İyi başlayan Milliler sonunu getiremedi

FIBA Olimpiyat Elemeleri'nde A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Kanada Etabı'ndaki yarı final maçında Yunanistan'a 81-63 kaybetti ve Tokyo Olimpiyatları şansı kalmadı.

İyi başlayan Milliler sonunu getiremedi
04 Temmuz 2021 - 04:11
Türkiye, maçın ilk dakikalarında Yunanistan'ı iki top kaybına sürüklerken, hücumda da etkisini ortaya koydu. Furkan Korkmaz'ın basket faulleri ve Ersan İlyasova'nın üçlükleri ile Milliler 3 dakika dolmadan 9-2'lik bir seri yaptı. Yunanlar, Papagiannis ile bir çaba içinde oldu. Temposunu kaybetmeyen Ay-Yıldızlılar, aradaki farkı 9 sayıya çıkarınca, Yunanistan'dan mola geldi. (13-4, 4.21) Molanın ardından oyunun seyri değişmedi; farkı çift hanelere kadar çıkaran Türkiye, ilk 10 dakikayı 22-8 önde tamamladı.

Milliler, ikinci çeyreğe basit hatalarla başladı ve Yunanistan'dan art arda 5 sayı geldi. Bunun üzerine Baş Antrenör Orhun Ene erken molaya başvurdu. (22-13, 8.40) Mola sonrasında rakibimiz, Larentzakis ve Papagiannis ile oyuna tutunurken, Ay-Yıldızlılar skorun kontrolünü sağlamayı sürdürdü. Yunanlar, daha sert bir oyun sergilemesine karşın direncini koruyan Ay-Yıldızlılar, devre arasında soyunma odasına 34-27 üstün gitti. 

Yunanistan üçüncü çeyreğe iyi başladı. Nick Calathes ve Kostas Sloukas'tan art arda gelen basketlerle fark 2 sayıya kadar indi. Daha sonra Papagiannis'in pota altındaki isabeti, skorda eşitliği sağladı. (34-34, 7.40) Akabinde Mitoglou'dan 3 sayılık basket geldi ve rakibimiz 10-0'lık seri ile 37-34 öne geçti. Bunun üzerine Orhun Ene'den mola geldi. (7.04) Mola sonrasında Türkiye'nin hücumdaki tıkanıklığı Melih Mahmutoğlu'nun dış atış isabeti ile oldu. Bir anda Calathes-Melih düellosuna dönüşen karşılaşmada Yunanistan istediği oyunu sergilemeye başladı. Fark bir ara 10 sayıya kadar çıksa da, pes etmeyen Milliler, oyundan kopmadı.

Son 10 dakikaya 51-47 geride giren Ay-Yıldızlılar, Furkan Korkmaz'ın 3 sayılık basketleriyle etkili olsa da, Yunanistan istediği isabetleri kaydetmekte zorlanmadı. Oyunun kontrolünü elinden kaybeden Milliler, mücadeleden 81-63 kaybetti.

Olimpiyat şansını sürdüren Yunanistan'da Nick Calathes, 18 sayı, 6 ribaund ve 6 asistle öne çıktı. Milli Takım'da maçın en skorer oyuncusu Furkan Korkmaz 20 sayı kaydetti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum