Hava atışı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon heyecanı başlarken bu yıla damgasını vurması beklenen, olası final adaylarını masaya yatırdık. Son Şampiyon apoletli Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko yine ligimizin olağan favorileri... Geçen sezonun finalisti Pınar Karşıyaka bu yıl da yine iddialı... Yeni yapılanmalara giden Galatasaray NEF ile Beşiktaş Emlakjet de iddialı kadrolarıyla bu yıl ses getirecek gibi duruyor...

Hava atışı
03 Ekim 2023 - 14:50
MEYDAN OKUMA
ANADOLU EFES


Avrupa basketbolunun son beş yılına damgasını vuran Anadolu Efes, yeni sezona yeni bir yapılanmayla başlıyor. Önemli değişiklikler yaşayan son şampiyonun nasıl bir sezon geçireceği, herkes tarafından merak ediliyor.

LEVENT LEVENTCİ

2018 yazında Micic-Larkin ikilisini kadrosunda buluşturan Anadolu Efes, potansiyelli ancak EuroLeague şampiyonluğundan fersah fersah uzak olarak görülüyordu. Çalıştığı gardlara özgürlük vererek onlardan maksimum verim alan tecrübeli başantrenör Ergin Ataman, bu ikiliyi ayrı bir noktaya taşıdı. Yan parçaların rolleri önemliydi.
Gelenler oldu, gidenler oldu. Ancak bu yapının temelde üç tane sac ayağı vardı. Vasilije Micic, Shane Larkin ve Ergin Ataman. 

Pandemi nedeniyle yarım kalan sezonu dahil etmezsek; son dört sezona üç EuroLeague finali, iki EL şampiyonluğu ve üç BSL şampiyonluğu sığdırdı bu ekip. Avrupa basketbol tarihinin en dominant takımı kim tartışmalarına ciddi bir aktör olarak giriş yaptı. Ancak geçen sezon artık bu başarılı yapının yıpranma sinyallerini aldık. 

Sanki oyun heyecanı çok düşük, bir noktada vidaları sıkıp her maçı kazanabileceklerine dair yüksek özgüven duyan bir yapıya tanıklık ettik. Kadro kalitesinin etkisiyle ligde bu özgüven şampiyonluğu getirdi ancak EuroLeague’deki kritik Partizan ve Fenerbahçe Beko maçlarındaki düşük savunma dirençleri, değişimin sinyallerini verdi.

EuroLeague’de kazanabileceği tüm başarılara imza atan Sırp yıldız Vasilije Micic, NBA’de Oklahoma City Thunder formasıyla yeni bir maceraya yelken açtı. 

İki EuroLeague şampiyonluğu apoletine sahip Ergin Ataman ise yeni bir meydan okumaya, belki de en zoruna yönelerek son yılların düşüşteki devi Panathinaikos’a imza attı.

Aydın Örs, Oktay Mahmudi, Ergin Ataman… En başarılı dönemlerini yerli koçlarla yaşayan Anadolu Efes, bu özelliğini devam ettirmek istedi ve Türk Telekom’un başında EuroCup’ın en iyi başantrenörü seçilen Erdem Can’ı getirdi. Ankara temsilcisinde birlikte başarılı bir sezon geçirdiği Erkan Yılmaz ve Tyrique Jones’u da yanına aldı Erdem Can.

Shane Larkin, Rodrigue Beaubois, Will Clyburn, Elijah Bryant, Tibor Pleiss, Ante Zizic gibi önemli yabancılarla yoluna devam eden Anadolu Efes; yabancı rotasyonunda Micic’in yerini tempolu Baskonia sisteminde önemli fark yaratan fizikli oyun kurucu Darius Thompson ile doldurdu. 

Ayrıca dört numara rotasyonuna dış şut atabilen mücadeleci forvet Derek Willis’i eklediler. Willis’in rolü, Türk Telekom’da döneminde Nate Sestina’nınkine benzer olacak gibi gözüküyor.

Anadolu Efes’teki en büyük değişiklik, yerli rotasyonunda yaşandı. Son yıllarda Türk rotasyonunun yetersizliğinden yakınan Sinan Erdem sakinleri, bu sezon bambaşka bir yerli grubuyla tanışacak. Doğuş Özdemiroğlu, Erkan Yılmaz, Ercan Osmani gibi ligin en etkili yerlilerden üçü kadrosuna ekledi mavi beyazlılar. Takımın havasını değiştirebilecek tarzda yerliler.

Soru işaretleri barındıran uzun rotasyonu hariç kağıt üzerinde Anadolu Efes için her şey tamam gibi gözüküyordu ancak milli takım dönemi, planları bozdu. Kadroda önemli rolü olması beklenen Doğuş Özdemiroğlu, dizinden ağır bir sakatlık yaşadı ve uzun süre parkelerden uzak kalacak. Ayrıca sakatlığı sebebiyle milli takıma gelemediği söylenen ancak beraberinde tartışmalara da sebep olan Shane Larkin’e, TBF tarafından beş maç oynamama cezası verildi. Üstelik yerli statüsünü de kaybetti! Bu senaryo, zorlu BSL maçlarında Anadolu Efes’in elini daraltır.

Doğuş’un sakatlığı sonrası, savunması ve enerjisiyle adından söz ettiren 22 yaşındaki Alman milli oyun kurucu Justin Hollatz kadroya katıldı. Yabancı sınırı olmayan EuroLeague için iyi bir ekleme ancak ligde sınır varken ve Larkin’in statü tartışmaları gündemdeyken Doğuş’un yokluğu Efes adına önemli bir kayıp. Erkan ve Ercan’ın BSL maçlarındaki performansları kritik olacak. Fenerbahçe Beko ile birlikte ligin en iyi ve en derin yabancı kadrosuna sahip ekibi olan Anadolu Efes, son şampiyon olarak başlayacağı BSL’de yine şampiyonluğun en büyük iki favorisinden biri. 

Geride bıraktığımız sezonda Türk Telekom’a keyifli bir basketbol oynatan ve herkesin takdirini toplayan Erdem Can, yeni bir yola giren Anadolu Efes için de basketbolseverleri heyecanlandırıyor.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, Pınar Karşıyaka, Galatasaray Nef, Beşiktaş Emlakjet… BSL’de son yılların en çetin şampiyonluk mücadelesini izleyebiliriz. Geçen sezon dönem dönem tükenmişlik sinyalleri veren Efes için enerji dolu bir yeni sezon izlememiz çok olası. Erdem Can ve oyuncuları, yeni meydan okumaya ve kulübe 17. lig şampiyonluğunu kazandırmaya hazır.

2023-24 KADROSU
Shane Larkin
Rodrigue Beaubois
Berkay Dönmez
Elijah Bryant
Salih Altuntaş
Melih Tunca
Erten Gazi
Will Clyburn
Darius Thompson
Mehmet Efe Demirel
Doğuş Özdemiroğlu
Burak Can Yıldızlı
Tibor Pleiss
Justus Hollatz 
Ercan Osmani
Erkan Yılmaz
Derek Willis
Ante Zizic
Tyrique Jones
Başantrenör: Erdem Can



ZİRVEYE DÖNME SEZONU MU?
FENERBAHÇE BEKO


Fenerbahçe Beko, geride kalan sezonlar itibariyle neredeyse her kulüp gibi pek çok kez kabuk değiştirerek yoluna devam etti. Ancak yeni sezon öncesi bu kabuk değişiminin daha geniş çapta olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bakalım Itoudis’in öğrencileri, zirvede tacı geri alabilecek mi?

FATİH SABVOVİÇ

Koç Zeljko Obradovic’ten sonra ‘doğru ismi’ bulabilmek için epey bir kapı aşındıran Fenerbahçe Beko, Aleksandar Djordjevic’ten Türkiye Ligi’nde verim alarak 2021-2022 sezonunu şampiyonlukla kapatmıştı. 

Geçtiğimiz sezon göreve gelen Dimitris Itoudis önderliğinde -koçun da ilk sezonu olmasının getirdiği uyumlanma süreciyle- aradığını tam anlamıyla bulamayan sarı lacivertliler yine de başarılı tohumlar ekmeyi başardığını herkese göstermişti.

Bu defa Zeljko Obradovic’in izlerinin daha derinden görülüp hissedileceği bir sezonun arefesine doğru yaklaşıyoruz. Ligin tepesinde Sırp koçun iki eski asistanı Dimitris Itoudis yönetimindeki Fenerbahçe ile Erdem Can yönetimindeki Anadolu Efes zafer için yarışacak. Dilerseniz şimdi 2023-2024 sezonu kadrosu netleşen ve taraftarını heyecanlandıran Fenerbahçe Beko’ya biraz daha ‘yakından’ bakalım.

Kanarya; Nigel Hayes-Davis, Dyshawn Pierre, Metecan Birsen ve Sırp yıldızı Marko Guduric ile sözleşme uzattı. Böylelikle forvetler konusundaki ‘rotasyon alanını’ iyi savunan sarı lacivertliler, Türk Telekom’dan Nate Sestina’yı power forward olarak renklerine kattı.

Ayrıca Panathinaikos’tan Georgios Papagiannis, Barcelona’dan Sertaç Şanlı ile Partizan’dan genç yetenek Yam Madar yeni sezonda kendini Fenerbahçe’ye bağlayan isimler oldu.

EuroLeague ve Türkiye Ligi’nde yeniden zirvede yer almak adına iddialı bir kadro kurmaya çabalayan Fenerbahçe Beko’da, yeni transferler arasından en talihsizi ise Raul Neto oldu.

Henüz Fenerbahçe formasını giyemeden Dünya Kupası’nda görev yaptığı ülkesi Brezilya adına sahadayken sağ dizinde patellar tendon kopması yaşayan Neto’nun da sarı lacivertlilerin de tüm planları alt üst oldu. Itoudis ve ekibi, yeni oyun kuruculara yönelerek hamle yapmaya başladı.

Takımla ilgili en net röntgeni mevkilere göre rotasyondaki isimlere bakmak verecektir...

Pivot: Sertaç Şanlı, Johnathan Motley, Georgios Papagiannis.
Power forward: Nigel Hayes, Nate Sestina, Nemanja Bjelica.
Shooting forward: Marko Guduriç, Dyshawn Pierre, Metecan Birsen.
Shooting guard: Scottie Wilbekin, Tyler Dorsey, Melih Mahmutoğlu.
Point guard: Raul Neto, Yam Madar, Şehmus Hazer.

Büyük fotoğrafa ve rotasyon tablosuna baktığımızda etkileyici görünen bir kadro ile karşı karşıya olduğumuz kesin… Koç Itoudis ve ekibinin de bu oyuncu kadrosu arasındaki kimyayı oluşturacağına neredeyse şüphe yok. Fakat parkeye çıkıldığında neler olabileceğini hep birlikte göreceğiz.

Fenerbahçe’nin yeni sezonda ligin en iddialı ekibi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Fakat özellikle takımın beyni konumunda yer alan oyun kurucu mevkisinde yapacakları hamlenin belirleyici olacağı fikrindeyim. Ayrıca yakından takip ettiğim isimlerden olan genç Yam Madar’ın da söz konusu mevkide ortaya koyabileceği performansla yıldızlaşması bana göre hiç sürpriz olmayacak.

2023-24 KADROSU
Nick Calathes
Raul Neto
Scottie Wilbekin
Yam Madar
Marko Guduric
Melih Mahmutoğlu
Şehmus Hazer
Tyler Dorsey
Dyshawn Pierre
Tarık Biberovic
Johnathan Motley
Metecan Birsen
Nate Sestina
Nigel Hayes-Davis
Georgios Papagiannis
Sertaç Şanlı
Başantrenör: Dimitris Itoudis



DAHA İYİSİ...
PINAR KARŞIYAKA


Geçen sezon neredeyse sıfırdan kurulmuş Pınar Karşıyaka, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde final yaptı. Bu sene için o kadro önemli ölçüde korundu, önemli takviyeler yapıldı. Ciddi bir sorun olmazsa, Kaf Kaf’ın bu ligde şampiyon olmaması için bir sebep yok.

BERTAN ERMAN

Geçen sezonu dün gibi hatırlıyorum. En başından en sonuna kadar… Ligin 2. haftasında, Galatasaray Nef deplasmanında müthiş bir geri dönüş yapan Pınar Karşıyaka’nın, yeniden oluşturulmuş bir takım olmasına karşın, sezon sonunda iyi bir noktada olacağını o gün hissetmiştim. 

Sezon içinde alınan galibiyetler, onları iyi bir konuma getirecekti. Nitekim öyle oldu. Her ne kadar Basketbol Şampiyonlar Ligi beklendiği gibi ilerlemese de Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde finale kalma başarısı gösterildi. Kulüp tarihinde 4 kez olmuştu bu. Yeni bir ekip için büyük bir başarı. Aslında şampiyonluk da gelebilirdi ama biraz tecrübe faktörü, biraz tartışmalı durumlar, yeşil kırmızılı ekibin kupayı 3. kez Karşıyaka’ya getirmesine engel oldu. 

Neyse, geçmişi bir kenara bırakıp yeni sezona bakma zamanı… Ufuk Sarıca’nın ilk döneminde Pınar Karşıyaka, Bobby Dixon ve Jon Diebler’ı yabancı rotasyonunda takımın iskeleti ya da yıldız ikilisi olarak konumlandırmıştı. Şimdi pozisyon olarak düşünürsek, Errick McCollum ve Jaylon Brown var. Buradaki fark, McCollum’ın çok büyük bir tecrübe olması. Ne zaman ne yapacağını bilen bir isim. Jaylon Brown ise 10 yıl önce Diebler gibi kendini yol üzerinde geliştirecek bir gard.

Yabancı rotasyonundaki bir diğer fark da Vitto Brown olacak. Söylediği Türkçe şarkılar, Türkiye’ye ve Karşıyaka’ya olan sevgisiyle içimizden biri olması bir kenara, Vitto’nun oyun olarak da kendini burada geliştirmesi söz konusu. Hepsi bir araya gelince onun yeşil kırmızılı ekibin takım kimyasına büyük bir artı katacağı kesin.

Yerli rotasyonda Kenan Sipahi ve Thomas Akyazılı’nın takımda kalması da Pınar Karşıyaka için büyük bir önem arz ediyor; çünkü geçen sezon Kenan’ın aldığı sorumluluklar ve Thomas’ın bench katkısı, Kaf Kaf’ın geçen sezon elde ettiği başarıda göz ardı edilmeyecek kadar büyük. 

Pota altında ise Deniz Kılıçlı ile devam etme kararı alan Pınar Karşıyaka, boyalı alanda sert ve diri kalması için önemli bir hamle yaptı diyebiliriz. Bazı pozisyonlarda freni doğru zamanda ayarlarsa, Deniz Kılıçlı da geçen sezondan daha etkili bir performans çıkarır. Ancak Kaf Kaf, pivotlarda yerli rotasyonu Deniz ile sınırlandırmadı. Dusan Cantekin’in yerine, geçen sezon Beşiktaş’ta çıkış yakalayan ve Efes’te rotasyonun önemli bir parçası olmayı başaran Furkan Haltalı’yı kadrosuna kattı. Furkan da fizik olarak kuvvetli bir uzun ve gelişime açık bir oyuncu. Doğru çalışma ve oyun performansıyla Furkan Haltalı da yeşil kırmızılı forma ile seviyesini yukarı çıkarabilir. 

Yerli rotasyonda bir değişiklik forvette oldu. Berkan Durmaz Beşiktaş’ın yolunu tuttu. Yerine Darüşşafaka Lassa’dan Hakan Sayılı geldi. Hakan da gelişime açık, potansiyelli bir isim. Sadece verilen süreyi nasıl değerlendireceği merak konusu; onu da izleyip göreceğiz. Ayrıca, Pınar Karşıyaka’nın İnanç Hotamış’ı da A takıma alması doğru bir hamle. Zamanında BGL’de izlediğim bir isim. Yeri geldi mi takıma enerji verecek bir oyuncu.

Gelelim yabancı oyunculardaki değişikliklere… Pınar Karşıyaka, Avrupa’dan ziyade NBA’de ve G-League’de oynamış potansiyellere yöneldi. Kısa forvet pozisyonunda Kuzminskas ve Braian Angola ayrıldı. Yerine Kelan Martin geldi. Martin’in savunmada vereceği katkı çok önemli olacak. Kelan Martin, savunmada vereceği katkının yanı sıra, hücumda atletizmini kullanıp içeride sağlam bitirici hamleler yapacak ve Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nu ayağa kaldıracak bir isim. 

Karşıyaka'nın bir diğer yabancı oyuncu değişikliği pivotta oldu. Angel Delgado’nun Beşiktaş’a gidişi sonrasında uzun bir pivot arayışı Vernon Carey Jr. transferi ile sonuçlandı. Henüz 22 yaşında olan Carey Jr, 2.08 boyunda. Yani anlayacağınız, Ufuk Sarıca’nın kısa boylu atletik pivot tercihi bu sezon da devam ediyor. Duke gibi önemli bir üniversiteden çıkan Vernon Carey Jr, bir pivotun size vermesi gereken tüm özelliklere sahip. Post up, sayı, ribaundlar, blok… Takıma adapte olursa çok önemli bir parça olacak. 

Bir de Darun Hillard takviyesi var. Bir süredir EuroLeague takımlarında yer alan Hillard, bu alanda sıçrayış yapamasa da Pınar Karşıyaka gibi EuroLeague takımlarına karşı kalburüstü seviyede olan bir takımda fark yaratabilecek bir oyuncu.

Tüm bu bütünlüğü ele aldığımızda, birbirini iyi bilen, doğru takviyelerin olduğu ve Ufuk Sarıca’nın oyun sisteminin oyuncular üzerinde tam oturduğu bir Pınar Karşıyaka bizleri bekliyor. Yüksek bütçeli İstanbul takımları iyi kadrolar kurdu ama unutmayın ki, Pınar Karşıyaka hazır ve oturmuş bir kadro ile en az bir kupa alacak güce sahip. 2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi…

2023-24 KADROSU
Kenan Sipahi
Jaylon Brown
Errick McCollum
Thomas Akyazılı
Kelan Martin
Darrun Hillard
Deniz Kılıçlı
Hakan Sayılı
Furkan Haltalı
Vitto Brown
Vernon Carey Jr.
Başantrenör: Ufuk Sarıca



KUPADAN UZAK, UZANANA YAKIN
GALATASARAY NEF


Geçtiğimiz sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala koç değişikliğine giden sarı kırmızılılarda Zvezdan Mitrovic yönetiminde takımı yeni baştan kurarak şampiyonluk adaylığına bana göre uzak ama kupaya uzanana karar verebilecek yakınlıkta olacak…

BURÇİN BADEM

Galatasaray Nef ile en fazla zaman geçiren kişiler sanırım Cosmos Sports Center ekibi oldu. Bu süre zarfında tanıdığımız veteranların yanında yeni yabancıları ve uyum durumunu gözlemleyebildik.

Galatasaray’da takım kurmak kolay değil… Sonuç olarak Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde 2 THY EuroLeague ekibinin bütçesini bir kenara koyarsan 8 takım neredeyse aynı bütçede takım kurmaya çalışıyor. Bu da zaten kısıtlı Türk kadrosunu oluşturmakta her ekibi zorluyor. Üstüne gençlere yatırım yapmanın NCAA yüzünden bir anda saçmalık hâline gelmesi durumu daha da güçleştiriyor.

Pınar Karşıyaka, Galatasaray ve Beşiktaş ödeme zorluğu olan takımlar, bu oyuncu borsasında tercih sebebi değil… Kaliteli koç ve başarı hedefi basketbolcuyu ikna edecek en önemli etken… Bu üç takım da tecrübeli 3 koçu başa getirdi. Pınar Karşıyaka’nın kulüp yönetiminde değişiklik sürecinde olması Galatasaray ve Beşiktaş’a zaman kazandırdı.

Böylece Galatasaray Nef, Buğrahan, Samet, Sadık, Göksenin, İsmet ve Muhaymin ile Türk rotasyonunu kurdu. Buğrahan Tuncel uzun zamandır dakika almadığı için saha formundan uzak. Ayrıca A Milli Takım'da da olması ona yaramadı. Bence iyi bir hazırlık dönemi geçirmeden takımına dahil oldu. Fiziksel olarak daha güçlü ve çabuk olabilmeli. Üstün yetenek ve zekasıyla fiziğini senkron edemezse sorun yaşar. Buğrahan şampiyonluğa aday takımların ulaşacağı yere karar verici durumda. Bunu yıllarca Tofaş’da dakika alamayıp daha sonra Türk Telekom ve Darüşşafaka’da Cüneyt Erden yaşamış, yaşatmıştı… 

Buğrahan Tuncel kendini acilen fiziksel olarak hazırlamalı. Onun Anadolu Efes’te dakika almasını engelleyen Larkin ve Beaubois, kendi talepleriyle özel kondisyonerleriyle takımdan ayrı zamanlarda CSC’de 4 günde, 4 özel antrenman yaptı. Buğrahan’ın ise Galatasaray Nef’le toplam bizde konakladıkları 13 günde özel antrenman sayısı 0…

Aslında yukarıda bahsetmek istediğim sadece Buğrahan Tuncel değil. Buğrahan takımda bulunmasını isteyeceğin gırgırı yerinde özel bir yetenek… Yeteneklilerin en büyük problemi olan çalışma etiğinden biraz uzak. O yüzden bu yazdıklarım Galatasaray kadrosunda olan yukarıda saydığım 6 oyuncu için de geçerli. Yabancılar değil, bu altılı Galatasaray Nef’in pozisyonunu belirleyecek. 

Mitrovic çok çalışkan ve iştahlı bir koç, ancak takımı ne kadar isterse o da o kadar başarıya yaklaşacak. Yabancılardan teker teker bahsetmeye gerek yok; limitleri olan ama çalışma disiplinli, takımın özel parçası olabilecek ama kesinlikle yıldızı olmayan bir kadro…

Bu nedenle doğru ve çok çalışan bir Galatasaray Nef, kupaya uzananların eline tokat atabilir. Kupayı alabilir mi? Çok zor, ama kupayı kimin alacağına karar verecek…

2023-24 KADROSU
Corey Walden
Jonah Radebaugh
Buğrahan Tuncer
İsmet Akpınar
Ege Tan Yıldızoğlu
Berke İsmailçebi
Akwasi Yeboah
Muhaymin Mustafa
Göksenin Köksal
Jarell Martin
Sadık Emir Kabaca
Samet Geyik
Miralem Halilović
Başantrenör: Zvezdan Mitrovic



O SENE BU SENE Mİ?
BEŞİKTAŞ EMLAK JET


Geçen sezon son nefeste kümede kalan Potanın Kartalları, küllerinden yeniden doğup, bir anka kuşu misali parkelerde fırtına gibi esmeyi planlıyor. Dusan Alimpijevic'in Kartalları savaşçı ve mücadeleci ruhuyla yeni bir sayfa açıyor... Beşiktaş'ın özlem duyduğu, hasret çektiği 'o sene bu sene' mi? Pek yakında...

HÜSEYİN DEMİR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunda kâbus gibi bir seneyi geride bırakan Kara Kartallar, küllerinden yeniden doğarak eski şaşalı günlerine kavuşmak istiyor. Geçen sezon küme düşme endişesini yaşayan siyah beyazlılar, yeni sezonda yeni transferler ve yeni koçuyla sezona iddialı başlıyor…

Kendine yeni bir sayfa açan Kartalların, Dusan Alimpijevic yönetiminde hedeflerinin çok yüksek olduğunu görüyoruz... Potanın Kartalları, özlediği başarılı günlerine geri dönebilecek mi? Bir zamanlar Akatlar Spor Salonu'nu cehenneme çeviren Beşiktaşlı taraftarlar basketbolda başarılara hasret kaldı. 

Allen Iverson, Deron Willams, Khalid El-Amin gibi yıldızların formasını giydiği Kartal, eski günlerine kavuşabilecek mi? İşte Beşiktaş Emlakjet'in yeni yapılanması, sezon hedefleri ve takım analizi...

Beşiktaş, yaz döneminde teknik ve idari kadrosunu güçlendirerek transferde önemli işlere imza attı. Genel menajer Nedim Yücel ve başantrenör Dusan Alimpijevic ile değişim rüzgârları esen siyah beyazlılar; Berk Uğurlu, Yiğit Arslan, Egehan Arna, Berkan Durmaz gibi kaliteli yerli oyuncuları takıma dahil etti. 

Önemli Türk basketbolcuları takımına katan 'Potanın Kartalları'nın bu sezon yerli oyunculardan önemli katkı alacağını düşünüyorum. Potansiyeli olan ama daha önce oynadığı takımlarda yeterli süre alamadığı için bunu sahaya yansıtamayan yerli oyuncular için Beşiktaş'ın ideal bir takım olduğu kanısındayım.

Kendini ön plana çıkarmak, yükselişe geçerek parlamak isteyen Türk oyuncuların yanında önemli yabancı takviyesi yapan Beşiktaş EmlakJet, taraftarlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. 

Başantrenör Dusan Alimpijevic'in daha önce Frutti Extra Bursaspor'da beraber çalıştığı Derek Needham oyuna yön veren oyunculardan biri olarak takımına liderlik edecek...

Avrupa'nın önemli şutörlerinden olan Jonah Mathews'la ile anlaşan Beşiktaş, skorer kısa forvet Matt Mitchell'ı da transfer etti. Siyah beyazlılar, geçen sezon Pınar Karşıyaka formasıyla Basketbol Süper Ligi Finali oynayan, ribaund canavarı pivot Angel Delgado'yu renklerine bağladı. Needham, Mitchell, Mathews üçlüsü eğer tempo ve ritmi yakalarsa onları durdurabilmek çok zor görünüyor.

İç-dış dengesini Berk ve Delgado ile kuran siyah beyazlılar hücumda Angel Delgado'yu pota altında iyi besleyecektir. Özellikle pick and roll oyunlarında Delgado önemli bir silah olacak. Ofansif özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken takımın kadrosu aynı zamanda savunmada ön plana çıkıyor. Özellikle pota altı savunmasında Angel Delgado rakiplerine kolay nefes aldırmayacaktır. 

Kısa oyunculara baskıyı iyi yapan Berk Uğurlu'nun da savunmada etkili olacağını düşünüyorum. 2004 jenerasyonun parlayan yıldızlarından Kerem Kuthan Konan -Basketbolun Konan'ı- fiziksel avantajı ve gücüyle takımına önemli katkı verecektir.

Geçen sezon son nefeste kümede kalan Potanın Kartalları, küllerinden yeniden doğup, bir anka kuşu misali parkelerde fırtına gibi esmeyi planlıyor. Dusan Alimpijevic'in Kartalları savaşçı ve mücadeleci ruhuyla yeni bir sayfa açıyor... Beşiktaş'ın özlem duyduğu, hasret çektiği 'o sene bu sene' mi? Pek yakında...

2023-24 KADROSU
Yağız Aksu
Berk Uğurlu
Derek Needham
Jonah Mathews
Egehan Arna
Demir Doğan
Yiğit Arslan
Matt Mitchell
Leytan Hammonds
Kerem Konan
Berkan Durmaz
Samet Yiğitoğlu
Angel Delgado
Başantrenör: Dusan Alimpijevic

YORUMLAR

  • 0 Yorum