"Hepimiz salonları özledik"

Herbalife Nutrition Türkiye Genel Müdürü Ediz Haksal, kadın basketbolu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Haksal, Herbalife Nutrition Türkiye'nin de, salonlara seyircilerin alınması ile birlikte sahalardaki yerini alacağını söyledi.

"Hepimiz salonları özledik"
17 Temmuz 2021 - 20:18
Herbalife Nutrition Türkiye Genel Müdürü Ediz Haksal, Herbalife Nutrition Kadınlar BSL ve Milli Takım ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

"Türkiye'de kadın basketbolu adına çok farklı bir dönemi geride bıraktık" diyen Haksal, Geçen yıldan bu yana spora büyük darbe vuran pandemi sürecinin yaşattığı tüm olumsuzluklara rağmen, gerek Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi heyecanı, gerek EuroLeague Women Final Four mücadelesi ile dolu dolu bir sezon yaşadık." ifadelerini kullandı.

BU BİR BAŞARISIZLIK DEĞİL
 
Haksal, EuroBasket Women 2021 ile ilgili görüşlerini, Tek üzüntümüz, FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda arzuladığımız hedeflere ulaşamamak oldu. Yine de bunu bir başarısızlık olarak görmenin sporcularımıza ve ülkemizdeki kadın basketboluna haksızlık olduğunu düşünüyorum. Deneyimli oyuncularla genç kuşaktan temsilcilerin birlikte mücadelesini görmek alınan sonuçlardan çok daha önemli. Özellikle Melis (Gülcan) ve Gökşen'in (Fitik) performansları bize gelecek için büyük umut verdi. Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki teknik kadromuz ve menajer Yasemin Horasan'ın gelecek planlaması için en doğru adımları atacaklarına inanıyorum ve çok yakında milli takımlar düzeyinde de hedeflerimize ulaşacağımızdan eminim. Avrupa Şampiyonası parantezini kapatmadan önce Sırbistan'ın başarısından da kısaca bahsetmek gerek. Dünya basketbolunda bir ekol olan Sırbistan, erkeklerdeki oyuncu fabrikası kimliğinin yanında kadınlarda da önemli bir güç olarak karşımıza çıkıyor." diyerek aktardı. 

GELECEK SEZON DEĞERLENDİRMESİ

Ediz Haksal, Herbalife Nutrition Kadınlar BSL'nin 2021-2022 sezonu ile ilgili ifadeleri ise şu şekilde:
 
"Gelelim gelecek sezona. Hepimiz salonları özledik. Pandemideki vaka sayılarının istediğimiz gibi gerilemesi ve başarılı aşı kampanyamız sonucunda önümüzdeki sezon basketbolun izleyiciyle buluşması en büyük dileğimiz. Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi için yeni sezon kadro planlamaları ve ülkemizi Avrupa arenasında temsil edecek takımlarımızın hazırlıkları son hızla devam ediyor. Biz de bu heyecana ortaklığımızın üçüncü yılında markamız ve distribütör ailemizle payımıza düşeni yapmak için sabırsızlanıyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ülkemizdeki kadın basketbolu için yaptığı uzun soluklu planlar ve yatırımların her geçen gün daha fazla karşılığını alması büyük bir mutluluk. Ve bu güzel tabloda tek eksik, izleyicinin salona taşıdığı enerji. Umarım bu yıl basketbolun tüm paydaşlarıyla kısıtsız ve heyecan dolu bir sezon yaşayacağız.
Bu heyecanı en iyi yansıtan isimlerden biri olarak da Nilay Kartaltepe'yi örnek olarak vermek istiyorum. Basketbolseverlerin gayet iyi bildiği üzere, ülkemizdeki kadın basketbolunun sembol isimlerinden Nilay, başkalarının sporu çoktan bıraktığı bir yaşta (42) oynamaya devam etme kararı aldı ve Ormanspor ile sözleşme yaptı. Kendisinin basketbol sevgisi ve sporcu kişiliğinin tüm gençlerimize örnek olmasını dilerim. Biz Herbalife Nutrition Türkiye olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi ile yakaladığımız sinerjinin devamı için çalışmaya devam ediyoruz. Bu yıl koşuların normale dönmesiyle birlikte biz de sahalardaki yerimiz alacağız ve büyük heyecanın bir parçası olacağız. Ayrıca her zaman hedeflerimizde olan alt yapı ve genç kızlarımızın basketbola kazandırılması için planladığımız çalışmaları da hayata geçirmek için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Tüm basketbol camiamıza güzel bir yaz tatili diliyorum ve yeni sezonda buluşmak üzere sevgilerimi sunuyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum