Frutti Extra Bursaspor'da taraftara destek çağrısı

7DAYS EuroCup'ta B Grubu'nda mücadele edecek olan Frutti Extra Bursaspor'da Başkan Sezer Sezgin ve Baş Antrenör Dusan Alimpijevic, bu sezon taraftarının desteğinin önemini vurguladı.

Frutti Extra Bursaspor'da taraftara destek çağrısı
09 Temmuz 2021 - 21:35
7DAYS EuroCup'ta mücadele edecek olan Frutti Extra Bursaspor'u B Grubu'nda Valencia Basket, Virtus Segafredo Bologna, Gran Canaria, Buducnost Voli Podgorica gibi zorlu rakipler var. 

Kadrosunu gençleştiren ve dinamik bir yapı kazanan Timsahlar, tutkulu taraftarıyla da bütünleştiği zaman rakipleri için zorlu bir deplasman haline geliyor. Ancak Geçen sezon Koronavirüs salgını nedeni ile Türkiye'de tüm maçlar seyircisiz oynanmıştı. 

"TARAFTARIMIZIN HER ŞARTTA BİZİ DESTEKLEMESİNİ BEKLİYORUZ"

Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, 7DAYS EuroCup'ta yer alacağı B Grubu'nu ve sezon öncesini Ribaund Dergisi'ne değerlendirdi. 

Taraftarın bu süreçte önemini vurgulayan Sezgin, "Uygun bütçeyle, hızlı hareket ederek iyi bir takım kurduk. Avrupa’da oynamak hedefimizdi. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Grupta çok zorlu ve yüksek bütçeli, Avrupa’nın ekol takımları var. Yıllardır bu arenada mücadele eden takımlara karşı oynayacağız. İşimiz zor, grup aşamasını mümkün olduğu kadar iyi yerde bitirmek istiyoruz. Eurocup oynarken Basketbol Süper Ligi’ndeki mücadele gücümüzün düşmemesi gerekiyor. Bu zorlu süreçte taraftarımızın her şartta bizi desteklemesini bekliyoruz." açıklamalarında bulundu.

Yeşil-beyazlı ekibin 35 yaşındaki Sırp çalıştırıcısı Dusan Alimpijevic de bu konunun önemine dikkat çekti. Alimpijevic, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle taraftarlarımızdan ayaklarımızın yere basımasını rica ediyorum. Gördüğünüz gibi, 9. torbadan kuraya katıldıkk. Hiç olmadığı kadar savaşacağız ve gerekirse sahada öleceğiz ve bize verilen sevginin karşılığını vermeye çalışacağız. Grupta daha önceden EuroLeague oynamış ve ciddi bütçelere sahip takımlar var. Bu takımlardan bazılarının hedefi EuroCup'ı kazanarak tekrar EuroLeague'e ulaşmak. Burada mücadele etmenin camiamıza ve takımımıza ne ifade ettiğini biliyoruz ve bu kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Transfer dönemini erken tamamladığımız için avantajlıyız. İmzalayabildiğimiz en iyi oyuncularla imzaladığımızı düşünüyoruz. Gerçekçi davranarak, ayaklarımız yere basakar bu kupada devam etmek istiyoruz. Bu sene taraftarlarımıza çok ihtiyacımız var; çünkü bir taraftar gücü olmadan neredeyse hiçiz ama taraftarımızla çok şey başarabiliriz. Geçen seneki gibi, zor dönemde zor olanı yapıp bizi desteklemişlerdi. Kazanırken desteklemek kolaydır ama bu sene de kötü bir döneme girdiğimizde bizi destekleyeceklerine inanıyoruz."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum