Potada Adımlar Çocukların Eğitimi İçin Atılacak

Türkiye Basketbol Federasyonu, Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve adımları bağışa çeviren ilk sağlık uygulaması Help Steps yapılan anlaşma ile sosyal sorumluluk projesinde buluştu.

Potada Adımlar Çocukların Eğitimi İçin Atılacak
11 Şubat 2021 - 17:32
Türkiye Basketbol Federasyonu, Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve adımları bağışa çeviren ilk sağlık uygulaması Help Steps yapılan anlaşma ile sosyal sorumluluk projesinde buluştu. Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi’nde yer alan tüm basketbolcu, teknik ekip üyeleri ve taraftarların atacakları adımlar ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) aracılığıyla çocukların 1 yıllık eğitim masraflarının karşılanması için bağış oluşturacak. Ücretsiz olarak akıllı telefonlara yüklenebilen Help Steps uygulamasıyla birlikte; Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi’nde (Garanti BBVA BGL) yer alan tüm sporcu, teknik ekip ve taraftarların atacakları adımlar, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) aracılığıyla çocukların bir yıllık eğitim masraflarının karşılanması için bağış oluşturulacak.

Adımlar eğitime dönüşecek
Başarılı bir sporcunun gelişiminin sadece sportif ilerlemeyle tamamlanmayacağının bilinciyle; genç basketbolculara, yakın çevrelerine ve bu ligi takip eden herkese örnek olmak Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi’nin öncelikli amaçları arasında bulunuyor. Bu amaçla; basketbolcuların, ailelerinin, arkadaşlarının, taraftarların da dahil olabileceği TEGV’li çocuklar için iyilik hareketine destek olmak, Garanti BBVA BGL’de bu sezonu daha anlamlı kılacak. Hem ligde mücadele edecek genç basketbolcular hem onların yakın çevreleri hem de takımların taraftarları, Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi’nin 2020-21 sezonu boyunca adımlarını TEGV için iyiliğe çevirecekler.

Help Steps nasıl kullanılıyor?
Help Steps uygulaması akıllı telefonlara ücretsiz olarak indiriliyor. Uygulama gün içinde atılan adımları sayıyor. Biriken bu adımlar akşam saat 00.00 olmadan kısa bir reklam izlenerek HS puanına çevriliyor. Kullanıcılar bu puanları isterse ihtiyaç sahibi bireysel yararlanıcılara, STK’lara veya taraftarı olduğu kulüplere dönüştürecekler. 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Hakkında
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 25 yerleşik ilde 8 Eğitim Parkı, 30 Öğrenim Birimi, 20 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası iş birlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

Help Steps Hakkında
Adımları iyiliğe dönüştüren ilk sağlık uygulaması olan Help Steps, akıllı telefonlara ücretsiz olarak indirilebiliyor. 2020 yılının tamamında 160 ülkede 800 binden fazla kullanıcıya ulaşan Help Steps, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Help Steps ile kullanıcılar 2020 yılında 50 milyardan fazla adımı ihtiyaç sahiplerine bağışladı. Help Steps’te kullanıcılar bağış yapacağı kurumu veya kişiyi kendisi seçerek, adımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum