NCAA ÇILGINLIĞI

Dünya basketbolunun en büyük okulu hâlâ Amerika Birleşik Devletleri ve çok uzun zaman daha da işler böyle ilerleyecek. O yüzden Amerikalı gençlerin bir amaç uğruna karşı karşıya geldiği NCAA Turnuvası da uzun süreler cazibesini koruyacak. Bu sezon olduğu gibi…

NCAA ÇILGINLIĞI
01 Nisan 2018 - 20:38



MUSTAFA KOCATÜRK

Ne kadar tek sezon NCAA’de kalıp sonrasında NBA’e uçan yıldızlar NCAA’in büyük kaybı olsa da onların taşıdığı takımları izlemek de Football Manager oynarken gözlemci hilesi kullanıyor hissi veriyor, basketbol severlere “Ben bunun çocukluğunu bilirim” deme imkanı doğuruyor. 

YILDIZLILAR

*DUKE: Duke bu bölümün en çok genç yıldıza sahip olan takımı. Yıllardan beni Coach K’nın etkisiyle en yetenekli skorer gençleri bünyesine katan Duke, adeta bir skorer fabrikası. Son sezonlarda Jayson Tatum, Brandon Ingram, Jabari Parker gibi isimleri çıkartan Duke aynı NBA’in en yetenekli skorerlerinden biri olan Kyrie Irving’in de okulu. Duke’ün bu sezon kadrosunda tam 5 tane birinci turdan seçilmesi beklenen genç yıldız barındırıyor. Bunlardan Marvin Bagley Jr. en öne çıkanı. Ancak oyuncuların skorer yeteneklerini geliştiren Duke’ün ona çok yaradığını söylemek güç. Marvin Bagley’nin yanında Wendell Carter, mock draftların yükselen yıldızı. Pasörlük meziyetiyle öne çıkan Carter’ın 'modern basketbol'a sağlayacağı uyum birçok NBA takımının ağzını sulandırıyor. Bu ikilinin dışında Grayson Allen da ilk turun sonunda kumar oynamak isteyenlerin atacağı bir mermi olacak. 


*MICHIGAN STATE: Michigan State’in okul kültüründen bahsetmek için öncelikle okulun Detroit bölgesinde olduğunu ve sonrasında Draymond Green’i çıkardığını alt alta yazmak lazım. Michigan St., her zaman yetiştirdiği 'tekmeye kafa' oyuncuları ve buna uygun oyun tarzıyla NCAA’in izlemesi en eğlenceli takımlarından olmuştur. Michigan St. bu sezon iki tane yüksek potansiyelli genç yıldızı kadrosunda barındırıyor. Bunlardan yüksek potansiyelli olanı Jaren Jackson Jr. tam bir Michigan State uzunu olan Jaren Jackson, atletik bir uzundan beklediğiniz her şeyi yapabiliyor. Bunların üzerine çalışma etiği ve oyuna sadakati de üzerine yatırım yapmaya değer bir genç oyuncu olmasını pekiştiriyor. Diğer genç potansiyel ise Miles Brigdes… Carmelo Anthony prototipi kanat skoreri olan Miles Bridges’ın bu tanıma uyan son iki genç oyuncu Jabari Parker ve Jayson Tatum’dan iyi olduğunu söyleyenler az değil. Ancak Duke stili estetiklik, ondan Michigan St. stili kavgacılık olarak tezahür etmiş durumda. O da tıpkı Jaren Jackson Jr. gibi sahada olmak istemesini uzaktan bile görebileceğiniz bir genç yıldız.


 *KENTUCKY: Kentucky de çıkardığı mezunlarıyla hem NBA takımlarının hem lise potansiyellerinin dönüp baktığı okullardan biri. Geçtiğimiz sezon NBA’e yolladığı De’Aaron Fox ve Malik Monk’un performansıyla mahcup duruma düşen Kentucky, bu sezon üstlerden gitmesi beklenen iki isimle NBA’e kendini affetirmeye çalışacak. Bu isimlerden parlak olanı Kevin Knox, bir süredir NBA tarafından beklenen bir potansiyeldi ancak NCAA’deki performansıyla kendini ilk 10 potansiyel arasına sokmamış çözüküyor. Atletik fiziği ve yumuşak bileğiyle önemli bir yetenek paketini cebinde taşıyan Knox, bu draft sınıfında Paul George’a en çok benzeyen isim.

 DRAFT 2018 TOP 10
1 - DeAndre Ayton / Memphis Grizzlies
2 - Marvin Bagley III / Phoenix Suns
3 - Michael Porter / Atlanta Hawks
4 - Jaren Jackson Jr. / Orlando Magic
5 - Mohamed Bamba / Sacramento Kings
6 - Luka Doncic / Dallas Mavericks
7 - Wendell Carter / Cleveland Cavaliers
8 - Trae Young / Chicago Bulls
9 - Collin Sexton / New York Knicks
10 - Mikal Bridges / Charlotte Hornets


YORUMLAR

  • 0 Yorum