Rekabet | Murat Türker

"Fenerbahçe Öznur Kablo'nun namağlup şampiyon olduğu; pandemi ortamına rağmen başarılı şekilde organize edilen bir sezonu geride bıraktık. Önümüzdeki sezon daha uygun şartlarda daha çekişmeli bir lig olacağını düşünüyorum."

Rekabet | Murat Türker
01 Temmuz 2021 - 12:06
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
A Milli Kadın Basketbol Takımımızın, EuroBasket 2021'i galibiyet alamadan kapatması herkes gibi beni de üzdü. Tabii ki Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek’in sakatlıkları bizim için büyük şanssızlık oldu. Grubumuzda Slovenya ve Bosna Hersek karışında iyi oynamadık. Galip gelmemiz gereken iki maçı da kaybettik. Son karşılaşmada daha iyi basketbol oynayarak 63-61 yenildiğimiz Belçika, şampiyon Sırbistan'a bir sayı (74-73) ile mağlup olarak final şansını kaybetti. Tam kadro ile turnuvada oynayabilseydik, kesinlikle çok daha iyi bir derece elde ederdik. Kadromuzda yer alan gençlerimizin tecrübe edinmesi de bizim kazancımız oldu. 
 
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne dönersek... Sezon öncesi yabancı oyuncu sayısı merak edilebilir... Yabancı oyuncu konusunda bugünden yarına karar alıp, değiştirmek olmaz. Yani önümüzdeki sezon bir değişiklik yok, kulüplerimiz ligde 3 + 1 yabancı oyuncu kuralına uygun olarak sahaya çıkacak. Daha sonraki sezonlar için kulüplerden bir istek gelirse, bu talep değerlendirilir. 
 
Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde (BGL) kızlar kategorisinin ilk sezonunda, çok güzel maçlar izledik. Bu önemli lig önümüzdeki yıllarda da gelişerek devam edecek. İki sezondur altyapıların durması ne yazık ki büyük bir kayıp oldu. İnşallah önümüzdeki sezondan itibaren altyapı müsabakaları da oynanmaya başlarsa, genç sporcularımızın gelişmelerini gözlemleriz.
 
Gelecek sezon Herbalife Nutrition Basketbol Süper Ligi'nde tek isteğimiz maçların seyircili oynanması... Pandemi ortamında seyircisiz oynanan maçlar, asla aynı zevki vermiyor. Ancak bu konu sadece Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) bağlı değil. Gençlik ve Spor Bakanlığımız izin verdiği takdirde salonlarda yine seyircileri göreceğiz. 
 
Geçtiğimiz sezon tüm liglerimizde yer alan kulüplerimiz, pandemi yüzünden çok zor şartlarda, büyük fedakarlıklar yaparak oynadı. Tüm kulüp yöneticilerimize, liglerin sürmesi için gösterdikleri işbirliği için çok teşekkür ederim. Bu zor şartlarda Fenerbahçe Öznur Kablo, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mağlubiyet almadan şampiyonluğa ulaştı. Son derece başarılı bir sezon geçiren teknik ve idari kadro ile sporcuları tebrik ederim. Önümüzdeki sezon daha uygun şartlarda daha çekişmeli bir lig olacağını düşünüyorum. 
 
Herbalife Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon özellikle yerli oyuncuların performansları da beni ayrıca mutlu etti... Asena Yalçın, Büşra Akbaş, Elif Bayram, Gizem Başaran Turan, Gizem Yavuz, Gökşen Fitik, Harika Gözde Eldaş, Kübra Erat, Manolya Kurtulmuş, Melis Gülcan, Merve Uygül, Olcay Çakır Turgut, Özge Yavaş, Pelin Derya Bilgiç, Sude Yılmaz, Şerife Alperi Onar ve Tuğçe Canıtez, gösterdikleri performanslarla ligimize renk kattı.  
 
Ben kadın basketbol antrenörü ve erkek basketbol antrenörü diye bir ayırım yapmak istemiyorum. Antrenör eğitimi biliyorsunuz ki TBF Eğitim Kurulu'nun konusu. Eğitim Kurulu bu konuda birçok çalışma yapıyor, antrenörlerin gelişmesi için kurslar, seminerler ve eğitimler düzenliyor. Tüm dünyadan katılımların olduğu uluslararası antrenör gelişim semineri bu sene de düzenlendi. 
 
Biliyorsunuz sporda sponsorlukların önemi çok büyük... Ben öncelikle ligimizin isim sponsoru Herbalife Nutrition’a çok teşekkür ederim. Ana Sponsorlar Hepsiburada ve Nesine, Medya Sponsoru Karnaval ve Tedarik Sponsoru Molten geçen sezon bu zor şartlarda ligimize katkı verdi. TBF Yönetim Kurulumuzun desteği ile önümüzdeki sezonlarda sponsorların artarak devam edeceğini umuyorum. 
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koçlar?

- Erman Okerman ve Olcay Orak
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Kayla McBride
- En iyi ilk 5'iniz?
- Gökşen Fitik, Kayla Mcbride, Alina Iagupova, Anete Steinberga, Ruth Hebard

YORUMLAR

  • 0 Yorum