Heyecan dolu maçtan TOFAŞ galip çıktı

ING Basketbol Süper Ligi’nin 24'üncü hafta mücadelesinde TOFAŞ, sahasında ağırladığı Beşiktaş Icrypex’i son anları büyük heyecana sahne olan maçta 89-86 yendi.

Heyecan dolu maçtan TOFAŞ galip çıktı
13 Mart 2021 - 21:14
ING Basketbol Süper Ligi 24. haftasında TOFAŞ, Beşiktaş Icrypex’i konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda  oynanan karşılaşmaya Berk Uğurlu, Tarik Phillip, DeVaughn Akoon-Purcell, Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Simmons ile buldu. Rakibin sayılarına Berk Uğurlu ve Akoon-Purcell ile karşılık verse de 5. dakikada televizyon molasına 7-15 geride girdi. Akoon-Purcell’in üçlüğü sonrası Tarik Phillip ve Alihan Demir’in basketleriyle skoru 16-19’a getiren Bursa ekibi, ilk çeyreği 16-22 geride kapattı.

İkinci periyodun başında Muhsin Yaşar, Alihan ve Semaj Christon’ın basketleriyle rakibini yakalayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Tomislav Zubcic’in üçlükleriyle 14. dakikada 6 sayılık üstünlük sağladı: 30-26. Tomislav Zubcic ile bir üçlük daha bulan Bursa temsilcisi, Akoon-Purcell, Zubcic ve Alihan Demir’in skor katkısıyla soyunma odasına 46-38 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin başında Jeremy Simmons’ın smacıyla farkı çift hanelere (48-38) çıkaran TOFAŞ, üst üste sayılar bularak farkı eritmeye çalışan Beşiktaş karşısında Zubcic’in üçlüğüyle farkı 9 sayıda tuttu: 51-42. Akoon-Purcell’in üç sayılık basketi sonrası bir üçlük de Semaj Christon ile bulan Mavi Yeşilli takım, Alihan Demir ve Batın Tuna’nın sayıları sonrası Tarik Phillip’in son saniye basketiyle dördüncü periyoda 67-60 üstünlükle girdi.

Son çeyreğin başında Tarik Phillip’in sayıları farkı yeniden çift hanelere (72-62) çıkarırken, konuk ekip 32. dakikada farkı 3’e (72-69) indirdi. Rakibin 7-0’lık serisine Tarik Phillip’in serbest atışlarıyla son veren TOFAŞ Basketbol Takımı, Zubcic’in pota altı basketi sonrası Tarik Phillip’in üçlüğüyle bitime 3.39 kala skoru 79-77 elinde tuttu. Ercan Osmani’nin basketiyle skor 79-79 eşitlenirken, Tomislav Zubcic’in orta mesafeli basketiyle yeniden öne geçen TOFAŞ, bitime 1.49 kala 81-82 geriye düştü. Yapılan top kaybı sonrası Blackmoon’un üçlüğü bitime 1.20 kala skoru 81-85 yaptı. Berk Uğurlu’nun üçlüğüyle bitime 28 saniye kala skoru 88-86 yapan Bursa ekibi, son 2 saniye kala Ercan Osmani’nin üçlüğü çizgiye basması nedeniyle hakemler tarafından iptal edilince yapılan faul sonrası Semaj Christon ile serbest atışlardan 2’de 1 attı ve parkeden 89-86 galip ayrıldı.

Beşiktaş karşısında TOFAŞ’ta Hırvat uzun forvet Tomislav Zubcic 26 sayı-4 ribaund-1 asist ile takımın en skorer ismi olurken; Tarik Phillip 20 sayı-4 ribaund-8 asist; DeVaughn Akoon-Purcell 12 sayı-1 ribaund-3 asist ile oynadı. Bel ve sırt bölgesinde şiddetli kas spazmı oluşan Berkan Durmaz karşılaşmada forma giyemedi.

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligdeki sırada maçında 20 Mart Cumartesi günü deplasmanda Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile kozlarını paylaşacak. Mavi Yeşilliler, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ise play-off turu I Grubu 3. hafta mücadelesinde 16 Mart Salı günü İtalya deplasmanında Happy Casa Brindisi ile karşı karşıya gelecek. PalaPentassuglia’daki maç Türkiye saatiyle 22.30’da başlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum