Petkim kazandı, Beşiktaş yine düşme potasında

Petkim kazandı, Beşiktaş yine düşme potasında
23 Nisan 2023 - 20:27
Türkiye Sigorta BSL 26. hafta kapanış mücadelesinde son çeyrekte mücadele ve çekişmenin yükseldiği karşılaşmada Aliağa Petkim, Beşiktaş deplasmanını 85-84 kazanarak ayrılarak hanesine kritik bir galibiyet ekledi. Bu galibiyetle düşme potasından yukarı çıkmak adına önemli bir galibiyet alırken, Beşiktaş düşme potasında tekrar geriledi. 

Dengeli başlayan karşılaşmada ilk 4 dakika 9-9 ile geçildi. Dorukhan Engindeniz'in üst üste yayın gerisinden bulduğu şutlarla Petkim üstünlüğü eline aldı. Allerik Freeman ile Beşiktaş rakibine cevap verse de öne geçemedi. Son bölümde Burak Can Yıldızlı'nın kritik şutlarıyla farkı tek topa kadar çekse de ilk çeyreği Petkim 28-25 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Egemen Güven'le içerden iyi bir sekans yakalayan Beşiktaş skoru 04:20 dakika 38-38 eşitledi.  Geçiş hücumlarından skorla dönmesini bilen Petkim rakibine cevap vermekte gecikmedi. Çekişmenin sürdüğü çeyrekte son 1 dakikaya 43-43 eşitlikle girildi. 12 saniye kala Sokolowski ile Beşiktaş skor üstünlüğünü eline aldı. Molaya giden Petkim moladan Perkins'le eli boş döndü ve devre sonunda soyunma odasına Beşiktaş 45-43 üstünlükle gitti.
Tempolu başlayan üçüncü çeyrekte arka arka hızlı skora giden Petkim 2 dakika sonunda Peyton Aldridge'nin turnikesiyle skoru 50-50 eşitledi. Artan savunmanın da etkisiyle Beşiktaş bu dakikalarda üst üste basit top kayıplarına gitti. Omar Prewitt ile kritik bir seri yakalayan Petkim farkı da açmaya başladı. Molaya giden Beşiktaş moladan Egemen Güven'in sayısıyla dönse de devamında dağınık hücumuyla rakibinin karşısında ayakta kalmakta zorlandı. Üçüncü çeyreği Petkim 73-61 ile geçti.

Son çeyreğe düşük konsantrasyonla başlayan Petkim karşısında Beşiktaş uzak mesafeden bulduğu sayılarla mücadelesini sürdürdü. 6 dakika kala Allerik Freeman'in  turnikesiyle Beşiktaş farkı tek haneye çekti ve Petkim molaya gitti. Mola dönüşünde iyi savunma karşısıda skor bulmakta zorlandı. Son bölümün nefesleri kestiği karşılaşmada bitime 2 dakika kala Beşiktaş skoru 80-83 getirdi. Devamında Omar Prewitt ile Petkim hemen cevap verse de Beşiktaş rakibini kovalamaya devam etti ve 19 saniye kala Allerik Freeman'in üçlüğüyle farkı tek sayıya çekse de Petkim üstünlüğü bırakmadı ve karşılaşmanın 85-84 galibi oldu.

Öne çıkanlar..
Beşiktaş Emlakjet: Allerik Freeman 20 sayı 3 ribaund, Burak Can Yıldızlı 13 sayı 6 ribaund 4 asist, Michal Sokolowski 13 sayı 5 ribaund 3 asist, Egemen Güven 12 sayı 6 ribaund
Aliağa Petkim: Omar Prewitt 25 sayı 12 ribaund 6 asist, Peyton Aldridge 16 sayı 4 ribaund 4 asist, Josh Perkins 13 sayı 5 asist

YORUMLAR

  • 0 Yorum