Potanın Timsahları finalde kaybetti

EuroCup finalinde Virtus Bologna ile karşılaşan Frutti Extra Bursaspor, binlerce İtalyan taraftarın önünde oynadığı mücadeleyi 80-67 kaybetti ve ikinci olarak şampiyonluk sevincini rakibine kaptırdı.

Potanın Timsahları finalde kaybetti
12 Mayıs 2022 - 09:28
EuroCup’ta birbirinden güçlü rakiplerini eleyerek finale yükselen ve tarihinde birçok ilki yaşayan Frutti Extra Bursaspor, Virtus Bologna ile oynadığı maçı 80-67 kaybederek kupayı müzesine götürmeyi başaramadı.Grup aşamalarını yedinci sırada tamamlayan Bursaspor, format gereği finallerde karşılaştığı tüm rakipleriyle deplasmanda mücadele etti. Son olarak finalde Bologna deplasmanına konuk oldu. Salonu  dolduran binlerce Bologna taraftarı, maç boyunca takımlarına yoğun destekte bulundu.

Maç başında öne geçen ve sonuna kadar bu üstünlüğünü koruyan Bologna, Bursaspor’un tüm çabasına rağmen oyundan hiç kopmadı ve farkı çift hanelerde tutmayı başardı. Temsilcimiz Bursaspor zaman zaman farkı 5 sayılara kadar indirse de, süre sona erdiğinde sahadan 80-67 skorla yenik ayrıldı.Bursaspor’da 14 sayı atan David Dudzinski takımın en skorer oyuncusu olurken, Onuralp Bitim 12 sayı, Derek Needham ve Kevarrius Hayes 11’er sayı ve John Holland 10 sayı attı. Virtus Bologna’nın en skorer oyuncusu 21 sayı ile Milos Teodosic oldu. İtalyan ekibin diğer skorerleri ise, 13’er sayı ile Kyle Weems ve Mam Jaiteh olurken Marco Belinelli 12 sayı attı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları