Müthiş mücadelenin galibi Kırmızı Ejderhalar

ING Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında Beşiktaş Sompo Sigorta, ev sahibi konumunda Bahçeşehir Koleji'ni Akatlar'da konuk etti.

Müthiş mücadelenin galibi Kırmızı Ejderhalar
11 Ocak 2020 - 15:22
ING Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında Beşiktaş Sompo Sigorta, ev sahibi konumunda Bahçeşehir Koleji'ni Akatlar'da konuk etti.

Skor bakımından kısır geçen maçın ilk 5 dakikasında Bahçeşehir Koleji, Trae Golden, Can Altıntığ ve Mangok Mathiang'ın basketleriyle 6-0'lık bir başlangıç yaptı. (6.57) 3 buçuk dakikadan uzun bir süre sayı kaydedemeyen Beşiktaş Sompo Sigorta ise, serbest atış isabetleri haricindeki ilk isabetini Ömer Al'ın 3 sayılık basketiyle buldu. (5.30) Televizyon molasına 9-6 geride giren Kara Kartallar, dönüşünde hücumda ivme kazanmış bir şekilde geri döndü. Ömer Al ve Shaq McKissic'in basketleriyle 10-9 öne geçti. (3.59) Kalan sürede Oğuz Savaş'ın kenardan gelip katkı vermesi, Beşiktaş Sompo Sigorta'nın ilk 10 dakikayı 14-12 önde tamamlamasını sağladı.

İkinci çeyreğe Alper Özcan'ın basketiyle başlayan Bahçeşehir, skorda dengeyi sağlasa da, Siyah Beyazlılar İsmet Akpınar ve Shaq McKissic'in sayıları, Siyah Beyazlılar'ın 13-0'lık bir seriyle farkı çift hanelere çıkardı. (6.01) Kırmızı Ejderhalar, bu seriye Mangok Mathiang'ın orta mesafeden kaydettiği basketle son verdi. (5.28) Ancak Beşiktaş Sompo Sigorta, oluşturduğu farkla oyunun kontrolünü elinde tutmayı sürdürdü. Kara Kartallar, Bahçeşehir Koleji'nde Mangok Mathiang ve Trae Golden'ın çabalarına karşın, devre arasında soyunma odasına 36-31'lik üstünlükle gitti. Bahçeşehir'de Dwight Hardy, son saniyede dış atıştan isabet kaydetti.

Beşiktaş Sompo Sigorta, üçüncü çeyrekteki ilk hücumda Shaq McKissic ile bulduğu basketle skour 38-31'e getirdi. (9.23) Lakin Bahçeşehir Koleji, Dwight Hardy ile hücumda yakaladığı ivme ile etkili bir performans ortaya koydu. Hardy'nin ardından Hadi Özdemir ve Trae Golden ile basketler bulan Kırmızı Ejderhalar 40-38 öne geçmeyi başardı. (6.55) Kalan sürede her iki takım da tempolu bir şekilde oynamaya başladı. Beşiktaş Sompo Sigorta, Oğuz Savaş'ın son saniyede kaydettiği 3 sayılık basketle dördüncü çeyreğe 54-53 önde girdi. Son 10 dakikada da rekabet seviyesi üst düzeyde oldu. 40 dakika sonunda müsabakada 73-73'lük beraberlik oluştu ve uzatmaya gidildi. Birinci uzatmanın sonunda da eşitlik bozulmadı ve karşılaşma, 81-81'lik eşitlikle ikinci kez uzadı.

İkinci uzatma sonunda mücadeleyi 92-91 kazanan Bahçeşehir Koleji, ligdeki son 4 maçında 3. galibiyetini elde etti. Kırmızı Ejderhalar'da maçın en skorer oyuncusu Trae Golden, 37 sayı ve 5 asistle yıldızlaşırken, 20 sayı ve 14 ribaundla double double yapan Mangok Mathiang, 6 blokla da bu sezonki rekorunu geliştirdi. Beşiktaş Sompo Sigorta'da Shaq McKissic, 26 sayı, 7 ribaund ve 3 asist kaydetti.

 

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum