Fenerbahçe'den bir derbi zaferi daha

Fenerbahçe'den bir derbi zaferi daha
29 Kasım 2022 - 22:50

Derbi maçında Fenerbahçe Beko, Beşiktaş Emlakjet'i rahat bir oyunla 81-72 yenmeyi başardı. Maç boyu çok iyi hücum eden Fenerbahçe rakibine pek umutlanma ihtimali dahi tanımadı. Beşiktaş tarafında koç Ahmet Kandemir hastalığı nedeniyle zorlukla ayağa kalkabilirken maçın genelini Ömer Uğurata ayakta geçirdi. İsmet Akpınar 7 üçlük isabetiyle kariyer rekorunu egale etti. Beşiktaş temel olarak 7 kişilik rotasyon yaparken Fenerbahçe olabilecek her türlü rotasyonu yaparak enerjik kaldı.


Okben'in devreye girmesiyle Beşiktaş toparlansa da ilk çeyrek sonunda çok rahat bir oyunla 31-20 Fenerbahçe üstünlüğü bulunuyordu.

İkinci çeyrek ilk 4 dakika 4-4 eşitlikle geçilirken Usher'ın Karl Malone smacı heyecan yarattı. Fenerbahçe bu sefer Şehmus önderliğinde hücumda ritmini arttırırken Motley smaçlara devam etti. Kolay sayı bulunan ikinci kısımda Edwards da üretime katılınca Fenerbahçe çift hane farkı korudu. Devre arasına 53-40 Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyreğe iki ekip de hücumda kısır başladı. Fenerbahçe yaklaşık 6 dakikada sadece 1 isabet bulabildi. Beşiktaş ise hücumda yine pek etkili olamayınca fark da istediği kadar azalmadı. Yine de Beşiktaş'ın oyuna ilk kez hükmettiği dakikalar bu çeyrekte yaşandı. Son çeyreğe gidilirken umut vardı ama skor 65-57 Fenerbahçe lehineydi.

Son çeyreğin başında Fenerbahçe rotasyonunun geniş olmasını enerji noktasında üstün kalarak gösterdi. Azalan farkı yeniden takip mesafesinin dışına çıkaran Fenerbahçe'de maçın etkisiz isimlerinden bu noktada gelen katkı çok kritikti. Hızlı hücumlar hariç çok zorlanan Beşiktaş geri dönüş için gereken savunmayı yapamayınca kontrol Fenerbahçe tarafında kaldı. Karşılaşmadan Fenerbahçe 81-72 galip ayrıldı.
Öne çıkanlar...
Beşiktaş: Jordan Usher 13 sayı, 3 ribaund, 1 asist, Gedminas Orelik 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Burak Can Yıldızlı 17 sayı, 6 ribaund, 3 asist
Fenerbahçe BEKO: Şehmus Hazer 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist, John Motley 19 sayı, 7 ribaund, 1 asist, İsmet Akpınar 23 sayı (7/10 üçlük), 5 asist

YORUMLAR

  • 0 Yorum