Fenerbahçe Beko son çeyrekte kazandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko, Aliağa Petkimspor'u deplasmanda 76-71 mağlup etti

Fenerbahçe Beko son çeyrekte kazandı
02 Ocak 2023 - 23:08 - Güncelleme: 02 Ocak 2023 - 23:20
Hüseyin Demir 

CHERY MAÇA İYİ BAŞLADI 

Fenerbahçe Beko; Wilbekin, Guduric, Pierre, Hayes, Motley beşiyle sahaya çıktı. Maç Simmons ve Motley'in karşılıklı sayıları ile başladı. Her iki takımda savunmada sert ve agresif oynarken Motley boyalı alanda etkili oldu. Chery skorer oyunuyla takımını öne geçirdi (15-12). Mola dönüşü Motley ve Edwards takımının skor yükünü taşıdı. İlk çeyreğin son iki dakikasında oyunun temposu hızlandı ve sarı lacivertliler tekrardan öne geçti (19-21). 



İLK YARI: SKORDA EŞİTLİK ( 37-37)
İkinci çeyrek Melih Mahmutoğlu'nun üçlüğü ile başladı. Edwards ile farkı açan Fenerbahçe Beko oyunun kontrolünü ele geçirdi. Yayın gerisinden isabet bulamayan ev sahibi takım hücum organizasyonunda tıkandı. Chery takımına nefes aldırdı ve isabetli üçlüğü takımına nefes aldırdı (27-29). Wilbekin ve Edwards ikilisi skorer oyunuyla ev sahibi takıma molayı aldırdı (29-34).  İlk yarı 37-37 eşitlikle sona erdi. 



SİMMONS-CHERY İKİLİSİ İŞ BAŞINDA 
İkinci yarı hızlı ve tempolu başlarken Simmos alley-opp ile tribünleri ayağa kaldırdı. Geçiş hücumlarından skor üreten Fenerbahçe Beko (43-45) öne geçti. Wilbekın- Motley ikilisi hücumda iç-dış dengesini iyi kurdu. Savunmada yardımlaşmayı iyi yapan sarı lacivertiler rakibine kolay sayı attırmadı. Simmons ve Chery bitirişleriyle takımına önemli katkı verdi.Final periyoduna misafir takım ( 53-56) önde girdi.



FENERBAHÇE GUDURİC İLE KAZANDI 
Son çeyreğin başında Guduric sol dipten üçlüğü ile skor ( 57-63) oldu. Mola dönüşü Aldridge ve Chery sayılarıyla takımını ayakta tuttu. Maçın son bölümlerinde kıyasıya bir mücadele izledik. Maçın bitimine son 1dk. kala rakibine çok fazla hücum ribaundu veren Petkimspor güçlü rakibi karşısında direnç göstersede geri dönemedi ve 71-76 mağlup ayrıldı. Fenerbahçe'de Guduric 19 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile maçın en değerli oyuncusu oldu. Motley 15 sayı, 2 ribaund, 2 asistle takımına katkı verdi. Edwards 11 sayıyla mücadele etti. Petkimspor'da Simmons 19 sayı, 4 ribaund ile oynadı. Chery 17 sayıyla oynadı. 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum