RİBAUND DERGİ - THY EuroLeague'de İkinci Haftanın Ödülleri

THY EuroLeague'de ikinci hafta maçları geride kaldı. Heyecan dolu maçların oynandığı ikinci haftanın ödüllerini dağıttık.

RİBAUND DERGİ - THY EuroLeague'de İkinci Haftanın Ödülleri
12 Ekim 2019 - 17:16 - Güncelleme: 12 Ekim 2019 - 17:21
THY EuroLeague'de ikinci hafta maçları geride kaldı. Heyecan dolu maçların oynandığı ikinci haftanın ödüllerini dağıttık.

THY EuroLeague'de ikinci haftanın panoramasını görmek için tıklayınız.

 

HAFTANIN ÖDÜLLERİ:

 

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:



Haftanın En Değerli Oyuncusu: SHANE LARKIN, ANADOLU EFES (26 sayı, 5 rib, 5 ast, 31 verimlilik puanı

Sakatlığı sebebiyle bu sezon ilk resmi maçına ALBA Berlin karşısında çıkan Birleşik Amerikalı yıldız guard Shane Larkin, maça damgasını vurmayı başardı. Özellikle ilk üç çeyrekte çok rahat skor üreten ve oldukça iyi gözüken Larkin, temsilcimiz adına maçı dengede tutan oyuncuların başındaydı. Uzatma çeyreğinde yeniden ortaya çıkan Larkin, hücumdaki etkileyici performansıyla temsilcimizin ALBA Berlin'i 106-105 mağlup etmesini sağladı. Bu sezon forma giydiği ilk resmi maçta 9'da 5 üçlükle 26 sayı kaydeden Larkin, geçen sezon bıraktığı yerden bu sezon devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Vasilije Micic, Anadolu Efes (23 sayı, 3 ribaund, 13 asist, 4 top çalma, 32 verimlilik puanı): ALBA Berlin karşısında etkileyici bir double-double yaparak 32 verimlilik puanı üreten Sırp yıldız Vasilije Micic, THY EuroLeague tarafından ikinci haftanın en değerli oyuncusu seçildi. Uzatmaya giden ve temponun çok yüksek olduğu maçta 41 dakika 55 saniye parkede kalan Micic, temsilcimiz adına Larkin ve Dunston ile birlikte belirleyici oyuncu oldu. Zor dış atışlarda isabet bulan Sırp yıldız, tempo yükseldiğinde bile takımını ne kadar iyi kontrol edebildiğini herkese gösterdi.

Jaycee Carroll, Real Madrid (12 sayı, 4/7 üçlük, 8 verimlilik puanı): İstatistikleri bakınca Jaycee Carroll'ın haftanın en iyi beşinde yer almasını anlamlandıramayabilirsiniz ancak Real Madrid'in Maccabi Tel Aviv'i 86-85 mağlup ettiği maçta kesinlikle Carroll'ın imzası vardı. Takımı adına krize giren maçı son beş dakikada bulduğu üçlük isabetleriyle çözen keskin şutör, takımı 83-85 gerideyken perde çıkışı attığı üçlükle takımına 86-85'lik galibiyeti getirdi. Carroll, galibiyete yaptığı net katkıyla kesinlikle haftanın en iyi beşine seçilmeyi hak etti.

Jeremy Evans, Khimki Moskova (17 sayı, 6 rib, 1 asist, 2 top çalma, 3 blok, 23 verimlilik puanı): NBA'de Smaç Yarışması şampiyonluğu bulunan atletik uzun Jeremy Evans, kariyerinin ikinci Khimki Moskova dönemine çok iyi başladı. Atletizmi sayesinde kısa oyuncuların kolaylıkla uygun pozisyon yaratabildiği Evans, hem hücumda hem de savunmada Khimki'nin önemli bir parçası. Estetik smaçlarıyla özetleri süsleyen Evans, Baskonia karşısında savunmada da fark yarattı. Maçın krize girdiği bölümde yaptığı bloklarla boyalı alana caydırıcılık getiren Evans, takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Nikola Milutinov, Olympiacos (17 sayı, 14 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 29 verimlilik puanı): David Blatt ile yollarını ayıran Yunan ekibi Olympiacos, hareketli günler geçiriyor. Bu ortamda İspanyol ekibi Valencia Basket'e ağırlayan Pire temsilcisi, rahat bir galibiyet aldı. Maç boyunca boyalı alanda büyük üstünlük kuran ve double-double yapan Sırp pivot Nikola Milutinov, takımı adına en çok öne çıkan oyuncu oldu.

 

Haftanın Koçu: Zvezdan Mitrovic (ASVEL): Açıkçası kimse Fransız ekibi ASVEL'in THY EuroLeague'e 2'de 2 ile başlayacağını düşünmüyordu. Geçen hafta Olympiacos'u farklı deviren ASVEL, bu hafta bir başka Yunan ekibi Panathinaikos'u 79-78 mağlup etmeyi başardı. Çift haneli farklarla geri düştüğü maçta son çeyreği müthiş oynayan ve oyunu tamamen domine eden ASVEL, maçın sonunda istediğini almayı başardı. EuroLeague'de ilk başatrenörlük tecrübesini yaşıyor olmasına rağmen etkileyici bir takım kimyası yaratan ve rotasyonu geniş tutarak takımının diri kalmasını sağlayan Karadağlı başantrenör Zvezdan Mitrovic, bu sezon adından sıkça söz ettirebilir.

 

Haftanın Takımı: Kızılyıldız: Belgrad'da arkasına taraftar desteğini alan Sırp ekibi Kızılyıldız, temsilcimiz Fenerbahçe BEKO'yu 68-56 mağlup ederek bir sürpriz yaptı. Tecrübeli kadrosuyla maç boyunca sertliği elden bırakmayan Kızılyıldız, taraftarının verdiği motivasyonla bir saniye bile maçtan kopmadı. EuroLeague'e yeni adım atan Birleşik Amerikalı oyun kurucu Lorenzo Brown'ı oldukça etkili kullanan koç Milan Tomic önderliğindeki Kızılyıldız, THY EuroLeague'de haftanın sürprizine imzasını attı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum