Potanın Kraliçeleri evinde farklı kazandı

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague Women B Grubu onuncu maçında İspanya temsilcisi Spar Girona’yı konuk etti. Rakibini 21 sayı farkla 78-57 mağlup etti.

Potanın Kraliçeleri evinde farklı kazandı
21 Aralık 2021 - 23:24
Potanın Kraliçeleri, gruptaki 7. galibiyetine imza attı ve liderlik koltuğuna oturdu.
Elizabeth Williams kaydettiği 19 sayıyla maçın skoreri oldu. Alina Iagupova 17, McBride ve Sabally de 16’şar sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
 
Fenerbahçe Safiport mücadelenin ilk bölümünde Gardner ve Reisingerova’yı durdurmakta zorlanınca 5 dakikada 8-13 geri düştü ve koç Lapena’dan mola geldi (05:30). Mola dönüşü Williams’ın basketleriyle skoru eşitleyen sarı lacivertliler, karşılıklı sayıların ardından ilk periyodu 19-19 eşitlikle tamamladı. İkinci periyotta karşılıklı sayıların ardından McBride, Williams, Sabally ve Iagupova’nın hücum performansıyla farkı çift hanelere ( 40-27) yükselten Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 42-30 önde gitti.
 
Üçüncü periyoda Iagupova’nın üçlüğünün ardından Elizabeth Williams’la çember altında iyi başlayan Fenerbahçe Safiport, Olcay’ın basketinin ardından rakibine mola aldırdı: 49-30. Mola dönüşü agresif hücumlarını sürdüren Potanın Kraliçeleri, rakibine de kolay sayı şansı vermedi ve bu periyodu 60-41 önde tamamladı. Hücumda ve savunmada sergilediği etkili oyunu final periyoduna da taşıyan Fenerbahçe Safiport, mücadeleyi 78-57 kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları