Hidayet Türkoğlu'ndan Kadınlar Günü Mesajı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu yayımladığı mesajla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. 

Hidayet Türkoğlu'ndan Kadınlar Günü Mesajı
08 Mart 2022 - 12:45
TBF Başkanı Türkoğlu’nun mesajında şu ifadeler yer aldı:
“Özgüveni yüksek, üretken ve cesur kadınlar gelişmiş bir toplum için hayati değer taşımaktadır. Onların yetişmesini ve hayatın her alanında erkeklerle eşit şartlara sahip olup, eşit koşullarda rekabet etmesini sağlamak hepimizin asli görevidir.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların, daha huzurlu, daha özgür ve eşit paylaşan bireyler olmak adına taşıdıkları özlem ve isteği paylaşıyor; verdikleri mücadeleyi canıgönülden destekliyorum.

Hem fiziksel hem de bireysel gelişimin yapı taşlarından olan sporun; rekabetçi ve özgüveni yüksek kadınların yetişmesi için sunduğu katkıların farkındayız ve önemsiyoruz. Federasyon olarak; daha fazla genç kızımızın basketbol ile tanışması, basketbola emek veren kadınların eşit imkânlara sahip olabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edeceğiz. 

Türk basketboluna oyuncu, antrenör, hakem ve yönetici olarak emek vermiş kadınlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunar, başta annem, eşim ve kızlarım olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.”

Hidayet Türkoğlu
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum