Önce Spanoulis şimdi Zisis

Milenyum döneminin Yunan ve Avrupa basketboluna damgasını vuran gardlar emekliliklerini açıklıyor. Geçtiğimiz günlerde parkelere vedasını açıklayan Vassilis Spanoulis’ten sonra, bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Nikos Zisis emeklilik kararı aldı.

Önce Spanoulis şimdi Zisis
28 Haziran 2021 - 13:24
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

Özellikle 2000’li yıllarda Yunan gardların Avrupa basketboluna yön verdiği su götürmez bir gerçek. Öyle ki, Yunan Milli Takımı’nın LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade gibi yıldızlardan kurulu ABD’yi 2006 Dünya Kupası’nda yenmesinin başrolünde Vassilis Spanoulis vardı.

2000’li yıllarda Yunan gardlar denince, akla gelen isimlerin başında Spanoulis ile birlikte Dimitris Diamantidis gelir. Onlardan sonra Nikos Zisis de bu ekolün önemli bir parçasıydı.
5 yıl önce Dimitris Diamantidis emekliliğini açıklamıştı. 2 gün önce ise Vassilis Spanoulis, Panathinaikos ve Olimpiakos ile sayısız başarılar elde ettiği bir kariyere nokta koydu. Bugün de Nikos Zisis parkelere vedasını açıkladı.

EuroLeague’e damga vuran Yunan gardlar arasında yer alan Zisis, kısa bir süre de olsa, ülkemize geldi ve yeteneklerini Fenerbahçe için sergiledi; Sarı Lacivertliler’in Avrupa’nın bir numaralı turnuvasında ilk kez Final Four’a kalmasında katkılarda bulundu. Ertesi sezon Zisis’ten bu bayrağı Kostas Sloukas devraldı. Sloukas da, bu Yunan ekolünün son örneklerinden…

Yunan basketbolu bir satranç gibidir. Biz bunu 2000’li yıllarda gördük ve Yunan gardlar, gittikleri takımlarda önemli işlere imza attılar. Diamantidis, Spanoulis ve Zisis, gerek kendi ülkelerinde gerekse Avrupa basketbolunda adlarını altın harflerle yazdırdı ve unutulmayacak.


Fotoğraflar: EuroLeague
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum