Fenerbahçe Safiport Şampiyon!

Fenerbahçe Safiport, Kadınlar Basketbol Süper Ligi final serisinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni deplasmanda 97-71 mağlup ederek seride durumu 3-0'a getirdi ve şampiyon oldu.

Fenerbahçe Safiport Şampiyon!
15 Mayıs 2022 - 17:12 - Güncelleme: 15 Mayıs 2022 - 17:22
Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan maça hızlı başlayan Fenerbahçe Safiport, ilk periyodu 25-17 önde tamamladı. İkinci periyotta da etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertli ekip, devreye 46-35 galip girdi. Maçın 3. periyodunda aradaki sayı farkını iyice açan Fenerbahçe, bu bölümü de 75-55 galip kapadı. Maçın son periyodunda rahat bir oyun çıkartan Fenerbahçe, maçı 97-71 kazanarak seride durumu 3-0 yaptı ve şampiyonluğu elde etti.
Normal sezonu 24 galibiyet 2 mağlubiyetle lider tamamlayan Fenerbahçe Safiport çeyrek finalde Çankaya Üniversitesi'ni, yarı finalde Nesibe Aydın'ı geçmişti.Fenerbahçe bu zaferle son 23 sezonda 16. şampiyonluğunu yakaladı.Sezonu şampiyon tamamlayan sarı lacivertli ekibin kupası ve madalyalarını, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan verdi. Sarı lacivertli ekip, şampiyonluk sevincini salonda kendilerini destekleyen taraftarlarıyla paylaştı.Sezonu ikinci tamamlayan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncularına da madalyaları takdim edildi.Final serisinin en değerli oyuncusu (MVP), Fenerbahçe Safiport'tan Satou Sabally oldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum