Misli.com TBL Röportajları | Konyaspor

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda bu ayki konuklarımız Konyaspor'dan Can Özcan ile koç Okan Çevik oldu.

Misli.com TBL Röportajları | Konyaspor
04 Ocak 2022 - 11:57 - Güncelleme: 04 Ocak 2022 - 11:58


ÜST DÜZEY 
CAN ÖZCAN
MEYSU KONYASPOR

 
 
"Kadromuz geniş ve her biri çok değerli oyuncular. Her hafta farklı oyuncularımız ile üst düzey performans verebilecek potansiyeldeyiz. Bu takımın önemli bir parçası olarak hücumda, aynı zamanda savunmada da iyi bir performans gösterdiğimde takımım için işlerin kolaylaştırdığımın farkındayım."
 
ECE ERGEZ
 
Özellikle son 2-3 sezondur Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'ndeki (TBL) takımlar arasında bütçe farkları çok fazla değil. Eskiden en az bir veya bir kaç takımla diğerleri arasında uçurumlar vardı. Ama son dönemde kulüplerin ekonomik şartlarıyla beraber özellikle de yabancı oyuncu seçimlerini, eskiye göre çok daha kısıtlı ücretlerle yapılması aradaki farkı epey azalttı. Lig sonuncusu, lig liderini yense ya da sezon başlamadan favori görülen takımlar haricinde bambaşka bir takım ligi lider tamamlasa, eskisi kadar şaşırtıcı olmuyor.
 
Son senelerde izlemesi daha keyifli ve takımların kimle oynarsa oynasın her hafta en iyi şekilde hazırlanıp aynı konsantrasyonda kalması gereken sezonlar yaşıyoruz.
 
Takımımızda özellikle arkadaşlık çok üst düzeyde. Oyuncu ve teknik ekip olarak hedeflerimizin farkındayız ve bu hedefe ulaşmak için fazlasıyla çalışıyoruz. Basketbol olarak istediğimiz seviyede olmadığımız bir gerçek. Bence saha dışındaki uyumu saha içine daha fazla yansıtabilirsek her takımı yenebilecek güçteyiz.
 
Kadromuz geniş ve her biri çok değerli oyuncular. Her hafta farklı oyuncularımız ile üst düzey performans verebilecek potansiyeldeyiz. Tabii ki de bende bu takımın önemli bir parçası olarak hücumda, aynı zamanda savunmada da iyi bir performans gösterdiğimde takımım için işlerin kolaylaştırdığımın farkındayım.
 
Pandemi zamanı boş salonlara oynamak gerçekten zor ve keyifsizdi. Sonuçta spor taraftarla güzel. Seyirci yasağı sonrası da böyle büyük taraftarı olan bir camia kulübünde oynamak benim için çok büyük bir şans. Maçlarda geriye düştüğümüzde veya kötü oynadığımız bölümlerde, onların bize desteklerinden vazgeçmemeleri önemli. Taraftarlarımızın maçı kazanmamızda etkilerinin büyük olduğunu düşünüyorum. Biz hedefimize yaklaştıkça maçlara olan ilginin artarak devam edeceğinden de şüphem yok.
 
Böyle heyecanlı ve mücadeleci bir lige, Misli.com gibi büyük bir sponsorun çok yakıştığını düşünüyorum. Bu sponsorluk hem kulüplere hem biz oyunculara değer kattı. Ayrıca bu sponsorluk, ligin daha büyük kitlelere ulaşması ve izlenebilirliğinin artması açısından çok iyi oldu.
 
Özellikle her hafta iki maçın TV yayını olması Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nin takipçi sayısını fazlasıyla arttırdığını söyleyebilirim. Keşke bu gelişmeler çok daha önceden olsaydı: ama bu mücadeleci ve sert basketbol oynanan lige zaman geçtikçe ilginin daha da artacağını düşünüyorum.
 
Eğer şampiyonluğu istiyorsak hiçbir maçı ayırt etmeden her karşılaşmaya final gibi bakmamız, aynı zamanda da her hafta üstüne koyarak sürekli basketbolumuzu geliştirmemiz şart.
 
- En beğendiğiniz koçlar?
- Şemsettin Baş, Ahmet Kandemir
- En beğendiğiniz oyuncular? 
- Josh heytvelt, Lynn Greer
- En iyi ilk 5’in? 
- Erdem İlter - Yunus Çankaya - Fatih Cantitiz - İzzet Türkyılmaz - Hakan Yapar
- En zorlu deplasman?
- Bursaspor
- İki kelime ile Konyaspor?
- Anadolu Kartalı
 

 
100. YIL İMZASI
OKAN ÇEVİK

 
"Bu sezon Konyaspor camiası kadar ekibimiz için de önemli. Tarih böyle özel şeylerde imzası olanları unutmaz. Biz de bu özel yılın öneminin farkındayız ve bunun için çok emek veriyoruz. Umarım sezon sonunda bu tarihi yazan insanlar arasında bizim de imzamız olacak."
 
ECE ERGEZ

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nin (TBL) tecrübeli antrenörlerinden biri olduğum için Beysu Konyaspor yönetimi tarafından tercih edildiğimi düşünüyorum. Son 5-6 sezonumu Misli.com TBL'de geçirdim. Transfer teklif aşamasında ne olursa olsun sezon sonunda ING BSL'ye çıkılması ve uzun vadeli bir planın parçası olarak geldim.

Biz 'burada Avrupa kupası niye oynanmasın?' rüyasıyla yola çıktık. Bunun için yapmamız gereken ilk şey ise Süper Lig'e yükselmek. Puan durumuna baktığımızda 7 takımın yukarıdaki savaşın içinde olduğunu görüyoruz. Bu 7 takım içinden 'kim şampiyon olur?' bilinmiyor. Biz de misli.com TBL'nin sezon başından beri favori olarak gösterilen ekiplerindeniz.
 
Ligde bulunduğumuz konumdan memnunum. Ama bizim için asıl önemli olan şey normal sezon sonunda en yukarıdaki takım olabilmek. Oynadığımız basketbol hâlâ tam benim istediğimiz seviyede değil. Eksiklik ve sakatlıklar sebebiyle tam kadro devam edemediğimiz zamanlarımız oldu. Ama basketbolumuzu daha yukarı çekerek ligi en yukarıda bitirmeyi çok istiyoruz. Bütün çabamız ve emeğimiz bunun için.
 
Misli.com TBL'de yukarıları hedefleyen takımlar evinde kaybetmek istemiyor. Biz de evimizde oynadığımız maçlarda henüz hiç mağlup olmadık. Bu bizim için önemli ve güzel bir gelişme. Ama zorlu deplasmanlardan mağlubiyetle ayrıldıklarımız oldu. Kaybettiklerimiz iyi takımlar olduğu için çok da sürpriz olduğunu düşünmüyorum.  
 
Evimizde seyirci desteğini hissediyoruz. Zaten her zaman çalıştığımız salon olunca da işler bir tık daha kolay oluyor. Ancak deplasmanlarda seyirci desteğinden yoksun oluyorsunuz. Salon size yabancı oluyor. Rakip taraftar baskısı ve bizim gibi
ofansif gücü yüksek takımlar şut sokamadığında ekstra kötü oluyor.
 
Ben uzun yabancımız Abdolulaye Gueye'den memnunum. Her şeyini ortaya koyan, önemli bir takım oyuncusu olsa da henüz bir yabancı basketbolcudan almamız gereken o katkıyı alamadık. Misli.com TBL'de yabancı oyuncular ciddi dominant oluyor. Biz bunu henüz Gueye'den dediğim gibi göremesek de son haftalarda bir standart oturttu. 
 
Bu döviz kurundaki yaşanan süreçten biz de her kulüp kadar etkileniyoruz. Herkes kendi ölçeğinde bu durumda ister istemez etkileniyor. Bir takım uzun vadeli planlar yapıldığında doların bu kadar dalgalanması öngörülemezdi. Bu bize harcamalar ve planlamalar yapılırken ne kadar dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.
 
Misli.com gibi güçlü bir sponsorumuzun olması çok güzel bir gelişme. Ekonomik olarak takımların bir nebze de olsa nefes almasını sağlıyor. Kendilerine verdikleri bu katkı için ben de çok teşekkür ediyorum. Umarım bu sponsorluklarımız artarak devam eder. Ben Yunanistan'da bir Avrupa Kupası maçına gittiğimde bir takımın 48 sponsoru olduğunu görmüştüm. Bizim de bu sponsorumuzun bir başlangıç olarak görüp devamının büyük ve orta ölçekli kurumlarla devam etmesini hem lig bazında hem kulüpler bazında temenni ediyorum.
 
Son 6 senedir TBL'de yabancı oyuncuların bütçelerinde düşüş var. Bu düşüş kalitede de doğal olarak hissediliyor. Biz antrenörlerin eline daha küçük bütçeler verilip karşılığında başarı istendiği için biz istediğimiz o yabancıları bu bütçelerde almakta biraz zorlanıyoruz. Şu an TBL'de yabancı oyuncu fiyatı 3-7 bin dolar arasında. İşte bu nokta da şans ve riski beraberinde getiriyor.
 
Ancak yerli bazında baktığımızda durum geçmişten daha iyi durumda TBL'de oynayıp kendini yukarı atan son dönemde geçmiş yıllara göre daha fazla oyuncu var. Mesela Erkan Yılmaz son dönemin en güzel örneklerinden. Bizlerin de biraz Türk oyunculara daha önem verip çalışması gerekiyor. Bu doğrultuda hareket ediyoruz.
 
TBL'deki en güçlü taraftara sahip takımlardanız. Ama maalesef şu an salonu tam anlamıyla dolduramadık. İşler sona yaklaştıkça onların da destekleri artmaya devam edecektir diye umuyorum. Onlar sayesinde Konya deplasmanı daha da zor hale gelecektir.
 
- En beğendiğiniz koç? 

- Ettore Messina
- En beğendiğiniz oyuncu? 
- Shane Larkin
- En zorlu deplasman? 
- Karşıyaka
- İki kelime ile Konyaspor? 
- 100 yıl

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları