Milwaukee Bucks seriyi eşitledi

NBA Finalleri'nde Milwaukee Bucks, serinin 4. maçında Phoenix Suns'ı 109-103 yendi ve durum 2-2'ye geldi. Bucks'ta Khris Middleton ve Giannis Antetokounmpo şov yaparken, Devin Booker'ın tarihi performansı gölgede kaldı. İşte maçtan öne çıkan detaylar...

Milwaukee Bucks seriyi eşitledi
15 Temmuz 2021 - 06:52
NBA'de Milwaukee Bucks, final serisinin 4. maçında Phoenix Suns'ı Fiserv Forum'da konuk etti.

Maça iyi başlayan bir Phoenix Suns olsa da, birinci çeyreğin sonlarında Milwaukee Bucks'ın dikkat çeken ekstra faktör oyuncusu Bobby Portis'in de devreye girmesiyle oyunun gidişatı Wisconsin ekibi lehine işlemeye başladı. İkinci çeyreğe 23-20 geride giren Bucks, Giannis Antetokounmpo'nun kenarda olduğu anlarda bile Khris Middleton'ın önderliğinde, skorda öne geçmeyi de başardı. Ancak Suns da Devin Booker ile karşılık vermeyi bildi. Rekabetin arttığı noktada takımlar, devre arasında soyunma odasına 52-52'lik beraberlikle gitti. 

Üçüncü çeyreğin başlarında, hücumda kilitlenen Milwaukee Bucks karşısında önce Devin Booker ile, ardından Chris Paul'ün önderliğinde ivme yükselten Phoenix Suns, farkı çift hanelere çıkarmayı ve oyunu tam anlamıyla kontrolüne geçirmeyi başaramadı. Khris Middleton ve Giannis Antetokounmpo'nun hücumda devreye girmesiyle toparlanan Bucks oyuna tutunmayı sürdürdü. Ancak Booker'ın son 2 dakika içinde gösterdiği oyun, Suns'ın son 12 dakikaya 82-76 önder girmesini sağladı. 

Lakin Booker, dördüncü çeyreğin başlarında 5. faulünü aldı ve etkili olduğu maçta takımının zor anlar yaşamasına neden oldu. Bunu fırsata çevirmeye çalışan Milwaukee Bucks, son 3 dakikaya doğru 97-95 öne geçti. Kıran kırana geçen maçın sonunda doğru defansif hamleleri yapan Bucks, 48 dakika sonunda 109-103'lük galibiyete ulaştı.

TARİHİ PERFORMANSLAR

Seride 2-2'lik eşitliği sağlayan Milwaukee Bucks'ta Khris Middleton, takımının en skorer ismi olurken 40 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve 2 top çalma ile yıldızlaştı. Wisconsin ekibinin Yunan yıldızı Giannis Antetokounmpo ise, 26 sayı ve 14 ribaundla double double yaparken, maçın en kritik anında Deandre Ayton'a yaptığı blok ile (haber görselindeki pozisyon) galibiyeti getiren isimlerden biri oldu. Phoenix Suns'ta Devin Booker, 42 sayıyla maçın en skorer ismi olmakla birlikte, 522 sayı barajını geçerek NBA'deki ilk Playoff sezonunda en çok sayı kaydeden oyuncu unvanını Rick Barry'den aldı. Ancak Booker'ın bu performansı Suns'ın galibiyeti için yeterli olmadı.

Serinin 5. maçı, Türkiye'ye göre 18 Temmuz Pazar gecesi, saat 04.00'te Phoenix'te oynanacak.

Fotoğraf: Milwaukee Bucks

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları