İstanbul Derbisi'nde A. Efes farkı

ING Basketbol Süper Ligi’nin 10. hafta kapanış maçında Anadolu Efes ile Galatasaray Doğa Sigorta karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki maça Anadolu Efes ev sahipliği yaptı.

İstanbul Derbisi'nde A. Efes farkı
02 Aralık 2019 - 22:00 - Güncelleme: 24 Şubat 2020 - 03:56
ING Basketbol Süper Ligi’nin 10. hafta kapanış maçında Anadolu Efes ile Galatasaray Doğa Sigorta karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki maça Anadolu Efes ev sahipliği yaptı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Doğa Sigorta, Tai Webster’ın 3 sayılık isabetinin ardından Göksenin Köksal ve Aaron Harrison’ın basketleriyle 7-0’lık bir seri yaptı. (8.06) İlk 2 dakikadan fazla bir süre içinde sayı bulamayan Efes, Krunoslav Simon’un tek başına attığı sayılarla skoru eşitledi. (7.50-6.40) Lacivert Beyazlılar, daha sonra eski Galatasaraylı Tibor Pleiss ve Vasilije Micic’in basketleriyle 15-2’lik bir seriye imza attı ve maçın ilk televizyon molasına 15-9 önde girdi. (4.45) Mola sonrasında Galatasaray Doğa Sigorta’nın hızlı hücumlardan sayı bulma çabaları olurken, faul problemine soktuğu Anadolu Efes’e karşı farkı 4 sayıya kadar indirdi. (2.59) Ancak Krunoslav Simon öndeliğinde etkili hücumunu sürdüren Efes, ilk 10 dakikayı 28-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan Galatasaray Doğa Sigorta oldu. Aslanlar, Zach Auguste ve Aaron Harrison’ın basketleriyle farkı 3 sayıya indirdi. (8.49) Karşılaşma, ilerleyen dakikalarda Zach Auguste – Shane Larkin düellosu şeklinde geçerken, hücumda daha etkili olan Anadolu Efes, Buğrahan Tuncer’in 3 sayılık basketiyle farkı ilk kez çift hanelere çıkardı. (3.50) Daha sonra Shane Larkin’in içeriden attığı basketle 14-6’lık bir seri oluştu ve Efes skoru 47-35’e getirdi. Kötü gidişatın üzerine Galatasaray Doğa Sigorta’dan mola geldi. (3.17) Aslanlar, moladan hızlı ve etkili bir dönüş yaptı . Özellikle Tai Webster ve Zach Auguste ile etkili olan Sarı Kırmızılılar, çeyrek bitimine 46 saniye kala 11-4’lük bir seri ile farkı 5 sayıya düşürdü. Kalan sürede Yiğitcan Saybir ile 3 sayılık basket bulan Anadolu Efes, devre arasına 54-46 önde girdi.

Zach Auguste ve Tibor Pleiss’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan üçüncü çeyrekte Galatasaray Doğa Sigorta, Aaron Harrison ve Greg Whittington’ın da devreye girmesiyle farkı 3 sayıya kadar indirdi. (6.47) Bu sürede mola alan Anadolu Efes, etkili bir dönüşe imza attı. Hücumunu toparlayan Lacivert Beyazlılar, Shane Larkin’in serbest atış isabetleri sonrasında yeniden skordaki aralığı çift hanelere çekti. (3.02) Larkin ile birlikte Buğrahan Tuncer’in de hücuma verdiği katkılar, Efes’in son 10 dakikaya 80-65’lik üstünlükle girmesini sağladı.

Ancak 15 sayı geride olan Galatasaray Doğa Sigorta, hücuma yüklendi ve Anadolu Efes’in erken bir sürede faul hakkının dolmasını sağladı. Efes’in dördüncü ve son takım faulünde Greg Whittington’dan basket faul geldi. Anadolu Efes’in başantrenörü Ergin Ataman da erken molaya başvurdu. (7.09) Lakin Whittington, basket faul sonrası elde ettiği serbest atışı kaçırdı ve farkı 11 sayıya düşürme şansını kaçırdı. Anadolu Efes, faul problemine rağmen oyunun kontrolünü sürdürdü ve mücadeleden 104-80 galip ayrıldı.

10 maçta 9 galibiyete ulaşmasına karşın genel averaj farkıyla ikinciliğini sürdüren Lacivert Beyazlılar’da maçın en skorer ismi Shane Larkin, kenardan gelerek 25 sayı kaydetti. Galatasaray Doğa Sigorta'da Tai Webster, 20 sayı, 3 ribaund ve 3 asistle mücadele etti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR









 

YORUMLAR

  • 0 Yorum