Sarayın Sultanları farklı kazandı

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 19. haftasında Galatasaray, Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmayı sarı kırmızılılar 83-59’luk skorla kazanarak galibiyet serisini üç maça çıkardı.

Sarayın Sultanları farklı kazandı
27 Şubat 2022 - 16:18 - Güncelleme: 27 Şubat 2022 - 16:26

Sarı kırmızılılar; Merve Aydın, Kelsey Plum, Sude Yılmaz, Shante Evans ve Tina Krajisnik beşiyle başladığı karşılaşmada dört basketbolcu çift haneli sayı üretti. Kelsey Plum, 19’u ilk yarıda olmak üzere 21 sayı ve 6 asistlik performansıyla galibiyetin öncüsü oldu. Sude Yılmaz, Fenerbahçe maçındaki performansının üstüne koyarak 17 sayı, 4 ribaunt ve 4 asistle oynadı ve sezonda en çok sayı kaydettiği maçını oynadı. Tina Krajisnik 15 sayı, 8 ribauntluk istatistikle maçı tamamlarken Kaela Davis ise 11 sayı, 5 ribaunt ve 3 asistlik benç katkısı verdi.

Maça iyi başlayan Galatasaray, 6-0’lık seriyle rakibe erken mola aldırırken çeyreğin ilk bölümünde farkı çift hanelere çıkardı. Plum ve Sude’nin yoğunluklu katkısıyla yüzdeli hücum eden sarı kırmızılı ekip oyunun kontrolünü elinde tuttu. Direnç gösteren Hatay farkın açılmasına izin vermedi. İlk çeyreği 28-15 önde kapatan Galatasaray'da Kelsey Plum 11 sayı, Sude Yılmaz ise 7 sayısıyla öne çıktı. 

İkinci çeyrekte maça hızlı ve tempolu başlayan Hatay ekibi farkı eritmeye çalıştı.Kelsey Plum yüzde 77 atış isabetiyle ilk yarıda tam 19 sayı üretti. Üçüncü çeyrekte Galatasaray farkı açtı. Son çeyrekte farka rağmen oyun disiplinden kopmayan Sarayın Sultanları, Hatay karşısında 83-59 kazandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum