Real Madrid Gran Canaria'ya şans tanımadı

Eflatun Beyazlılar, Las Palmas ekibini üçlük yağmuruna tuttu.

Real Madrid Gran Canaria'ya şans tanımadı
18 Haziran 2020 - 21:14
 
Covid 19 salgını sonrasında yeniden başlayan Liga Endesa’da Real Madrid, Final Etabı B Grubu’ndaki ilk maçında Herbalife Gran Canaria ile karşı karşıya geldi.

Maçın ilk basketi Gran Canaria’dan gelse de, Nicolas Laprovittola, bir anda tek başına 8-0’lık seri yaptı. Akabinde Anthony Randolph’tan 3 sayılık basket bulan Real Madrid, farkı 9 sayıya çıkardı. (11-2, 7.29) Herbalife Gran Canaria, kısa bir süre içinde arayı kapatmaya başlasa da, Anthony Randolph başta olmak üzere oyuna ağırlığını koyan ve Sergio Llull’ün de kenardan gelerek verdiği katkıyla tempoyu arttıran Real Madrid, ilk 10 dakikayı 37-16 önde tamamladı.

Gran Canaria ikinci çeyreğe iyi başlamasına karşın Jaycee Carroll’ın üçlüklerini durduramadı ve bir anda 23 sayı geriye düştü. (43-20, 8.35) Las Palmas temsilcisi, daha sonra Matt Costello’nun önderliğinde arayı kapatsa da, Real Madrid devre arasında soyunma odasına 58-48’lik üstünlükle gitti. Başkent ekibinin ilk yarıda 20’de 13 dış atış isabetiyle oynaması dikkat çekti.

Üçüncü çeyrekte Real’in ivmesi düşerken, Herbalife Gran Canaria arayı daha da kapattı. Oriol Pauli ve Beqa Burjanadze ile etkili olan Las Palmas ekibi, farkı 4 sayıya indirse de, çeyreğin son 2 dakikası içinde Walter Tavares oyuna ağırlığını koydu. Real Madrid, dördüncü çeyreğe 69-62 önde girdi. Son 10 dakikada gücünü ve tecrübesini konuşturan Real, karşılaşmadan 91-73 galip ayrıldı.

30'da 15 dış atış isabeti kaydeden Real Madrid'de Sergio Llull ve Jaycee Carroll 19'ar sayı kaydederken, Salgın sürecinde Coronavirüs hastalığına yakalanan ve bu hastalığı yenen Trey Thompkins ise 4 sayı, 8 ribaund, 3 top çalma ve 1 asistle mücadele etti. Herbalife Gran Canaria'da maçın en skorer ismi olan Matt Castello, 26 sayı, 8 ribaund, 2 asist ve 1 blok kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

Fotoğraf: Real Madrid Baloncesto 
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum