Liga Endesa'da şampiyon Baskonia

Keçiler Barcelona'yı Luca Vildoza'nın bitime 3.2 saniye kala bulduğu basketle 69-67 yenerek mutlu sona ulaştı.

Liga Endesa'da şampiyon Baskonia
30 Haziran 2020 - 22:28 - Güncelleme: 30 Haziran 2020 - 23:31
Liga Endesa 2019-2020 sezonu final maçında Barcelona ile Kirolbet Baskonia, şampiyonluk için mücadele verdi.

Maça özellikle Barcelona’nın hızlı ve seri bir tempo ile başlaması dikkat çekti. Bu durum, ilk hücumda Cory Higgins’in Pierria Henry’den topu çalması ve akabinde faul alıp serbest atışlardan birini sayıya çevirmesiyle sonuçlansa da, daha sonra iki hücumda top kaybı yaptı. Lakin Barça, bu tempoda yaptığı hatayı savunmasıyla telafi etti. Baskonia da karşılaşmaya gergin başladı ve Pierria Henry’nin 2 top kaybı yapması dikkat çekti. Keçiler, Shavon Shields ile maçtaki ilk saha içi isabetini kaydetse de, Barcelona’da hücum politikası, Nikola Mirotic’in üzerine oldu ve bu durum Katalan ekibinin 7-4’lük skor üstünlüğü yakalamasını sağladı. (6.21) Kirolbet Baskonia ise, dağınık başladığı çeyreğin başlarında Luca Vildoza’nın basketleriyle ayakta kaldı; daha sonra Pierria Henry, maçın başında yaptığı hatayı rakibine yaptırtarak top çaldı ve turnikeyi bıraktı. Henry’nin bu sayısıyla Baskonia 8-7 öne geçti. (5.31) Daha sonra daha kontrollü olan Vitoria-Gasteiz ekibi, 11-2’lik bir seriye imza attı ve farkı 6 sayıya çıkarttı. (15-9, 3.02) Barcelona, bulduğu serbest atış isabetleriyle arayı kapattıktan sonra Cory Higgins’in 3 sayılık basketiyle yeniden öne geçti. (16-15, 1.04) Ancak Baskonia, Ilimane Diop’un bitime 2 saniye kala topu tipleyerek attığı basketle birinci çeyreği 17-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan Barcelona, özellikle Thomas Heurtel ile etkili oldu. Fransız gard, skor konusunda sorumluluk alarak, Barça’nın farkı 6 sayıya çıkarmasını sağladı ve bu durum Baskonia Başantrenörü Dusko Ivanovic’in erken mola akmasına neden oldu. (23-17, 7.35) Ancak bu mola, Heurtel’in ateşini dindirmedi; Fransız gard bir de 3 sayılık basket bularak Katalan ekibi adına 10-0’lık bir seriye imza attırdı. (26-17, 7.03) Farkın 9 sayıya çıkmasından sonra Barcelona’da hücumlar bir süre dağınık bir vaziyet aldı. Bunu iyi değerlendiren Baskonia, arayı kapatma çabasına girdi. Ancak 3 sayılık basketlerde; özellikle Kyle Kuric ile daha etkili olan Barça, farkın erimesine izin vermeyip devre arasında soyunma odasına 39-33’lük üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe Kirolbet Baskonia iyi başladı. Keçiler, Luca Vildoza ile art arda 3 sayılık basketler bulurken, 8-2’lik bir seri yakalayarak skoru eşitledi. (41-41, 6.47) Barcelona ise, ikinci çeyrekteki etkili oyunundan bir hayli uzak kaldı. Katalan ekibi, 6 dakikadan uzun bir süre sadece 4 sayı bulabildi. Lakin iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlandı ve son 10 dakikaya 51-51’lik beraberlikle girildi. Dördüncü çeyreğe iyi başlayan Baskonia, bir an ivme yakalayıp farkı 5 sayıya çıkarsa da, Cory Higgins art arda bulduğu basketlerle Barcelona’yı 60-58 öne geçirdi. (6.29) Lakin Baskonia, Higgins’e Matt Janning’in dış atış isabetiyle cevap verdi. (61-60, 6.13) İlerleyen dakikalarda Barcelona’da bu maç hayal kırıklığı yaratan Nikola Mirotic, 5 faul alarak bitime 5 dakika 18 saniye kala oyun dışında kaldı. Son dakikaya 67-64 önde giren Kirolbet Baskonia, skordaki üstünlüğünü kuramadı. Maçın bitimine 10 saniye kala faul alan Pierre Oriola, serbest atışları sayıya çevirdi. Kalan sürede Baskonia bitime 3.2 saniye kala pota altında boşta kalan Luca Vildoza'nın basketiyle bir kez daha öne geçti. Barcelona, son hücumda Cory Higgins'in 3 sayılık basketi değerlendirememesiyle, müsabaka Kirolbet Baskonia'nın 69-67'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

10 yıl sonra İspanya'da mutlu sona ulaşan Baskonia'da Luca Vildoza, 17 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve 2 top çalmalık performansıyla final maçının en değerli oyuncusu seçildi. 

Karşılaşmanın detaylı istatistiği için tıklayınız. 


Fotoğraf: FCBarcelona Basket
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum