RİBAUND DERGİ - THY EuroLeague'de üçüncü haftanın ödülleri

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU: Nando De Colo, Fenerbahçe BEKO (39 sayı, 3 rib, 3 ast, 1 top çalma, 44 RKG)

RİBAUND DERGİ - THY EuroLeague'de üçüncü haftanın ödülleri
19 Ekim 2019 - 12:30
HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU: Nando De Colo, Fenerbahçe BEKO (39 sayı, 3 rib, 3 ast, 1 top çalma, 44 RKG)

[caption id="attachment_10337" align="aligncenter" width="300"] FOTO: EuroLeague[/caption]

Fransız yıldız Nando De Colo, Fenerbahçe BEKO taraftarlarının önünde çıktığı ilk iç saha maçında adeta şov yaptı. Uzun süre dengede giden maçı inanılmaz hücum performansı sayesinde temsilcimize kazandıran De Colo; ürettiği 39 sayı, 44 verimlilik puanıyla her iki alanda da EuroLeague kariyer rekorunu kırdı. EuroLeague´de %50 ikilik, %40 üçlük, % 90 serbest atış isabeti bulan oyuncular listesinin müdavimlerinden olan De Colo, Baskonia karşısında 12/15 ikilik, 3/6 üçlük, 6/7 serbest atış isabetiyle 39 sayı üreterek ne kadar özel bir oyuncu olduğunu bir kez daha herkese gösterdi.

 

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Vasilije Micic, Anadolu Efes (15 sayı, 4 ribaund, 12 asist, 2 top çalma, 26 RKG): Temsilcilerimizden Anadolu Efes, 27'de 6 yani %27.2 üçlük isabeti bulduğu bir maçta Valencia Basket'i deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Takımın dümenindeki Sırp oyun kurucu Vasilije Micic, bu galibiyetin en önemli mimarıydı. ALBA Berlin maçından sonra yine double-double yapmayı başaran Micic, takımının top dolaşımının iyi seviyede kalmasını sağladı ve kendisi dışında Simon, Peters, Dunston gibi oyuncuların da 20 verimlilik puanı barajını aşmasına yardım oldu.

Nando De Colo, Fenerbahçe BEKO (39 sayı, 3 rib, 3 ast, 1 top çalma, 44 RKG)

Mateusz Ponitka, Zenit (18 sayı, 5 rib, 1 ast, 1 top çalma, 1 blok, 24 RKG): Zenit'in Olympiacos deplasmanında uzatmada kazanarak haftanın sürprizine imza attığı maçta öne çıkan oyuncu Mateusz Ponitka oldu. THY EuroLeague'e beklentilerin altında başlayan Polonyalı forvet, Olympiacos karşısında muhteşem bir performans sergiledi. Oyunun iki alanında da etkili olan Ponitka; üçlük isabeti bulamadığı maçı 18 sayı, 24 verimlilik puanıyla noktalamayı başardı.

Vladimir Micov, Olimpia Milano (18 sayı, 4 rib, 1 ast, 1 top çalma, 18 RKG): Olimpia Milano, zorlu OAKA deplasmanında Panathinaikos´u mağlup etmeyi başardı. Maç sonunu çok iyi oynayan İtalyan ekibinde Sırp forvet Vladimir Micov öne çıktı. Kariyeri boyunca soğukkanlılığıyla fark yaratan Micov, Panathinakos´a karşı maç sonunu hücumda müthiş oynadı ve takımının bu zorlu deplasmanda kazanmasını sağladı.

Zach Leday, Zalgiris Kaunas (26 sayı, 9 rib, 2 ast, 1 top çalma, 35 RKG): Zalgiris Kaunas´ın Real Madrid´i yenerek dikkatleri üzerine çektiği maça Birleşik Amerikalı uzun Zach LeDay damgasını vurdu. Atletizmiyle Real Madrid uzunlarını sorun yaratan LeDay, koçu Jasikevicius´un talimatlarını tamamen uygulayarak EuroLeague kariyerinin en iyi maçlarından birini oynamayı başardı.

 

HAFTANIN KOÇU: Ettore Messina, Olimpia Milano: Aslında haftanın koçu için birçok kişi Sarunas Jasikevicius´u seçebilir. Ancak İtalyan efsane Ettore Messina´nın da bu hafta takımımı muhteşem yönettiğini belirtmek gerekiyor. Zorlu OAKA deplasmanında Panathinaikos´u mağlup ederek THY EuroeLeague´de haftanın en çarpıcı sonuçlarından birine imza attı İtalyan ekibi. Messina´nın maç sonunu Sergio Rodriguez-Moraschini-Micov-Jeff Brooks-Paul Biligha beşiyle oynaması ve bu beşin her top için sonuna kadae mücadele etmesi, Milano´ya galibiyeti getirdi. Özetle efsane koç Ettore Messina bir risk aldı ve maçı kazandı.

 

HAFTANIN TAKIMI: Zalgiris Kaunas: Litvanya´da yaklaşık 15 bin taraftarının önünde müthiş basketbol oynayarak Real Madrid´i mağlup eden Zalgiris Kaunas, THY EuroLeague´de üçüncü haftaya damgasını vurmayı başardı. Özellikle Nigel Hayes/Zach LeDay ikilisini hücumda çok etkili kullanan ve ribaundlarda rakibine 36-27´lik üstünlük kuran Litvanya temsilcisi, Sarunas Jasikevicius´un taleplerini tamamen yerine getirerek bu sezon THY EuroLeague´de ilk galibiyetini aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum