Galatasaray Doğa Sigorta son çeyrekte yıkıldı

Galatasaray Doğa Sigorta, 7DAYS EuroCup D Grubu 6. maçında Dolomiti Energia Aquila Trento ile karşı karşıya geldi.

Galatasaray Doğa Sigorta son çeyrekte yıkıldı
05 Kasım 2019 - 22:02
Galatasaray Doğa Sigorta, 7DAYS EuroCup D Grubu 6. maçında Dolomiti Energia Aquila Trento ile karşı karşıya geldi.
Maça hücumda iyi başlayan Galatasaray, Greg Whittington ve Aaron Harrison'ın basketleriyle 5-0'lık bir üstünlük oluşturdu. (8.29) Buna karşılık Aquila Trento, George King ve Justin Knox ile bulduğu basketlerle skoru eşitledi. (6.45) Temsilcimiz, ilk dakikada Tai Webster'ın basit hataları nedeniyle farkı açmakta zorlansa da, Zach Auguste - Aaron Craft sayı düellosu bölümünde skor üstünlüğünü korudu. (5.36 - 3.28) Bu düello süresinde ve sonrasında daha etkili olan Galatasaray Doğa Sigorta, Can Korkmaz'ın son saniyede bulduğu 3 sayılık basketle ilk 10 dakikayı 21-14 önde tamamladı.

Fakat Aslanlar, ikinci çeyreğin başında ritmini kaybetti. Dolomiti Energia Aquila Trento, Justin Knox ve  Fabio Mian'ın sayılarıyla farkı 3 sayıya indirdi. (6.52) Hücumda tıkanan Galatasaray Doğa Sigorta'nın başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, erken molaya başvurdu. (6.08) 4 dakika 18 saniye boyunca sayı bulamayan Galatasaray, Ben Moore'un serbest atışları ile suskunluğunu bozdu. (5.42) Toparlanmaya başlayan temsilcimiz, 11-3'lük bir seri ile farkı çift hanelere çıkardı. (2.54) Oyunu kendi kontrolünde götürmeye devam eden Galatasaray Doğa Sigorta, devre arasında soyunma odasına 40-26'lık üstünlükle gitti.

Trento, üçüncü çeyreğe James Blackmon'ın art arda attığı 3 sayılık basketlerle başlayıp farkı 8 sayıya indirdi. (9.07) İtalyan ekibi, özellikle Blackmon ile hücumda etkili oldu ve 13-3'lük seri ile skoru 43-39'a getirdi. (7.25) Galatasaray, Aaron Harrison ve Zach Auguste'un çabalarıyla aranın kapanmasına izin vermemeye çalışsa da, Aquila Trento, Justin Knox ile ivmeyi yükseltti. Temsilcimizin faul hakkını erken doldurmasını da değerlendiren Trento, farkı 2 sayıya indirdi. (2.26) Çeyrek genelinde istediklerini yapamayan Galatasaray Doğa Sigorta, buna rağmen skordaki üstünlüğünü korudu.

Son 10 dakikaya 61-56 önde giren Aslanlar, Ben Moore'un basketiyle bir başlangıç yapsa da, İtalyan ekibinde Toto Forray arka arkaya 3 sayılık basketler buldu. Trento, daha sonra Rahard Kelly'nin basketiyle 8-0'lık bir seri yapıp 64-63'lük skorla maçta ilk kez öne geçti. (7.56) Kontrol kaybı yaşayıp 8 sayı farkla geriye düşen Galatasaray Doğa Sigorta için geri dönüş süreci, Greg Whittington'ın serbest atış isabetleriyle başladı. Savunmada etkili olan temsilcimiz, Aaron Harrison'ın serbest atış isabetleriyle 9-0'lık bir seri yaptı ve maçın bitimine 1.23 dakika kala 75-74 öne geçti. Fakat Toto Forray yine 3 sayılık basket ve arış sırasında faul aldığı için bir de serbest atış kaydetti. Son dakikaya girilirken 78-75 geride olan Galatasaray Doğa Sigorta, bitime 5 saniye kala Lazeric Jones ile faul aldı. Jones, ilk atışı sayıya çevirirken ikinci atışı kaçırdı. Hücum ribaundunu alan Ben Moore, skoru eşitleyecek basketi kaydedemedi. Müsabaka, Trento'nun 81-76'lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Gruptaki ikinci yenilgisini alan Galatasaray Doğa Sigorta'da Aaron Harrison'ın 18 sayı, 5 ribaund ve 2 top çalma; Zach Auguste'un 17 sayı ve 9 ribaundla sergilediği performanslar galibiyet için yetmedi. Dolomiti Energia Aquila Trento'da maçın en skorer oyuncusu Toto Forray 19 sayı kaydederken, Aaron Craft ise 10 sayı ve 11 asistle double double yaptı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum