Kuzminskas alev aldı:Kaf-Kaf kazandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 8. hafta karşılaşmasında Pınar Karşıyaka, evinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni misafir etti. Pınar Karşıyaka, Yukatel Merkezefendi Belediyesi'ni 92-76 skorla yendi. Mindaugas Kuzminskas 25 sayı, 4 ribaund ile devleşti.

 Kuzminskas alev aldı:Kaf-Kaf kazandı
26 Kasım 2022 - 20:05 - Güncelleme: 26 Kasım 2022 - 22:25
Hüseyin Demir 

Maçın ilk sayısı hızlı hücumdan Kenan Sipahi’den gelirken misafir takım üçlük ile cevap verdi. Maça her iki takım kontrollü başladı, basit top kayıplarının ardından Kuzmınskas, Kenan Sipahi’nin sayıları ile Kaf-Kaf skoru 13-5 yaptı ve koç Zafer Aktaş molayı aldı. Mola dönüşü Denizli Basket Hamilton’un sayılarıyla direnç gösterirken ev sahibi takım savunmada sertlikten taviz vermedi. McCollum ve Delgado ikilisinin skorer oyunu sayesinde fark çift hanelere çıktı ve ilk çeyrek Pınar Karşıyaka’nın 22-11 üstünlüğü ile sona erdi.



Kuzminskas’tan üçlük yağmuru

İkinci çeyrek Kaf-Kaf ve Denizli Basket savunmada agresif başladı. Kuzmınskas sol forvetten isabetli üçlüğüyle üçlük şovuna kaldığı yerden devam etti. Ayberk ve Agapıtos’un üçlükleriyle geri dönen Denizli Basket farkı tek hanelere çekerken cevabı hızlı bir şekilde McCollum verdi (37-30). Pota altından Hamilton- Delgado mücadelesinde fiziksel avantajını kullanan Delgado oldu. İkinci çeyrekte alev almaya devam eden Litvanyalı şutör Kuzmınskas farkı çift hanelere çıkardı (45-30). İlk yarı Pınar Karşıyaka’nın skor üstünlüğü ile 50-36 sona erdi.



Kuzminskas alev aldı

İkinci yarının ilk sayısını Delgado attı. Pınar Karşıyaka hücumda iç-dış dengesini iyi kurarak oyunun kontrolünü elinde tuttu. Savunmada rakibine kolay sayı attırmayan ev sahibi takım hızlı hücumlardan boş dönmedi. Durdurulamayan Kuzminskas farkı 20’ye çekti (58-38). Üçüncü çeyrekte rahat oyunu ile Pınar Karşıyaka final periyoduna 72-51 önde girdi. Son çeyrekte Hamilton skorer oyunuyla farkı eritmeye çalıştı. Karşıyaka’da yeni transfer Angola son çeyrekte takımına önemli katkı verdi. Maçın son anlarında hata yapmayan Pınar Karşıyaka kendi evinde Denizli Basket’i 92-76 yendi. Kuzmınskas 25 sayı, 4 ribaund, 1 asist 5/5 üçlük isabeti ile maçın yıldızı oldu. Angola ve Delgado 16, McCollum ise 10 sayıyla takımına katkı verdi. Denizli Basket’te Nıkolaos Agapıtos 16 sayı, 6 ribaund ile mücadele etti. Harrıson 19 sayı, 3 asist ile oynadı. Pınar Karşıyaka boyalı alandan 36 sayı üretirken Yukatel Merkezefendi 22 sayı attı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum