Frutti Extra Bursaspor'un yükselişi...

Bir tarafta gücünü ortaya koymayı bilen, diğer tarafta doğru yapılanmanın meyvelerini alan… Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 4. haftası geride kalırken kaybetmeyen iki takım var; Fenerbahçe Beko ve Frutti Extra Bursaspor...

Frutti Extra Bursaspor'un yükselişi...
27 Ekim 2022 - 13:27
Bertan ERMAN

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi hem heyecanını koruyor hem de kalitesini gösteriyor. Geride kalan 4 hafta sonunda, sistemi oturan, ne yaptığını çok iyi bilen iki takım 4 maçta 4 galibiyet aldı. Bunlardan ilki, Dimitris Itoudis’in bir bütünlük sağladığı ve oyuncularına rollerini çok iyi şekilde aşıladığı Fenerbahçe Beko. Kazanma istekleri, Manisa deplasmanından 35 sayı farkla kazanmasını sağladı. Diğer tarafta ise Frutti Extra Bursaspor… Dusan Alimpijevic’in öğrencileri, kazananın yoluna namağlup devam edeceği maçta Anadolu Efes’i mağlup etmeyi başardı…

ÖZGÜVENİNİ KAZANDI: BEŞİKTAŞ EMLAKJET



Pınar Karşıyaka maçının son çeyreğinde özgüveni yerine gelen Beşiktaş Emlakjet, özellikle ilk haftalarda aldığı Ayos Konyaspor ve Manisa BBSK mağlubiyetleriyle taraftarlarının tepkisini çekmişti. Buna Pınar Karşıyaka maçının ilk 3 çeyreğini de ekleyebiliriz. Ancak Kaf Kaf’a karşı oynanan dördüncü çeyrek, oyuncuların da psikolojik açıdan bir umutlanmasını sağladı. Bu durum Galatasaray Nef gibi zor bir deplasman ve bir derbi maçında devam etti. Etkili bir başlangıç yapan Kara Kartallar, daha sonra üstünlüğü zaman zaman kaptırsa da mücadeleden vazgeçmedi ve bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Siyah-beyazlı ekipte özellikle Jordan Usher ve Okben Ulubay’ın performansı dikkat çekti.

4. HAFTANIN MAÇI: FRUTTI EXTRA BURSASPOR – ANADOLU EFES


Fotoğraf: Anadolu Efes

Bu maçta ne ararsanız vardı. Smaçlar, üçlükler, zor turnikeler, topa sahip olma çabaları… Basketbol adına güzel olan her şey bu maçtaydı. Kimin kazanacağını kestirmek mümkün değildi. Anadolu Efes, fark açılsa da oyunda kaldı. Ancak sadece 3 yabancı oyuncuyla dar bir rotasyondan iyi bir verim alan Frutti Extra Bursaspor, 88-86’lık skorla taraftarının önünde galibiyete uzandı. Maçın dikkat çeken bir diğer tarafı da daha önce Efes’te forma giyerken düzgün süre bulamayan Onuralp Bitim ve Ahmet Düverioğlu’nun eski takımlarına karşı gösterdikleri inanılmaz performanslardı.

4. HAFTANIN OYUNCULARI: PEYTON ALDRIGE & OMAR PREWITT (ALİAĞA PETKİMSPOR)



Petkimspor, Darüşşafaka deplasmanına Silas Melson ve İsmail Cem Ulusoy gibi iki önemli eksikle geldi. Ancak sahaya inanılmaz bir oyun ortaya koyan İzmir Aliağa ekibi, İstanbul’dan 94-75’lik skorla net bir galibiyet aldı. Petkim’in bu galibiyetinde iki isim öne çıktı ki, birini diğerinin önüne koymak gerçekten zordu. Lig, 20 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 4 top çalma ve 2 blokla oynayan Peyton Aldrige’i haftanın oyuncusu seçti. Ancak Omar Prewitt’in 6 üçlük isabeti ile 26 sayı, 4 ribaund ve 6 asistlik performansını da es geçemeyiz.  

4. HAFTANIN BAŞANTRENÖRÜ: DUSAN ALIMPIJEVIC (FRUTTI EXTRA BURSASPOR)


Fotoğraf: Frutti Extra Bursaspor

Rakibiniz, son 2 sezonun EuroLeague şampiyonu. Siz bu maça sadece 3 yabancı oyuncu ve dar bir rotasyonla çıkıyorsunuz. Frutti Extra Bursaspor’un genç başantrenörü Dusan Alimpijevic, bu zor maçta, oyuncularından en iyi verimleri almaya çalıştı. Oyuncuları sadece rakamsal açıdan değerlendirmemek lazım. Alimpijevic, bu önemli maçtan istediğini aldı.

4. HAFTANIN TAKIMI: FRUTTI EXTRA BURSASPOR


Fotoğraf: Frutti Extra Bursaspor

Timsahlar, yeni sezonda oluşturduğu kadroyla, bu ligi yakından takip edenlerde büyük bir heyecan oluşturdu. İlk 3 hafta net ve güçlü galibiyetler aldı. Ancak 4. hafta Anadolu Efes gibi büyük bir sınav karşısında ne yapacağı merakla bekleniyordu. 40 dakika sonunda elde ettikleri galibiyet, Frutti Extra Bursaspor’un ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi.

4. HAFTANIN EN İYİ 5’İ:

Ahmet Düverioğlu-Frutti Extra Bursaspor (Anadolu Efes’e karşı 17 sayı, 11 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 blok)

Peyton Aldrige-Aliağa Petkimspor (Darüşşafaka’ya karşı 20 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 4 top çalma, 2 blok)

Omar Prewitt-Aliağa Petkimspor (Darüşşafaka’ya karşı 26 sayı, 4 ribaund, 6 asist)

Rob Gray-Tofaş (Pınar Karşıyaka’ya karşı 32 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 1 top çalma)

Rasheed Sulaimon-Ayos Konyaspor (Gaziantep Basketbol’a karşı 14 sayı, 10 ribaund, 5 asist ve galibiyet getiren son saniye basketi)

TÜRKİYE SİGORTA BSL 4. HAFTA SONUÇLARI

Pınar Karşıyaka 72-83 Tofaş
Bahçeşehir Koleji 79-78 Yukatel Merkezefendi Bld.
Onvo Büyükçekmece 92-100 Türk Telekom
Galatasaray Nef 67-74 Beşiktaş Emlakjet
Manisa BBSK 58-93 Fenerbahçe Beko
Ayos Konyaspor 78-76 Gaziantep Basketbol
Darüşşafaka 75-94 Aliağa Petkimspor
Frutti Extra Bursaspor 88-86 Anadolu Efes

TÜRKİYE SİGORTA BSL 5. HAFTA MAÇLARI

28 Ekim Cuma
19.00 Yukatel Merkezefendi Bld. – Onvo Büyükçekmece
29 Ekim Cumartesi
13.00 Gaziantep Basketbol – Manisa BBSK
15.30 Tofaş – Beşiktaş Emlakjet
18.00 Türk Telekom – Ayos Konyaspor
30 Ekim Pazar
13.00 Aliağa Petkimspor – Frutti Extra Bursaspor
15.30 Darüşşafaka – Galatasaray Nef
18.00 Anadolu Efes – Bahçeşehir Koleji
31 Ekim Pazartesi
19.00 Fenerbahçe Beko – Pınar Karşıyaka


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum