İnanç

Göksenin Köksal, "EuroCup şampiyonluğu kolay bir şey değil tabii ki. Bundan önce, bu başarıyı Türkiye’de ilk defa biz gerçekleştirmiştik. İnşallah bu sezon tekrarı olur. Geçen yıl son 4'e kaldığımız Süper Lig'de de bu yıl finale uzanmak istiyoruz" diyor.

İnanç
04 Ocak 2020 - 09:19
BERTAN ERMAN

"İyi mücadele ettiğimiz EuroCup’ta bir üst tura çıktık. ING Süper Lig’de de gayet iyi durumdayız. Bildiğiniz gibi, ligdeki Anadolu Efes mağlubiyetinden sonra hemen toparlandık. Hem EuroCup’ta hem de Süper Lig’de hedeflerimiz büyük. İnşallah, EuroCup’ta çeyrek finalle beraber seyircimizi arkamıza alıp finale kadar gitmek istiyoruz. ING Süper Lig’de de play-off’a en iyi şekilde girip finale kadar uzanmak istiyoruz.

Şunun altını çizmek gerekir EuroCup şampiyonluğu kolay bir şey değil tabii ki. Bundan önce, bu başarıyı Türkiye’de ilk defa biz gerçekleştirmiştik. İnşallah bu sezon tekrarı olur. Dediğim gibi, bu kupada çok ciddi rakipler var. Çok ciddi bütçeli takımlar var. Ama baktığınız zaman, EuroCup’ın favorilerinden bir tanesi olan Unicaja Malaga’ya karşı, burada, kendi seyircimizin önünde, 20 sayıya kadar çıkardığımız bir fark var. Neticesinde biz gücümüzün
farkındayız ve çok iyi bir takım olduğumuzu biliyoruz.

Avrupa'da gidebildiğimiz yere kadar ileriye gitmek istiyoruz. Hedefimiz tabii ki de EuroCup şampiyonluğu… Bunu başaracak gücümüz ve enerjimiz de var.

Bizim seyircimiz, Avrupa’nın en büyük taraftarı. Bunu bütün Avrupa biliyor. Hem THY EuroLeague’de hem de EuroCup’ta oynadığımız dönemlerde, Avrupa’da herkes görmüştür. İç saha maçlarında, seyirci desteğiyle tabii ki çok daha farklı; çok daha iyi basketbol oynuyoruz. Deplasman maçlarında da seyircilerimiz bizi yalnız bırakmıyor. Tabii ki iç saha maçları gibi 10 bin kişiye, 15 bin kişiye karşı oynayamadığımız için daha iyi basketbol oynamamız lazım. Daha akıllı oynamamız lazım.

Şu anda bizim takımdaki yabancılarımız, en son EuroCup şampiyonu olduktan sonra ve ondan sonraki EuroLeague sezonundaki gibi seyircileri daha göremedi. Açıkçası, Fenerbahçe Beko maçı haricinde, o şekildeki bir seyirciyi göremedi. Belki de bizden dolayıdır bu. Çünkü başarıya endeksli bir durum. İnşallah taraftarımız bu arkadaşlarımıza
o eşsiz atmosferi yaşatacak. Seyircilerimiz bizi yalnız bırakmasın.

Galatasaray taraftarları sayesinde biz daha yukarıya kadar gidebiliriz. Onların geldiği her maçı kazanırız. Belki Sinan Erdem’in atmosferi Abdi İpekçi kadar iyi değil; ama onlar sayesinde ileriye kadar gideceğiz. Biz buna yürekten inanıyoruz.

Ligimize bakacak olursak, gerçekten zorlu rakipler var. Anadolu Efes gibi, şu anda çok formda olan bir takım var. Fenerbahçe var. Bizimle beraber Tofaş var. Rekabet çok fazla... EuroCup’ta da rekabet çok fazla. Süper Lig’de geçen sezon yarı final oynadık. Bu sezon bir adım daha önüne gidip finale kadar gitmek istiyoruz. Hem Lig’de hem de EuroCup’ta…

Doğa Sigorta'nın organizasyonuyla Şanlıurfalı küçük kardeşlerimiz hem idmanımızı takip etti hem de maçımızı izledi. Çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi oldu. Urfalı kardeşlerimizin hepsiyle fotoğraf çekildik. Tabii ki bizim için de, onlar için de çok değerli bir anıydı. İnşallah bir gün nasip olursa, biz de oraya gideriz. Kardeşlerimizi Şanlıurfa'da görürüz.

TiPLEME

- En beğendiğiniz koç?

- Greg Popovich
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Michael Jordan
- En iyi 5'in?
- Michael Jordan, Kobe Bryant, LeBron James, Kevin Durant, Shaquille O’Neal
- En zorlu deplasman?
- Karşıyaka
- İki Kelime ile Galatasaray Doğa Sigorta...
- Her şey

YORUMLAR

  • 0 Yorum