Fenerbahçe'nin kupaya bir adımı kaldı

ING Basketbol Süper Ligi play-off finali ikinci maçında Fenerbahçe Beko, evinde ağırladığı Anadolu Efes'i 93-78 mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi. 3'e gelenin şampiyonluğa ulaşacağı seride sarı lacivertliler büyük avantaj sağladı.

Fenerbahçe'nin kupaya bir adımı kaldı
09 Haziran 2022 - 22:30

Fenerbahçe Beko şampiyonluğa çok yakın... Anadolu Efes'i final serisinin 2. maçında da Ataşehir'de deviren sarı lacivertliler 2-0 öne geçti.

Maça savunma ve hücumda etkili başlayan De Colo önderliğindeki Fenerbahçe Beko, karşısında Efes ise Pleiss ile sayılar buldu. Micic'in bitime 2 saniye kala kaydettiği isabetli dış atışla ilk periyodu 20-18 üstün tamamladı Efes...

İkinci çeyreğe 18-0'lık seriyle başlayan sarı lacivertliler, 5 geçilirken farkı 16 sayıya çıkardı: 36-20. Anadolu Efes, ilk sayılarını 6. dakikada üretebildi. Bu periyotta inanılmaz işler çıkaran Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 54-32 ile girerken büyük de moral depoladı.

Üçüncü 10'doa da senaryo değişmedi... Farkı 28 sayıya kadar yükselten Djordjevic'in öğrencileri, kader periyoduna da 74-49 galip girdi.

Son çeyrekte Anadolu Efes adına sahne alan Buğrahan Tuncer'in 3'lükleri ile maça tutunmaya çalıştı. Anadolu Efes iki dakika kala farkı 12'ye (85-73) indirse de Fenerbahçe karşılaşmayı 93-78 kazandı.

Üç galibiyet alan takımın şampiyonluğa ulaşacağı final serisinin üçüncü maçı, cumartesi günü Anadolu Efes'in ev sahipliğinde Sinan Erdem'de oynanacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum