Kırmızı Ejderhalar evinde güldü

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ikinci haftasında ligin iddialı ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda İzmir ekibi Aliağa Petkimspor’a karşı 91-80’lik skorla üstünlük kurarak sezonun ilk galibiyetini aldı.

Kırmızı Ejderhalar evinde güldü
07 Ekim 2023 - 16:46

BSL'de ilk galibiyetini Aliağa Petkim karşısında 91-80 ile alan Bahçeşehir Koleji maça Arca Tülüoğlu, Philip Scrubb, Axel Bouteille, Tyler CavanaughJerry Boutsiele beşiyle çıktı.

Tempolu başlayan mücadelede ilk çeyreğin ilk sayıları maçın kilit isimlerinden Tyler Cavanaugh’tan geldi. Maça hızlı başlayan ekip, Jerry Boutsiele ve Tyler Cavanaugh’ın etkili oyunlarıyla ev sahibi Bahçeşehir Koleji oldu. Üst üste gelen ev sahibi sayılarıyla skor 11-4’e geldi ve Petkimspor baş antrenörü Burak Gören’den mola geldi.

Mola dönüşünde de yakaladığı tempoyu kaybetmeyen ev sahibinde; çeyreğin bitimine altı dakika kala yeni transferlerden uzun oyuncu Tyler Cavanaugh, önce bulduğu 3 sayılık basketle ve bir dakika sonrasında bulduğu basket faul ile skoru 17-9’a getirdi. Periyodun son anlarına doğru iyiden iyiye artan oyun temposuyla gelen sayılarla periyot 29-15’lik skorla sonuçlandı. Ev sahibi ekibin ilk periyotta kaydettiği 29 sayının 13’ü Tyler Cavanaugh’tan geldi. 

Nispeten temponun düştüğü ikinci çeyrekte, çeyrek bitimine 4 dakika 41 saniye kala Jerry Boutsiele’in bulduğu iki serbest atış isabetine kadar 14 sayılık skor farkı korundu. Petkimspor, ilk yarının son anlarında skor farkını oyun kurucusu Yunus Emre Sonsırma’nın bulduğu üst üste sayılarla 11 sayıya kadar indirmeyi başardı. Mücadelenin ilk yarısı, Peyton Aldridge’in bulduğu iki serbest atış isabetiyle 46-36 ev sahibi ekip lehine sonuçlandı. Kırmızı Ejderhalar adına ilk yarının en skorer isimleri, 14 sayıyla Jerry Boutsiele ve 13 sayıyla Tyler Cavanaugh oldular. Konuk ekip Aliağa Petkimspor’da ise ilk yarının en skorer ismi 9 sayısıyla Yunus Emre Sonsırma oldu. 

Maçın ikinci yarısında ilk sayılar Kırmızı Ejderhaların Fransız yıldızı Axel Bouteille’den geldi. İlerleyen anlarda ev sahibi ekip ilk yarıda yakaladığı farkı, Tyler Cavanaugh’ın ve Axel Bouteille’in 4 saniye arayla buldukları 2 isabetle arttırdılar. Bu sayılara yanıt veren isim Aliağa Petkimspor adına David Efianayi oldu. Efianayi üst üste bulduğu 8 sayısıyla takımı adına skor farkını azaltmayı başardı ve skor 54-48’e geldi. Bunun üzerine Bahçeşehir Koleji başantrenörü Sinan Atalay’dan mola geldi. Mola sonrası ritmini geri kazanan kırmızı-lacivertli ekip, skoru çeyrek bitimine 1 dakika 16 saniye kala 66-50’ye kadar getirdi. İzmir ekibi adına maçın yıldızı olan David Efianayi bulduğu sayılarla takımını maçta tutmak için bulduğu sayılarla skoru 66-58’e kadar getirdi. Karşılaşmanın üçüncü periyodu 68-58 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle sonuçlandı. 

Mücadelenin son 10 dakikasının ilk anlarında karşılıklı sayılarla skor farkı korunurken çeyreğin ortalarına gelindiğinde Muhammed Baygül ve Can Maxim Mutaf’ın sayılarıyla skor 82-63’e geldi. Ev sahibi ekip adına maçın son periyodunda süre bulan tecrübeli oyuncu Can Maxim Mutaf son çeyrekte 12 sayıya ulaştı. Baştan sona ev sahibi üstünlüğüyle devam eden maç, 91-80 bitti. Maçın en değerli oyuncusu; 17 sayı, 9 ribaund, 5 asistle Bahçeşehir Koleji’nin kadrosuna bu sezon dahil ettiği Tyler Cavanaugh oldu. Kanadalı oyuncuya takım arkadaşları Jerry Boutsiele 18 sayı, 8 ribaund, 2 asistle ve Axel Bouteille 12 sayı, 1 ribaund ile destek verdiler. Konuk ekipte ise David Efianayi’nin 24 sayı, 3 ribaundluk performansı mağlubiyete engel olamadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum