Gaziantep Basketbol deplasmanda galip

ING Basketbol Süper Ligi’nde 24. hafta karşılaşmasında Türk Telekom, Gaziantep Basketbol’u misafir etti. Gaziantep Basketbol 66-65 kazandı.

Gaziantep Basketbol deplasmanda galip
19 Mart 2022 - 18:16

Gaziantep Basketbol mücadeleye etkili başladı. Maçın ilk dakikalarında konuk ekip farkı açtı. Türk Telekom ilk çeyreğin sonuna doğru direnç gösterdi ve farkın açılmasını engelledi.İkinci çeyrekte kenardan oyuna dahil olan yerlileri Samet Geyik ve Can Uğur Öğüt’ün skorer oyunu ile skorda eşitlik sağlandı.Tutku Açık’ın aldığı mola sonrası Gaziantep kuvvetli savunmasını hissettirmeye başladı. Konuk takım soyunma odasına da 28-37 önde girdi.

Gaziantep ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu. Misafir takım üst üste isabetlerle farkı çift hanenin, hatta 15 sayının üstüne çekti.Türk Telekom çeyrek sonuna doğru farkı yeniden eritti. Başrolde ise yeniden Can Uğur Öğüt vardı. Final periyoduna girilirken ev sahibi farkı tek hanelere indirdi.Türk Telekom son çeyreğe daha dirençli girdi. Ev sahibi farkı tek topa indirdi ve tekrardan oyuna dahil oldu. Maçın sonları inanılmaz anlara sahne oldu. Samet Geyik’in 7 saniye kala çizgiye gelmesiyle maça nokta koyma şansını ele geçiren Telekom bu fırsatı tepti ve 2 saniye kala çizgiye gelen Jarmar Gulley ilkini atıp ikincisini kaçırdıktan sonra kendi ribaundunu aldı ve üç sayılık atış esnasında faule maruz kaldı. Üç atışı da isabete çevirmeyi başaran Gulley, Gaziantep’in karşılaşmayı 65-66 kazanmasını sağladı.

Türk Telekom’da Can Uğur Öğüt 22 sayı, 5 asist , 3 ribaund ile öne çıkarken Samet Geyik 17 sayı, 5 ribaund ile mücadele etti.. Anthony Clemmons da 12 sayıyla maçı tamamladı.Gaziantep Basketbol’da Milton Doyle 25 sayıyla takımının en skoreri olurken Jarmar Gulley 12 sayı, 11 ribaund, QJ Peterson ise 8 sayıylaa mücadele etti. Alpha Kaba da 7 sayı, 9 ribaund ile oynadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum