Kaf Kaf Büyükçekmece'yi farklı geçti

ING Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, 17. hafta pazar gecesi maçında Arel Üniversitesi Büyükçekmece'nin İstanbul'da konuğu oldu.

Kaf Kaf Büyükçekmece'yi farklı geçti
26 Ocak 2020 - 21:46
ING Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, 17. hafta pazar gecesi maçında Arel Üniversitesi Büyükçekmece'nin İstanbul'da konuğu oldu.

Maça hücumda etkili başlayan Pınar Karşıyaka, 5 dakikada 12-4'lük bir seriye imza attı. Kaf Kaf, Amath M'Baye'nin 3 sayılık basketiyle farkı çift hanelere çıkardı. (15-4, 4.34) Arel Üniversitesi Büyükçekmece, televizyon molası sonrasında Jerry Saffold ve Deniz Kılıçlı ile farkı kapatma çabasında oldu. Ancak Pınar Karşıyaka, Saffold ve Kılıçlı'nın sayılarına Jordan Morgan ve Amath M'Baye'nin atletizmlerinden yararlanarak hücumda ortaya koyduğu gücü sürdürdü.

İkinci çeyreğe 24-13 önde giren Yeşil Kırmızılılar, karşılıklı sayılar sonrasında Metecan Birsen'den art arda gelen sayılarla hücumdaki ivmesini iyice yükseltti. Büyükçekmece'nin aradaki farkı eritmesine izin vermeyen Pınar Karşıyaka, devre arasında soyunma odasına 52-29'luk üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe de etkili bir giriş yapan Kaf Kaf, Yunus Sonsırma ve Amath M'Baye ikilisiyle aradaki farkı iki katına çıkardı. (62-31, 6.59) Arel Üniversitesi Büyükçekmece'nin oyundaki geri dönüş çabasını açtığı farkla kontrol eden Yeşil Kırmızılılar, son 10 dakikaya 73-42 önde girdi. Kalan sürede rahat bir maç çıkaran Pınar Karşıyaka, mücadeleden xx-yy galip ayrıldı.

Ligdeki 14. galibiyetini alan ve lider Anadolu Efes ile aradaki galibiyet farkını 1 maça düşüren Yeşil Kırmızılılar, tüm oyuncularından sayı katkısı alırken, Jordan Morgan 12 sayı ve 12 ribaundla double double yaptı. Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de Robert Upshaw, 14 sayıyla maçın en skorer isimi oldu.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları