Obradovic 28 yıl sonra Partizan'a döndü

7DAYS EuroCup takımlarından Partizan, son olarak Fenerbahçe Beko'yu çalıştıran başarılı antrenör Zeljko Obradovic'i takımın başına getirdi.

Obradovic 28 yıl sonra Partizan'a döndü
25 Haziran 2021 - 18:25
Bu sezon Avrupa basketbolunda en büyük antrenör transferi hamlesi Partizan'dan geldi.

EuroLeague'e geri dönmek isteyen Belgrad ekibi, efsane oyuncusu ve antrenörü Zeljko Obradovic ile anlaştığını duyurdu. Obradovic, 1993 yılından sonra ilk kez Partizan'ın başında görev alacak. 

Kariyerinde sayısız başarılara imza atan Obradovic, 1991 yılından bu yana antrenörlük görevini sürdürüyor. 1991-1993 yılları arasında Partizan'ı çalıştıran Obradovic, ilk EuroLeague şampiyonluğunu da İstanbul'da düzenlenen final maçında, Belgrad ekibi ile kazanmıştı. Daha sonra Joventut Badalona, Real Madrid, Benetton Treviso ve Panathinaikos'u çalıştıran deneyimli antrenör, 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe'nin başına geçti. Sarı Lacivertliler, Obradovic yönetiminde zirve dönemlerini yaşadı. Obradovic, Fenerbahçe ile Türkiye'ye ilk EuroLeague kupasını kazandıran antrenör olurken, Sarı Lacivertliler ile 4 Basketbol Süper Ligi, 3 Türkiye Kupası ve 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası kaldırdı. 61 yaşındaki çalıştırıcı, geçen sezon Fenerbahçe Beko ile yollarını ayırmış ve herhangi bir takımda görev almamıştı. 

Zeljko Obradovic'in antrenörlük döneminde kazandığı kupalar ve bireysel başarıları şu şekilde:

EuroLeague (9 kez)
Saporta Kupası (3 kez)
Yunanistan Ligi (11 kez)
Yunanistan Kupası (7 kez)
ING Basketbol Süper Ligi (4 kez)
Türkiye Kupası (3 kez)
Cumhurbaşkanlığı kupası (3 kez)
İtalya Süper Kupası
Yugoslavya Süper Ligi
Yugoslavya Kupası

EuroLeague Yılın Koçu (3 kez)
FIBA Yılın Koçu (2 kez)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum