Göztepe Spor Kulübü, TB2L'de

İzmir’in güzide spor kulüplerinden Göztepe Spor Kulübü, 20 yıldan sonra basketbolda profesyonel liglerde yer alacak

Göztepe Spor Kulübü, TB2L'de
08 Şubat 2024 - 23:08
HÜSEYİN DEMİR 
Türkiye’nin ve İzmir’in güzide spor kulüplerinden Göztepe Spor Kulübü, 20 yıldan sonra basketbolda profesyonel liglerde yer alma kararı aldı. Önümüzdeki sezon sarı kırmızılılar TB2L’de (Türkiye Basketbol 2.Lig) yer alacak. Göztepe Olimpik Branşlar Başkanı Mehmet Sepil, Basketbol Şube Başkanı Atakan Atalar ve Yönetici Derya Özyürek Gürsel Aksel Stadyumu’nda basın mensupları ile bir araya geldi. Göztepe Spor Kulübü’nün Basketbol Şube lansmanı gerçekleşti. Lansmanda Türkiye Basketbol Federasyonunun Asbaşkanı Hüseyin Beşok yer aldı. Mehmet Sepil, “Göztepe Spor Kulübü, basketbolda profesyonel liglerde yer alacak. Finansal olarak güçlü bir Göztepe ile yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



GÖZTEPE, TB2L’DE
Göztepe Spor Kulübü’nde basketbol branşının artık profesyonel liglerde yer alacağını vurgulayan Göztepe Olimpik Branşlar Başkanı Mehmet Sepil, “Hepiniz hoş geldiniz… Sevgili İzmirliler, samimiyetimle söylüyorum; Göztepe Spor Kulübü’dür. Sadece bir futbol kulübü değildir. 10 yıl önce koyduğumuz hedefleri adım adım gerçekleştiriyoruz. Hedeflerimiz arasında olimpik branşlarda Göztepe Spor Kulübü’nü yeniden yapılandırmak istiyorduk. Salon sporları ülkemizde çok önemlidir. Hem voleybol hem basketbolda profesyonel liglerde mücadele edeceğiz. Olimpik branşlarda 17 branş ile hepsi aktif bir şekilde yer alıyor. Bu yapılanmada en önemli şey her şey hazır olmaktı. Şimdi kendimizi hazır hissediyoruz. Basketbol şubesinin açılışı için hedef belirledik. İlk önce altyapı ile başladık. Bütün tesis ve destek zorluklarına rağmen çok iyi yol kat ettik. Biraz daha sabırla hareket ederek kolları sıvadık. Göztepe Spor Kulübü, basketbolda profesyonel liglerde yer alacak. Finansal olarak güçlü bir Göztepe ile yolumuza devam edeceğiz. Kadınlar voleybolda kadın başkanımız var. Gelecek seneden itibaren voleybolda Sultanlar Ligi’ni hedefliyoruz. En önemli amacımız yeni bir Göztepe yaratmayı istiyoruz. Salon branşlarında gerekli salon ve tesis için gerekli adımları attık. Salon sporlarında önümüzdeki dönemlerde önemli gelişmeler olacak” şeklinde konuştu.


20 YIL SONRA PARKEDEYİZ
Doğru yapılanma ile emin adımlarla devam ettiklerini belirten Basketbol Şube Başkanı Atakan Atalar, “Yeni bir yapılanma ile üç yıl öncesinde konuştuk. Başkanımız bize güvendi. Hedeflediğimiz altyapıda bazı hedeflerimizi gerçekleştirdik. Göztepe’nin altyapısından milli takıma oyuncular kazandırdık. 20 yıl sonra A takımımızı tekrardan canlandırdık. İlk üç yıl içerisinde hedeflerimizi belirledik. İzmir Türk Koleji ile anlaşmamız oldu. Sadece Göztepe ama sadece futbol değil! Burası Türkiye’nin en büyük şehirlerden biri olan İzmir’in en büyük takımıdır. Bornova Belediyesi’nin salonunda çalışmalarımızı yapacağız. TB2L(Türkiye Basketbol 2.Lig) organizasyonunda yer alacağız. Hedeflerimizi uzun süreli olduğu için kalıcı ve sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Sponsor arayışımızla markalardan destek alacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum