FIBA 3x3 Basketbol Dünya Turu Doha'da Başlayacak

FIBA 3x3 Basketbol Dünya Turu'nun onuncusu 26-27 Mart 2021 tarihlerinde Katar'ın Doha kentinde başlayacak. Böylece FIBA 3x3 basketbolun bir numaralı turnuvası, Letonya’dan Riga takımının ilk şampiyonluğunu kazanmasından üç ay sonra sahalara geri dönecek.

FIBA 3x3 Basketbol Dünya Turu Doha'da Başlayacak
10 Şubat 2021 - 19:20
Etkinliğe Katar Olimpiyat Komitesi’nin desteğiyle, Katar Basketbol Federasyonu ev sahipliği yapacak. Böylelikle, Dünya Turu art arda ikinci yılında da Doha'daki, son teknoloji ürünü bir açık hava mekanı olan Al Gharafa Spor Kompleksi'ne uğramış olacak.

FIBA 3x3 Dünya Turu 2020'de başarıyla uygulanan ve FIBA Tıbbi Danışma Grubu (MAG) tarafından geliştirilerek yerel ve ulusal otoritelerden alınan tüm sağlık ve güvenlik önlemleri ile hazırlanan Basketbola Geri Dönüş Kılavuzu bir kez daha uygulanacak. Taraftarların etkinliğe katılım kararı, etkinliğe daha yakın bir zamanda verilecek.

Dünya Turu’nun açılışında FIBA 3x3 Basketbol Takım Sıralaması’ndaki en iyi 8 takım (takım doğrulama döneminin sonunda, yani 15 Şubat) ve ev sahipleri de dahil olmak üzere 14 takımın mücadele etmesi bekleniyor.

İlerleyen günlerde daha çok Masters turnuvası programı açıklanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum