Kara Panterler'den Kara Kartallar'a fark

ING Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında İstanbul takımları Darüşşafaka Tekfen ile Beşiktaş Sompo Sigorta, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Kara Panterler'den Kara Kartallar'a fark
07 Aralık 2019 - 19:27
ING Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında İstanbul takımları Darüşşafaka Tekfen ile Beşiktaş Sompo Sigorta, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Darüşşafaka Tekfen, Jarrod Jones, Bonzie Colson ve Doğuş Özdemiroğlu'nun basketleriyle 9-2'lik bir seri yakaladı. (7.33) Beşiktaş Sompo Sigorta ise, Toddrick Gotcher ile hücumda ayakta kalmayı başardı. Kara Kartallar, Gotcher ve Shaq McKissic ile farkı eritse de, ilk 10 dakika Daçka'nın 19-17'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Kara Panterler, ikinci çeyreğin ilk 3 buçuk dakikasından fazla bir süre, Beşiktaş Sompo Sigorta'ya sayı şansı tanımazken, Erkan Veyseloğlu, Sinan Güler ve Kartal Özmızrak'ın kaydettiği sayılarla 7-0'lık bir seri yaptı ve farkı 9 sayıya yükseltti. (6.21) Bunun üzerine Beşiktaş'ın başantrenörü Dusko Ivanovic erken mola aldı. Mola sonrasında, iki takımın performansında bir denge oluşmaya başladı. Ancak bu dengeyi Darüşşafaka Tekfen'den Jarrod Jones bozdu, Jones, basket faulden bulduğu sayılarla skor aralığını ilk kez çift hanelere çıkardı. (2.05) Beşiktaş Sompo Sigorta, çeyreğin son dakikasında Nemanja Djurisic ve Toddrick Gotcher ile farkı 8 sayıya indirdi. Darüşşafaka Tekfen, devre arasına 36-28 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk sayıları, Daçka'dan geldi; Johnny Hamilton'ın serbest atış isabetleriyle fark bir kez daha çift hanelere çıktı. (9.43) Ancak Beşiktaş Sompo Sigorta, Toddrick Gotcher, Jordan Theodore ve Shaq McKissic ile art arda basketler bularak arayı kapattı. (6.41) Kara Panterler, farkın 3 sayıya düşmesine karşılık Sinan Güler'in art arda bulduğu üçlüklerle toparlandı. Akabinde Bonzie Colson ve Doğuş Özdemiroğlu skora katkı sağladı ve Darüşşafaka Tekfen 12-2'lik bir seriyle yeniden oyuna ağırlığını koydu. (1.49) Çeyreğin son dakikasında seriyi 17-4'e, farkı da 18 sayıya çıkardı ve son 10 dakikaya 57-39 üstün girdi.

Dördüncü çeyreğe Nemanja Djurisic'in basketiyle başlayan Beşiktaş Sompo Sigorta'ya karşılık 7-0'lık bir seri bulan Daçka, 1 buçuk dakikada farkı 20 sayının üzerine çıkardı. Kalan sürede rahat bir oyun çıkaran Darüşşafaka Tekfen, mücadeleyi 78-59 kazandı.

Darüşşafaka Tekfen'de maçın en skorer oyuncusu Bonzie Colson, 16 sayı ve 11 ribaundla double double yaparken, Sinan Güler kenardan gelerek 15 sayı, 5 ribaund ve 6 asistlik katkıda bulundu. Beşiktaş Sompo Sigorta'da Toddrick Gotcher 14 sayı, 6 ribaund ve 3 top çalma ile oynadı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR 













 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum