Fenerbahçe'den üst üste dördüncü galibiyet

THY Euroleague 6. haftasında kendi evinde Olympiakos'u 79-77 mağlup ederek çok kritik bir galibiyete imza attı.

Fenerbahçe'den üst üste dördüncü galibiyet
02 Kasım 2023 - 23:39

Olympiakos karşısında ilk çeyrekte çok iyi savunma yapan temsilcimizde Pierre muhteşem oynadığı çeyreğin sonunda ağrı hissedip kenara geldi ve 8 dakikada 14 sayı attıktan sonra maça geri dönemedi.

Maça Fenerbahçe Pierre ile iyi başlasa da ağrı hissedip kenara gelmesi şanssızlık oldu.  Pierre çıktıktan sonra da topu iyi paylaşan sarı-lacivertliler rakibe hızlı hücum şansını hiç vermedi ve ilk çeyreği 29-14 önde kapattı.

İkinci çeyrekte tempo bir hayli düştü. Kolay sayıya iki taraf da izin vermedi. Milutinov’un oyuna girmesiyle topu daha iyi dolaştıran Olympiakos’a farklı oyunculardan katkı alınca çeyreği sarı-lacivertliler 46-33 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte Olympiakos tepede Fall ile topu buluşturup onun paslarıyla üst üste kolay isabetler buldu. Fark bir anda erirken ilk devrede 9 asist yapabilen Olympiacos tek çeyrekte 9 asist yaptı. Fark bir anda erirken hücumda biraz telaşlı oynamasıyla sadece 12 sayı üretebildi. Son çeyreğe yine de Fenerbahçe 58-57 önde giren taraf oldu.

Son çeyrekte hücumda daha iyi bir Fenerbahçe izledik. Tempo zaman zaman artsa da iki taraf birden çok fazla faul yaptı. Üstünlüğümüzü korumaya çalışırken maçın bitimine 3 dakika kala ilk kez rakibe yakalandı. Hem savunmada hem hücumda Papagiannis müthiş katkı verirdi. Son 16.5 saniyeye girilirken top rakipteydi ve Fenerbahçe iki sayı öndeydi. Olympiacos son topta isabet bulamadı ve karşılaşmadan 79-77 ile Fenerbahçe galip ayrıldı.


Fenerbahçe BEKO: Johnathan Motley 10 sayı, 3 ribaund, Georgios Papagiannis 15 sayı  2 ribaund, Dyshawn Pierre 14 sayı 
Olympiacos: Nigel Williams-Goss 13 sayı, Isaac Canaan 15 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Alec Peters 19 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Nikola Milutinov 12 sayı, 5 ribaund


YORUMLAR

  • 0 Yorum