Kartal Özmızrak Daçka'dan Liga Endesa'ya geçti

Darüşşafaka Tekfen'in milli oyuncusu, Obradorio'ya transfer oldu.

Kartal Özmızrak Daçka'dan Liga Endesa'ya geçti
06 Temmuz 2020 - 13:09 - Güncelleme: 06 Temmuz 2020 - 13:34
Liga Endesa'da gelecek sezon 50. yılını kutlayacak olan Obradorio CAB, Darüşşafaka Tekfen'den Kartal Özmırak'ı transfer etti. Milli basketbolcu, gelecek sezon Galiçya ekibi için mücadele edecek. 

"KARİYERİME HEDEFLERİMDEN BİRİ OLAN İSPANYA'DA DEVAM EDECEĞİM"

Türkiye'den İspanya'ya giden Kartal Özmızrak, transferi ile ilgili, sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. Kartal, "5 yıl önce çatısı altına girdiğim, 3 yıl gururla formasını terlettiğim Darüşşafaka'dan yeni bir serüvene başlamak üzere ayrılıyorum. 3 yıl içerisinde EuroCup şampiyonluğu, Türkiye Kupası Finali de dahil olmak üzere, birçok anlamıl ve güzel galibiyetler yaşadık. Ömür boyu sürecek dostluklar ve hatırlanacak anılar biriktirdim. Şimdi, kariyerime her zaman hedeflerimden biri olan İspanya'da devam edeceğim. Üzerimde emeği olan yöneticilere, antrenörlere, emektar kulüp çalışanlarımıza, her zaman desteğini hissettiğimiz taraftarımıza ve arkadaşlarıma teşekkür ederim. Umarım bir gün yollarımız tekrar kesişir." ifadelerini kullandı.

Kariyerine Beşiktaş'ta başlayan, daha sonra Eskişehir Basket ve İstanbul Bşb.'de forma giyen Kartal Özmızrak, 2017-2018 sezonunda Darüşşafaka'ya transfer oldu. 3 sezon içinde Daçka ile EuroCup şampiyonluğu ve Türkiye Kupası finali yaşayan Kartal, geçen sezon Kara Panterler ile ING Basketbol Süper Ligi'nde 20 maçta görev alırken, 9.2 sayı, 2.2 ribaund ve 3.8 asist ortalamalarıyla oynadı. 7DAYS EuroCup'ta ise 16 maçta 6.8 sayı, 1.4 ribaund ve 1.9 asist ortalamalarını tutturdu. 

Fotoğraf: Bertan Erman / Ribaund Dergi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum