Potanın Perileri rakiplerine hazır

A Kadın Takımımız FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Slovakya ve İzlanda ile oynayacağı karşılaşmalar öncesinde açıklamalarda bulundu.

Potanın Perileri rakiplerine hazır
08 Kasım 2023 - 12:10 - Güncelleme: 08 Kasım 2023 - 12:12
A Kadın Takımımız FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Slovakya ve İzlanda ile oynayacağı karşılaşmalar öncesinde açıklamalarda bulundu.

Nilay Kartaltepe (Kadın Milli Takımlar Direktörü)
“2025 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemelerine galibiyetle başlamak istiyoruz. İzmit’e ev sahipliği için çok teşekkür ediyoruz. Bu karşılaşma bizim için son derece önemli. Slovakya karşılaşmasının ardından İzlanda’ya gideceğiz. Elemelerde iki de iki yaparak yolumuza devam etmek istiyoruz.”

Yasemin Horasan (A Kadın Milli Takım Menajeri)
“Slovakya müsabakası bizim için çok önemli bir karşılaşma olacak. Sporcularımız devam eden bir sezonda kampa katıldılar. Şu anda takımımızın durumu iyi ve herkes çok motive. Tek hedefimiz tüm maçları kazanarak Avrupa Şampiyonası’na katılmak olacak. Bunun için kendi sahamızda iyi bir başlangıç yapıp avantaj sağlamak istiyoruz. Umuyorum ki her şey planladığımız gibi gider. Türk halkının İzmit'teki desteği ve televizyon ekranları başında bizleri destekleyenlerin dualarıyla beraber, umuyorum ki hedeflerimize ulaşacağız."

Ekrem Memnun (A Kadın Milli Takım Başantrenörü)
“Takımın durumundan, isteğinden, konsantrasyonundan ve İzmit’te olmaktan çok mutluyuz. Şu ana kadar bize sağlanması gereken her şey yapıldı. Oyuncular durumun farkındalar. Bizim şu an üstümüze düşen tek şey perşembe akşamı çıkıp maçı kazanmak. Galibiyetten başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Slovakya maçıyla ilgili bütün konuşmalarımız, bu maçın tek sonucunun bizim galibiyetimizle tamamlanması yönünde. Sezon içerisindeki bu pencere maçları rakiplerimiz için de kolay değil. Kulüp ortamından çıkıp üç gün içerisinde oyuncular yeni bir takım, farklı roller ve farklı atmosferde kendilerini göstermeye çalışıyor. Şu ana kadar herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Kendi sahamızda, İzmit seyircisinin müthiş desteğinin olacağını düşünüyorum. Türk kadın basketbol milli takımı gereğini yerine sürekli getiren bir takım. Bunu yapmaya devam edecek. Arada kazalar oluyor... Bundan sonra kendi değerimizi ortaya çıkartacağız. Bu takımın görevi de o. Yeni bir jenerasyonla tecrübeli oyuncuların karışımından oluşan bir takımımız var. Ben gerçekten takımıma çok güveniyorum. Bunun bir yerde başlaması lazım. O da Slovakya karşılaşması olacak.”

Olcay Çakır Turgut (A Kadın Milli Takım kaptanı)
“Slovakya karşılaşması bizim için çok önemli. Avrupa Şampiyonası’na grup lideri olarak katılmak istiyoruz. O nedenle elemelerde oynayacağımız maçlardan galibiyetle ayrılmamız çok önemli. Bizler elimizden geleni yapacağız. Şimdi İzmit’teyiz. Ne yazık ki çok kısa bir süre buradayız ve yine çok kısa bir hazırlık dönemimiz var. Ancak herkes elinden geleni yapıyor. Tüm İzmitli basketbolseverleri maça bekliyoruz.”

Esra Ural Topuz (A Kadın Milli Takım oyuncusu)
“Slovakya karşılaşması bizim için çok önemli. Hedefimiz 2025 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda yer alabilmek. Slovakya müsabakasını kazanmak istiyoruz. Tüm hazırlıklarımızı yaptık ve en iyi şekilde de maça hazırlandık. Son topa kadar mücadele ederek karşılaşmadan galibiyetle ayrılacağız. Buradan tüm İzmit’teki taraftarlarımıza seslenmek istiyorum: ‘Lütfen bizi yalnız bırakmayın. İki sene önce İzmit’e gelmiş ve çok güzel bir maç oynamıştık. Siz bizim 6. adamımızsınız. Bizi desteklemeye salona bekliyoruz’.”

İlayda Güner (A Kadın Milli Takım oyuncusu)
“Güzel bir hazırlık kampı oluyor. Ligin devam etmesi nedeniyle bazı oyuncularımızda yorgunluklar var. Slovakya ve İzlanda karşılaşmalarını kazanarak eski ritmimize dönmek istiyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum