KALİTE

"Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin başlamasını tüm basketbolseverler gibi ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Yeni sezon hazırlıklarına başlayan takımlarımız, transfer konusunda da önemli hamleler yaparak, ligin kalitesini daha da yukarılara çekti..."

KALİTE
11 Eylül 2021 - 00:07
EDİZ HAKSAL
Herbalife Nutrition Genel Müdürü 

 
Basketbolu çok özlediğimiz bu günlerde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile hasretimizin bir nebze dindi. Her ne kadar A Milli Takımlarımızın, bu önemli organizasyonda yer almamasının burukluğunu yaşasak da, parkedeki heyecana televizyonlarımız başında ortak olduk. Olimpiyat Oyunları, Dünya Kupası ya da Avrupa Şampiyonası fark etmeksizin, parkede her zaman olağan favori olan Amerika Birleşik Devletleri, Tokyo'da hem kadınlar hem de erkeklerde altın madalya kazandı.
 
Fransa'yı finalde (87-82) mağlup eden ABD'de, Kevin Durant çok önemli işlere imza atarak, üst üste 3. Olimpiyat madalyasını aldı ve oyunlara büyük iz bıraktı... Kadınlarda da çok farklı hikâye yazdı Amerika Birleşik Devletleri... Ev sahibi Japonya'yı finalde rahat geçen (90-75) ABD, üst üste 7 olmak üzere toplamda ise 9. altın madalyasına ulaştı! Birleşik Devletler’in veteran yıldızları Diana Taurasi ve Sue Bird, aldıkları 5 altın madalya ile Olimpiyat tarihinde en çok madalya alan ikili olarak çok farklı bir rekorun sahibi oldu...
 
Ülkemize dönersek... Basketbol hasretimizin dinmesi için sayılı zaman kaldı... Yeni sezondan en büyük beklentimiz Covid-19 vaka sayılarının düşük olması ve basketbolseverlerin, salonlara geri dönmesi... Türkiye Basketbol Federasyonu, futboldaki gibi yüzde 50 doluluk oranı ile tribünlerin taraftarlara açılacağının müjdesini verdi. Sağlıklı bir ortamda basketbol seyircisinin tribünlere dönmesini sevinçle karşılıyoruz. Taraftarların yerini almasıyla, basketbolun tüm paydaşlarıyla kısıtsız ve heyecan dolu bir sezon yaşamak istiyoruz.
 
Öte yandan kura çekimleri gerçekleştirilen Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin başlamasını, tüm basketbolseverler gibi ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Yeni sezon hazırlıklarına başlayan takımlarımız, transfer konusunda da önemli hamleler yaptı.
 
Yarışmacı bir lig için takımlarımızın kadro kalitelerini yükseltmesi, kulüplerimizin Avrupa'daki başarıları adına da çok önemli bir husus... Geçen sezon Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde namağlup şampiyon olan Fenerbahçe, finalist Galatasaray ile Türk basketbolunun köklü kulübü Beşiktaş, birbirinden önemli transfer hamleleri yaptı. Çukurova Basketbol da çok iddialı bir kadro kurdu, BOTAŞ, Hatay BŞB, Nesibe Aydın ve Çankaya Üniversitesi de yine ligimizin yarışmacı takımlarından olacaklardır.
 
Her fırsatta dile getirdiğim üzere, Türkiye’de de hem distribütör ağımızdaki 'kadın gücünü' sembolize etmesi hem de ülkemizin yükselen değerlerinden biri olması nedeniyle basketbolda Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne sponsor olduk. Herbalife Nutrition Türkiye olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin heyecan dolu yarışını takip etmek bize büyük keyif veriyor. 
 
Bu yıl koşulların normale dönmesiyle birlikte biz de sahalardaki yerimiz alacağız ve büyük heyecanın bir parçası olacağız. Ayrıca her zaman hedeflerimizde olan altyapı ve genç kızlarımızın basketbola kazandırılması için planladığımız çalışmaları da hayata geçirmek için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz.
 
Yeni sezonda taraftarların da salonları doldurması ile kadınlarımızın ilham verici başarılarının daha geniş kitlelere ulaşacağı ve karşılık bulacağından eminim. Basketbolun tüm paydaşlarına sevgilerimi sunuyorum...

YORUMLAR

  • 0 Yorum