Misli.com TBL Röportajları | TED Kolejliler

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda bu ayki konuklarımız misli.com TBL Federasyon Kupası'nda mutlu sona ulaşan TED Kolejliler'den Ömer Yasir Küçük ile koç Emrah Benli...

Misli.com TBL Röportajları | TED Kolejliler
02 Kasım 2022 - 14:03 - Güncelleme: 02 Kasım 2022 - 15:10

RÖPORTAJ: ECE ERGEZ

 

TAKIM OYUNCUSU
ÖMER YASİR KÜÇÜK

 
"Kendi pozisyonumdaki takım arkadaşlarımla aramızda güzel bir uyum yakaladık. Hatta idman saatleri dışında bile günlerimiz hep beraber geçiyor, sürekli farklı etkinlikler yapıyoruz. Hâliyle bu da sahaya yansıyor ve en önemlisi takımdaki herkes birbirinin daha iyi olmasını içten bir şekilde istiyor ve biri, diğeri için de sevinebiliyor."
 
Geçtiğimiz yaz diğer yazlardan farklı olarak daha çok gezdim. Tabii ki yoğun bir idman programım vardı; ama bulduğum her fırsatta seyahat etmeyi de ihmal etmedim. Kendi açımdan basketbolun büyük kısmının mental olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden yazın keyif aldığım şeyleri yaparak zihnimi boşalttım. 
 
Emrah Hoca'ya (Benli) ayrı bir parantez açmak istiyorum. Onun benim hayatımda çok önemli bir yeri var. Kendimi en dipte hissettiğim zamanda beni oradan tutup çıkaran kişi oldu. O yüzden ona çok saygı duyuyor ve güveniyorum. Bu konuda ona hiç teşekkür etme fırsatım olmamıştı, buraya kısmetmiş. 
 
Açıkçası ben hayatta yaşadığım ve yaşayacağım her şeyin, olmam gereken kişi olmamı sağladığına inanırım. O yüzden verdiğim kararlardan dolayı pişmanlık duyduğumu söyleyemem... Çünkü hepsi kendi içinde yeni insanlar ve fikirler tanımama sebep oldu.
 
Bu oyundaki iniş ve çıkışlar konusuna gelirsek de, ben basketbola her zaman çok severek ve eğlenerek oynadığım bir oyun olarak bakarım. Basketbol benim için tutkuyla oynadığım bir oyundan ibaret olduğu için yaşadığım iniş çıkışlar beni demoralize etmiyor. Keyif almak ve güzel ilişkiler kurabilmek bu spordaki tek gayem. 
 
Kendi pozisyonumdaki takım arkadaşlarımla aramızda güzel bir uyum yakaladık. Hatta idman saatleri dışında bile günlerimiz hep beraber geçiyor, sürekli farklı etkinlikler yapıyoruz. Hâliyle bu da sahaya yansıyor ve en önemlisi takımdaki herkes birbirinin daha iyi olmasını içten bir şekilde istiyor ve biri, diğeri için de sevinebiliyor. Bence takım olabilmenin en önemli kriteri de bu.
 
TED Kolejliler olarak bu yıl ligin en genç takımlarından biriyiz. Böyle olunca hazırlık maçlarının bile kariyerimiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bence takımdaki herkes basket oynamaya aç. Bu da bizim her maçı önemsememizi sağlıyor. Misli.com TBL Federasyon Kupası'nı kazandığımız için de tabii ki mutluyuz; fakat takımdaki herkes de farkında ki bu aslında daha başlangıç. Asıl önemli kısım olan yani misli.com TBL'de sezon daha yeni başladı.
 
Sezona kupayı ve ilk lig maçlarımızı kazanarak çok iyi başlamış olabiliriz; fakat büyük konuşmak için çok erken ve oldukça zorlu maçlar bizi bekliyor. En büyük hedefimiz her maçı ciddiye alarak, hafta hafta ilerlemek. Oyun stratejimiz rakipten bağımsız olarak iyi yapabildiğimiz şeyleri o gün sahaya yansıtabilmek.
 
Takımdaki rolüm konusuna gelirsek; Emrah Hoca'ya güvendiğimi belirtmiştim. O yüzden o gün benden ne beklerse elimden geleninin en iyisini yaparak sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Baktığım zaman bu yıl ki rolüm de rakibin skorer oyuncusunu minimum sayıda tutmak. Hücum kısmında ise takımımızda çok skorer oyuncular var, o yüzden birinci amacım onları en rahat pozisyonlarda topla buluşturmak. Açıkçası bu yıl maçlara çıkarken bu noktalara konsantre oluyorum, gerisi zaten kendiliğinden geliyor. 
 
İşler yolunda giderken herkes hakkınızda yazıp çiziyor; fakat işler tersi yönünde gittiğinde kimse yüzünüze bile bakmıyor. Ben hayatın bu acımasız yönünü fark ettikten sonra, hakkımda yazılan şeylere çok aldırmamaya başladım. Tabii ki bu demek değil ki eleştirilere açık değilim. Ama en hoşuma giden yorum zamanında Cem Akdağ Abimin hakkımda kürdan kollu betimlemesi yapmış olmasıydı. (Gülerek) Artık kürdan kollu olmasam bile hâlâ arkadaşlarım arasında öyle seslenenler oluyor.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Emrah Benli
- En beğendiğin oyuncu?
- Ricky Tarrant
- En iyi ilk 5'in?
- Ricky Tarrant- Marquis Wright - Kaan Sarıaslan - Cihat Dalgalı - Brandon Walters
- En zorlu deplasman?
- Samsun
- Tek kelime ile TED Kolejliler...
- Aile


 
EV
EMRAH BENLİ 

 
"Kolej benim doğup büyüdüğüm yer diyebilirim. Çocukluk, öğrencilik, gençlik, sporculuk, öğretmenlik, antrenörlük, yöneticilik bir çok şeyi iyisiyle kötüsüyle yaşadığım yer. Ev. Bir kıvılcım yakabildiysek ve insanları heyecanlandırabildiysek ne mutlu bize... Görevimiz bu, sadece gurur duyarız."
 
TED Kolejliler olarak bizim ana hedefimiz organizasyonumuzun içinde olan herkese değer katmak ve daha üst seviyelerde basketbol yaşantılarını devam etmelerine yardımcı olmak. Bu konuda da yıllardır başarılı olduğumuza inanıyorum.
 
Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Federasyon Kupası'na açıkçası bir hazırlık süreci olarak bakıyorduk. TED Kolejliler olarak iyi bir hazırlık süreci geçirdik ve bunun yanında da bir kupa geldi. Biz her maçımıza iyi hazırlanıp kazanmaya çalışıyoruz. Kazandık ve kupamızı aldık, mutluyuz...
 
Hedefimiz  her zaman aynı... H er maç, her antrenman daha yukarıya gitmek için bir fırsat. TED Kolejliler olarak bizim hedefimiz her maça en iyi şekilde hazırlanıp mücadeleyi kazanmak.
 
Aslında bu sezon takımda çok sayıda yeni oyuncumuz var. Hazırlık sürecinde uyumu sağlamamız kolay olmadı; ancak şu an için kimyayı oturttuk diyebilirim. Bu süreçteki en büyük etkinin, takım hedefleri ile beraber bizim tüm ekibin bireysel anlamda da yüksek hedefleri olması diyebilirim. Herkes, kendisini bir üst seviyeye atmak için var gücüyle çalışıyor. Umuyorum sezon sonunda da bu emeklerin karşılığı alınacak.
 
Tabii ki şu an bakarsak oyunumuzda çok eksiğimiz veya eklememiz gereken işler var. Ama her gün daha iyisine gitmek için çok çalışıyoruz. Emeklerimizin karşılığını da saha içinde görmek bizi sevindiriyor. Mutluyuz ama yetinmiyoruz, daha fazlasını hedefliyoruz.
 
Yabancı oyuncularımız Ricky Tarrant ve Brandon Walters uzun zamandır takipte olduğumuz basketbolculardı. Geçtiğimiz sezon biter bitmez ikisini de yakın takibe almıştık. İlk hamlede transfer etmeyi başaramadık; ama sonrasında istediğimize ulaştığımız bir süreç oldu diyelim. 
 
Kolej benim doğup büyüdüğüm yer diyebilirim. Çocukluk, öğrencilik, gençlik, sporculuk, öğretmenlik, antrenörlük, yöneticilik birçok şeyi iyisiyle kötüsüyle yaşadığım yer. Ev. Bir kıvılcım yakabildiysek ve insanları heyecanlandırabildiysek ne mutlu bize... Görevimiz bu, sadece gurur duyarız. Umuyorum hak ettiğimiz yerlere her geçen gün üzerine ekleyerek geleceğiz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum