Milli Takımımız geleceğe olumlu adım attı

A Kadın Milli Takımımızın FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında sahasında Polonya’yı 52-41 yendiği karşılaşmanın ardından TBF Başkanvekili Ömer Onan, A Kadın Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan, A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve A Kadın Milli Takım oyuncusu Merve Aydin müsabakayı değerlendirdi.

Milli Takımımız geleceğe olumlu adım attı
14 Kasım 2021 - 20:07
Ömer Onan: Mücadele etmeleri önemliydi
“İki karşılaşmamız da çok önemliydi. Çünkü bir sonraki Kasım ayına kadar maç yok. Avrupa Şampiyonası’na katılma yolunda iki önemli müsabaka oynadık. Hem Slovenya deplasmanında hem de Polonya karşısında kazandık. Polonya hızlı ve sert oynayan bir takım. İlk yarıda da iyi bir mücadele oldu. Ama kızlarımız hiç geri adım atmadı. Onların bu birlikteliğini de canı gönülden kutluyorum. Birlikte oynamaları ve mücadele etmeleri çok önemliydi. İzmit halkına da bu muhteşem atmosferden dolayı teşekkür ediyorum. Kocaeli ve İzmit Belediye Başkanlarımız ile Sayın Valimiz de bizlerle birliktelerdi. Herkes için çok güzel bir pazar günü oldu. Umuyorum televizyondan izleyenler için de çok güzel ve heyecanlı bir karşılaşma olmuştur.”

Ceyhun Yıldızoğlu : Çok yetenekli oyuncularımız var
“İzmitli sporseverlere çok teşekkür ederiz. Bugün kazandığımız maçta bizlere olağanüstü yardım ettiler ve bizleri desteklediler. Biz bugün mücadele anlamında kusursuza yakındık. Bu, rakibin yaptığı skordan da belli. Ancak hücumda maalesef, savunmada gösterdiğimiz yeteneklerimizi sergileyemedik. Rakibin baskılı oyun oynaması ve zaman zaman takımındaki ilk 5 oyuncuların pozisyon değiştirmesi de etkili oldu. Biz oralarda çözüm üretemedik. Ama bu pencere maçlarında milli takımımız gelecekle ilgili kocaman bir adım attı. Geleceğin daha olumlu olacağına inanıyorum. Oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum. Dışarda da çok yetenekli oyuncularımız var. Buraya gelmeden, kendi kulüplerinde burası için mücadele edecek, buranın şartlarına uyum sağlayabilecek her oyuncuya kapımız açık. Dolayısıyla EuroBasket ve EuroLeague sertliğinde oynayabilecek, bireysel yeteneklerini geliştiren her oyuncuyu burada görebiliriz. Oyuncularımı bir kez daha tebrik ediyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum