Kıyasıya geçen mücadeleyi Kaf-Kaf kazandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 18.hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda Beşiktaş Emlakjet'i misafir etti. Kaf-Kaf kıyasıya geçen mücadelede Beşiktaş'ı 94-90 yendi.

Kıyasıya geçen mücadeleyi Kaf-Kaf kazandı
04 Şubat 2023 - 20:29
Hüseyin Demir 

Maçın hikayesi:


Siyah beyazlılar Parker Jackson ile çeyreği önde bitirdi 


Maça her iki takımda hızlı ve tempolu başladı. Basit top kayıpları yapan siyah beyazlılar hücumda istediği oyun organizasyonu kuramadı. Hızlı hücumları ve geçiş hücumlarını iyi değerlendiren Pınar Karşıyaka'da Thomas Akyazılı skorer oyunuyla ön plana çıktı. Errick McCollum ilk sayısını çeyreğin bitimine 3 dk. kala atarken Angola muazzam smaçları ile tribünleri çoşturdu. Sokolowskı ve Parker Jackson skorer oyunuyla Beşiktaş 25-23'lük skorla ilk çeyreği önde bitirdi. 



Igor Milicic oyundan atıldı

İkinci çeyreğe siyah beyazlılar top kayıpları ile başlarken Egemen Güven- Delgado eşleşmesinde Delgado fizik avantajını kullanarak pota altından sayı üretti. Hücumda topu iyi çeviren Kaf-Kaf ilk yarının bitimine 5 dakika kala farkı çift haneye çıkardı (44-31). Beşiktaş'ın başantrenörü Igor Milicic ilk yarıda aldığı iki teknik faulle oyundan atıldı. Pınar Karşıyaka, Delgado ve Jaylon Brwon ikilisinin skorer oyunuyla oyunun kontrolünü ele geçirdi. Yeşil Kırmızılı ekip ilk yarıyı 52-45 skorla önde bitirdi. Beşiktaş ilk yarıda 9 top kaybı yaptı.


Kara Kartal geri döndü 

İkinci yarıya Kaf-Kaf, Thomas Akyazılı ve Errick McCollum'un sayılarıyla hızlı başlarken Potanın Kartalları oyun disiplininden kopmadı. Burak ve Egemen ile misafir takım rakibine karşı direnç gösterdi. Üçüncü çeyreğin son anlarında tempo ve ritmi bulan Kara Kartal Whıtehead ve Okben ile skoru eşitledi. Kaf-Kaf Witto Brown'un basketiyle final periyoduna 70-68 önde girdi.  



Parker Jackson maça damga vurdu 

Final periyodunda Parker Jackson skorer oyunuyla takımını sırtlarken Egemen Güven boyalı alandan bitirişleriyle etkili oynadı. Freeman ve Whıtehead ikilisi maçın bitimine 3 dk. kala liderlik yaparak takımını (85-83) öne geçirdi. Errick McCollum'un kritik bitirişiyle Kaf-Kaf 89-88 öne geçti ve Beşiktaş molayı aldı. Mola dönüşü son 45 sanyede Parker Jackson dönen topu havada tipleyerek takımını tekrar öne geçirdi (89-90). Maçın son saniyelerinde oyunun kontrolü sürekli el değiştirdi. Pınar Karşıyaka McCollum'un önemli faul atışlarıyla öne geçti ve maçı 94-90 kazandı. 



Pınar Karşıyaka'da; McCollum 18 sayı, 7 asist ile mücadele ederken Angola 16 sayı, 8 ribaund, 6 top çalmayla oynadı. Beşiktaş Basketbol'da; Parker Jackson 23 sayı, 7 asist ve 5 ribaund ile takımına çok önemli katkı verdi. Burak Yıldızlı 17 sayı, Egemen Güven ise 15 sayıyla oynadı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum