"Kadın basketbolda küçüleceğiz"

Sarı Kanaryalar, gelecek sezon için bütçesini düşürecek.

"Kadın basketbolda küçüleceğiz"
27 Mayıs 2020 - 17:59
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

"Mali krizlerin dinmediği şu tabloda, alınan küçülme kararını çok doğru buluyorum." diyen Sipahioğlu, "Önümüzdeki sezon kadın basketbolda takım bütçesi; yani toplam oyuncu net maaş bütçemiz 1.3 milyon dolar olarak belirlendi. Üzerine bir de bu sezonki gibi değerli sponsorumuz Öznur Kablo ile tekrar bir anlaşma sağlayabilirsek takım bütçesi yükümüzü 1 milyon dolar altı seviyesine çekebileceğiz." ifadelerini kullandı.

SON 15 YILIN EN DÜŞÜK BÜTÇESİ

Yönetim kurulunun, mevcut şartlar içinde kulüp için doğru bildiğini ve inandığını yapmakla yükümlü olduğunu söyleyen Sipahioğlu, "Yani geçen sezon yüzde 35 civarında küçülen takım bütçemiz ve yükümüz, bu sezon da yine aynı oranda küçülmeye devam edecek. Önümüzdeki sezon da yüzde 35 küçüleceğiz. Bu rakamları geçmiş yıllarla kıyasladığınız zaman, son 15 yıldaki en düşük takım bütçesine sahip olacağımız söylenebilir." diye konuştu." 

Ancak Sipahioğlu, bütçenin küçülmesine rağmen, sportif anlamda tüm kupalara talip olduklarını belirtti. 
 
"Bütçemizi ve yükümüzü azaltıyoruz ama hedeflerimizi küçültmüyoruz." diyen Sipahioğlu, "Hocamız ve takım menajerimizle beraber istişare ederek, tamamen hocamızın talepleriyle takımımızda olmasını düşündüğümüz isimlerle ve menajerleriyle görüşmeler gerçekleştirdik. Kadromuz tamamlandı sayılır, sanırım kısa bir zaman sonra açıklamış oluruz." açıklamalarında bulundu.

Fotoğraf Kaynağı: Fenerbahçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum