Fenerbahçe Beko Wilbekin'in liderliğinde kazandı

Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon öncesi Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Beko, İzmir'deki Pınar Cup 2022'de karşılaştı. Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda oynanan organizasyonun ilk maçında İzmirli basketbolseverler tribünleri doldurdu. Muhteşem atmosferde oynanan maçı sarı- lacivertliler 98-87'lik skorla deplasmanda kazandı.

Fenerbahçe Beko Wilbekin'in liderliğinde kazandı
22 Eylül 2022 - 23:23 - Güncelleme: 23 Eylül 2022 - 02:06
HABER: Hüseyin Demir

SARI - LACİVETLİLER MAÇA İYİ BAŞLADI  

Pınar Karşıyaka; Kenan Sipahi, Brown, Deniz Kılıçlı, Flatten beşiyle başladı. Fenerbahçe Beko; Wılbekin, Şehmus, Booker, Pıerre, Metecan ve  beşiyle sahaya çıktı. Maçın ilk sayıları Pıerre ve Booker ikilisi ile geldi. Karşıyaka’nın ilk sayısını Kenan Sipahi attı, hücum ribaundlarında etkili olan sarı lacivertliler skoru 8-2 yaptı. Brown, hızlı hücumda basket faul bularak farkı 1’e indirirken Metecan’ın arka arkaya üçlükleri sayesinde Fenerbahçe hücumdan boş dönmedi. Pınar Karşıyaka’nın yeni transferi Delgado maçın başından sonuna kadar liderliği ve mücadelesiyle göz kamaştırdı. Fenerbahçe Beko’da Carsen Edwards’ın sağ forvetten isabetli üçlüğüne Brown cevap verdi. İlk çeyrek Fenerbahçe Beko’nun 25-18 üstünlüğü ile sona erdi. İlk periyodun en skorer oyuncusu Metecan Birsen oldu.



KAF-KAF GERİ DÖNDÜ
İkinci çeyrekte Delgado kaldığı yerden devam ederek skor bulmaya devam etti. Edwards’ın enfes asistini
alley-opp ile biteren Motley farkı çift hanelere çekmeye çalışırken Delgado çember altında bitirişiyle takımını ayakta tuttu. Ev sahibi Kaf-Kaf, hızlı hücumlardan skor üreterek farkı eritti ve koç Itoudis molayı aldı. Mola dönüşü; Delgado liderliğe devam ederek takımının skor yükünü taşıdı. Fenerbahçe hücumda boş dönerken savunmada sertlikten ve agresiflikten ödün vermedi. Ufuk hoca bu çeyrekte 4 dışarda 1 içerde hücum dizilimi ile oyuna devam etti. Karşıyaka ilk yarının bitimine 2 dakika kala Mccollum ile farkı 1’e indirdi. Wilbekın ilk sayısını ikinci çeyreğin bitimine 30 saniye kala attı. İlk yarı 42-38 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sona erdi.



WILBEKİN- EDWARDS İKİLİSİ SAHNEYE ÇIKTI
İkinci yarıya Kaf-Kaf Kenan Sipahi’nin orta mesafeden şutuyla sayı buldu. Pıerre ve Booker hücumda iç dış dengesini iyi kurdu. Brown – Wilbekın üçlükleriyle oyunun temposu ve hızı arttı, Wilbekin üçlük yağmuruna devam ederek Fenerbahçe farkı açmaya başladı. Mccollum’un pas arası ile Karşıyaka tribünü havaya girdi ve Berkan Durmaz’ın sayısıyla skor 59-66 oldu. Üçüncü çeyreğin bitimine 1 dakika kala Flatten farkı tek haneye indirdi. Motley fiziksel üstünlüğü ile pota altını karartmaya devam etti. Final periyoduna Brown’un üçlüğü ile 65-72 bitti.


Son çeyreğe kaf-kaf Brown’un üçlüğüyle başladı. Berkan Durmaz’ın üçlüğüyle skor 71-74 oldu ve koç Itioudis molayı aldı. Mola dönüşü Calathes ve Edwards devreye girerek skoru 79-71’e çekti. Son çeyrekte Karşıyaka yardım savunmasını iyi yaparak rakibine kolay sayı attırmadı. Pota altındaki Booker- Delgado eşleşmesi nefesleri kesti. Booker orta mesafe şutları ve çember atlı bitirişleriyle skor üretti. Son çeyrekte Edwards, Wilbekın oyuna yön veren isimler oldu. Fenerbahçe Beko maçın sonlarında hata yapmayarak deplasmanda 98-87 kazandı. Edwards 20 sayı, Motley 16 sayı, Wılbekın 19 sayı, 5 asist, booker 10 sayı, 6 ribaund ile mücadele etti. Pınar Karşıyaka cephesinde; Errıck Mccollum 23 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken yeni transfer Delgado 18 sayı, 6 ribaund ile takımına önemli katkı verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum