Galatasaray Nef, Aliağa deplasmanında galip

Galatasaray Nef, Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nin 3. haftasında Aliağa Petkim Spor ile karşılaştı. Aliağa Belediyespor Salonunda oynanan mücadeleyi 84-66'lık skorla sarı kırmızılılar kazanarak Lig'de ilk galibiyetini elde etti.

Galatasaray Nef, Aliağa deplasmanında galip
17 Ekim 2022 - 20:43 - Güncelleme: 17 Ekim 2022 - 21:14
Hüseyin Demir 

Jeremy Simmons alev aldı

Maçın ilk sayılarını serbest atıştan ve çember altından Jeremy Sİmmons attı. Ev sahibi ekip maça hızlı ve tempolu başlayarak oyunun üstünlüğünü ele geçirdi. Simmons alev alarak maça çok iyi başlarken Raymar Morgan pota altından bitirişiyle direnç gösterdi. Galatasaray Nef’te Angelo Caloıaro 2/2 üçlük ile yayın gerisinden isabet buldu. Simmons ve Melson ikilisi ile Petkimspor ilk çeyreğin bitimine 6 dakika kala farkı açtı 16-8...  Misafir takım skor üretmekte zorlanırken Yunus Emre Sonsırma’nın oyuna dâhil olmasıyla takım savunmasını ateşlemeye çalıştı. 



Galatasaray geri döndü
İkinci periyot Nusret Yıldırım’ın boyalı alandan bitirişiyle başladı. Sarı kırmızılılar Sadık Emir Kabaca’nın sayıları ile farkı eriterek skoru 24-20 yaptı. Galatasaray bu çeyrekte hücumda topu iyi çevirdi ve De Bost’un tepeden üçlüğü Burak Gören'e molayı aldırdı.  Mola dönüşü Petkimspor hücumda tempo ve ritm bulmaya devam ederken Webster üçlüğü ile Pistiolis’e molayı aldırdı. Galatasaray Nef; Dylan Ennis ve De Bost liderliğinde ilk yarının sonuna doğru skoru eşitlese de cevabı isabetli üçlüğü ile Aldridge verdi ve Aliağa seyircilerini ayağa kaldırdı. Petkimspor tam saha baskıya başladı ve savunmada yardımlaşmayı iyi yaparak kolay sayı attırmadı. Dylan Ennis’in son saniye basketiyle ilk yarı 41-40 Aliağa Petkimspor’un üstünlüğüyle sona erdi. İlk yarının sonunda Jeremy Sımmons 14 sayı, 4 ribaund ile oynarken Galatasaray Nef’te Yunus Emre 12 sayı ile mücadele etti. İlk yarıda Petkimspor iki kez hızlı hücum organizasyonundan sayı bulurken Galatsasaray Nef hızlı hücumdan sayı üretemedi.



Raymar Morgan farkı
Galatasaray Nef ikinci yarıya; Yunus Emre Sonsırma ve Göksenin ile başlayarak savunmada sertliğin dozunu artırdı. Üçüncü çeyreğin bitimine 5 dakika kala oyunda tansiyon yükseldi ve Göksenin Köksal teknik faul aldı. İkinci yarıda her iki takım savunmada sert ve agresif oynamaya başladı. Aslanlar hızlı hücumdan ve geçiş hücumlarından bulduğu sayılarla oyunda ilk kez 56-54 öne geçti. Melson ve Webster kısalara baskıyı iyi yaparken Simmons savunmada rakibine nefes aldırmadı. Raymar Morgan bu çeyrekte fiziksel üstünlüğünü kullanarak hücumda ve savunmada pota altını kararttı. Misafir ekip final periyoduna tempolu başlayarak farkı çift hanelere çıkardı. Morgan-Simmons eşleşmesinde pota altında sert bir mücadele izledik. Sarı kırmızılılar son çeyrekte Dylan Ennis'in skorer oyunuyla farkı açtı ve hata yapmadan 84-66'lık skorla sahadan galip ayrıldı. Galatasaray Nef'te; Dylan Ennis 17 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile mücadele etti. Angelo Caloıaro 18 sayı, 7 ribaund ile oynarken Raymar Morgan 12 sayı, 6 riabund ile takımına katkı verdi. Aliağa PetkimSpor'da Jeremy Simmons 22 sayı, 8 ribaund ile mücadele ederken Silas Melson 14 sayı, 6 asist ile oynadı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum