Harrison alev aldı Cim Bom kazandı

7DAYS EuroCup'ta Galatasaray Doğa Sigorta, Son 16 G Grubu'ndaki 4. maçında UNICS Kazan'ı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk etti.

Harrison alev aldı Cim Bom kazandı
29 Ocak 2020 - 22:07 - Güncelleme: 30 Ocak 2020 - 01:39
7DAYS EuroCup'ta Galatasaray Doğa Sigorta, Son 16 G Grubu'ndaki 4. maçında UNICS Kazan'ı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk etti.

Tempolu başlayan maçın ilk 1 buçuk dakikasında üstünlük 5 kez el değiştirdi ve Galatasaray Doğa Sigorta'nın 7-5'lik üstünlüğü oluştu. (8.38) Hücumdaki enerjisini savunmaya da aktarmaya başlayan temsilcimiz, Tai Webster, Emir Gökalp ve Ayberk Olmaz'dan gelen basketlerle 10-2'lik bir seri yaptı ve skor aralığını çift hanelere yükseltti. Bunun üzerine UNICS Kazan'dan mola geldi. (17-7, 5.03) Mola sonrasında Galatasaray Doğa Sigorta'nın etkili savunması ve hücumu devam etti. Savunmada Jamar Smith'in 3 sayılık basketi haricinde UNICS'e sıkıntılı anlar yaşatan Cim Bom, hücumda da Ayberk Olmaz ve Aaron Harrison ile sayılar buldu ve aradaki fark 2 kata çıktı. (24-12, 3.05) Kalan sürede fazla sayı olmadı ve Aslanlar ilk 10 dakikayı 27-17 önde bitirdi.

İki takım da birinci çeyreğin son 3 dakikasında olduğu gibi, ikinci çeyreğin ilk 3 dakikasından fazla bir süresinde sayı bulmakta zorluk yaşadı. Ancak daha etkili savunma yapan Galatasaray Doğa Sigorta, Aaron Harrison ve Tai Webster'ın oyuna ağırlık koymasıyla maçta yakalamış olduğu ivmeyi yükseltti. Raymar Morgan'ın basketine karşılık Harrison, Webster ve Zach Auguste ile 10-3'lük bir seri oluşturdu; 4 buçuk dakika sonunda farkı 15 sayıya çıkardı. (37-22, 5.30) Kalan sürede etkili oyununu devam ettiren Cim Bom, devre arasında soyunma odasına 49-35'lik üstünlükle gitti.

İlk 20 dakikada alev alan elleriyle oyuna ağılığını koyan Aaron Harrison, UNICS'in üçüncü çeyrekteki ilk sayılarına karşılık veren isim oldu. Fakat Tataristan temsilcisi, eski bir Galatasaray oyuncusu olan Alex Tyus'ın atletizmini boyalı alanda iyi kullandı. Tyus'tan gelen 5 sayılık katkı, UNICS Kazan'ın farkı tek hanelere indirmesine neden oldu. (56-47, 5.24) Ancak temsilcimizde Kaptan Göksenin Köksal devreye girdi ve hücumdaki sayı katkılarıyla Aslanlar'ın yeniden ivmeyi yükseltmesini sağladı. Özellikle içeriye yüklenerek çözüm bulmaya çalışan UNICS, aradaki farkı 5 sayıya kadar düşürse de, Göksenin Köksal'ın müthiş mücadelesiyle Tataristan temsilcisini yanına yaklaştırmayan Galatasaray Doğa Sigorta, son 10 dakikaya 68-57 önde girdi.

Dördüncü çeyreğin henüz ilk dakikası geçmeden Alex Poythress'in basketi, UNICS Kazan'ı erken mola almaya sürükledi. (70-57, 9.09) Mola sonrasında karşılaşmanı sertlik seviyesi arttı. Bu durum, Tataristan ekibinin içeriye yüklenmesini sağladı. Uzun rotasyonunda sıkıntılar yaşamaya başlayan temsilcimiz karşısında etkili bir oyun ortaya koyan UNICS, 9-2'lik bir seriyle aradaki farkı 6 sayıya düşürdü. (72-66, 5.47) Mücadelenin üst seviyede olduğu maçın sonunda kazanan 90-76'lık skorla Galatasaray Doğa Sigorta oldu. Aslanlar'da noktayı koyan, son saniyedeki 3 sayılık basketiyle Aaron Harrison oldu.

Gruptaki ikinci galibiyetini alan Galatasaray Doğa Sigorta'da maçın en skorer ismi Aaron Harrison, 28 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve 1 blokla yıldızlaşırken, Göksenin Köksal kenardan gelerek 18 sayı, 7 ribaund ve 1 asistlik katkı sağladı. Grupta ikinci maçını kaybeden UNICS Kazan'da Errick McCollum, 24 sayı, 2 asist ve 2 top çalma ile oynadı.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR



Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları