RİBAUND DERGİ - THY EuroLeague'de 1. haftanın ödülleri

THY EuroLeague'de 2019/2020 sezonu, bu hafta oynanan maçlarla başladı. Ribaund Dergi ailesi olarak THY EuroLeague'de ilk haftanın ödüllerini belirledik.

RİBAUND DERGİ - THY EuroLeague'de 1. haftanın ödülleri
05 Ekim 2019 - 18:33
THY EuroLeague'de 2019/2020 sezonu, bu hafta oynanan maçlarla başladı. Ribaund Dergi ailesi olarak THY EuroLeague'de ilk haftanın ödüllerini belirledik.

 

THY EuroLeague'de birinci haftanın panoramasına ulaşmak için tıklayınız.

 

Ribaund Dergi Haftanın Ödülleri:

 

Haftanın En Değerli Oyuncusu: Tonye Jekiri/ASVEL (13 sayı, 10 rib, 2 asist, 1 top çalma, 25 verimlilik puanı)

[caption id="attachment_10123" align="aligncenter" width="331"] Foto: EuroLeague[/caption]

Geride bıraktığımız sezonda ülkemizde Gaziantep Basketbol formasıyla sergilediği performanslarla dikkat çeken ve yaz döneminde Fransız ekibi ASVEL'e imza atan Tonye Jekiri, EuroLeague kariyerine görkemli bir başlangıç yaptı. ASVEL'in Olympiacos'u 82-63 mağlup ettiği maçta Milutinov, Printezis, Rubit gibi tecrübeli uzunlara üstünlük kuran Jekiri, boyalı alanı domine etmeyi başardı. 25 dakika 4 saniye parkede kalan Nijeryalı pivot; 8'de 5 ikilik, 5'te 3 serbest atış isabetiyle 13 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 25 verimlilik puanıyla maça damgasını vurdu. 25 verimlilik puanıyla EuroLeague tarafından haftanın en değerli oyuncusu seçilemeyen Tonye Jekiri'yi Ribaund Dergi olarak ilk haftanın en değerli oyuncusu seçtik.

 

Haftanın En İyi Beşi:

Facundo Campazzo/Real Madrid (14 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 2 top çalma, 24 verimlilik puanı): Dünya Kupası'nda Arjantin'in finale çıkmasına büyük pay sahibi olan yıldız oyun kurucu Facundo Campazzo, Real Madrid ile sezona da mükemmel başladı. İspanya Süper Kupası'nda en değerli oyuncu seçilen Campazzo, EuroLeague'deki ilk maçta da büyük fark yarattı. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko karşısında oyunun iki alanında da etkileyici bir performans sergileyen Campazzo, takımına liderlik yaptı. Campazzo'nun parkede olduğu 29 dakika 9 saniyede Real Madrid'in temsilcimize karşı 22 sayılık fark yakaladığını vurgulamak gerekiyor.

Mike James/CSKA Moskova (20 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik puanı): 28 verimlilik puanı üreten Mike James, EuroLeague tarafından haftanın en değerli oyuncusu seçildi. Aslında bu istatistikler, Mike James için hiç şaşırtıcı değil. Ancak James'in sadece 19 dakika 38 saniyede yalnızca 4 serbest atış kaçırarak ve top kaybetmeyerek bu istatistikleri yapması, bir hayli şaşırtıcı. CSKA Moskova sistemiyle yakalayacağı uyum büyük soru işaretleri yaratan James, ilk hafta bu konuda oldukça iyi bir sınav verdi.

Deshaun Thomas/Panathinaikos (18 sayı, 11 rib, 2 asist, 2 top çalma, 25 verimlilik puanı): Panathinaikos'ta tartışılan oyunculardan biri olan Birleşik Amerikalı forvet Deshaun Thomas, sezona etkileyici bir giriş yaptı. Takımının Kızılyıldız'ı mağlup ettiği maçta rol oyuncusu olarak görevini çok iyi yapan Thomas, 18 sayı 11 ribaundluk double-double ile dikkatleri üzerine çekti.

Nikola Mirotic/Barcelona (24 sayı, 4 ribaund, 2 blok, 22 verimlilik puanı): NBA'de birçok talibi olmasına rağmen EuroLeague'e dönerek birçok kişiyi şaşırtan Nikola Mirotic, Anadolu Efes karşısında sergilediği performansla herkese mesaj yolladı. Efes'e karşı ilk yarıda Barca iyi oynarken aslında pek fark yaratamayan Mirotic, oyunun dengeye geldiği ikinci yarıda takıma adına belirleyici oyuncu oldu. 8'de 4 üçlük isabeti bulan Mirotic, fizik avantajını da kullanarak 8'de 5 ikilik isabeti buldu. An itibariyle THY EuroLeague'in en büyük yıldızı olarak gösterilen Mirotic, ilk haftada bu görüşlerin hakkını sonuna kadar verdi.

Tonye Jekiri/ASVEL (13 sayı, 10 rib, 2 asist, 1 top çalma, 25 verimlilik puanı)

 

Haftanın En İyi Başantrenörü: Dejan Radonjic/Bayern Münih: 2017/2018 sezonunun son bölümünde Alman ekibi Bayern Münih'in başına geçen Karadağlı koç Dejan Radonjic, Alman ekibiyle iki sezonda iki lig şampiyonluğu kazanmasının yanı sıra THY EuroLeague'de de ses getiren performanslar sergiliyor. Geride bıraktığımız sezonda son ana kadar playoff yarışının içinde kalarak birçok kişiyi şaşırtan Radonjic'in öğrencileri, bu sezona transfer döneminin flaş ekibi Olimpia Milano'yu 78-64 mağlup ederek başladı. Yıllar sonra EuroLeague'e dönen efsane koç Ettore Messina'yı ilk maçta mağlup eden Dejan Radonjic, kesinlikle haftanın koçu seçilmeyi hak ediyor.

 

Haftanın Takımı: ASVEL: Üç sezonluk aranın ardından, yani yeni formata geçilmesinin ardından ilk kez THY EuroLeague'de bir Fransız ekibi boy gösteriyor. Tony Parker'ın başkanlığını yaptığı Lyon ekibi ASVEL, EuroLeague'e Yunan devi Olympiacos'u ağırlayarak başladı. Baskılı bir atmosferde enerjik bir görüntü çizen Fransız ekibi, maçı 82-63'lük skorla kazanarak birçok kişiyi şaşırttı. Başantrenör olarak EuroLeague'deki ilk maçına ASVEL'in başında çıkan Karadağlı koç Zvezdan Mitrovic, ilk maçında galibiyetle tanışarak dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Salon atmosferiyle, mücadeleci yapısıyla daha ilk haftadan epey sempati topladı ASVEL.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum