Fenerbahçe Beko seriyi eşitleme fırsatını değerlendiremedi

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, Playoff Çeyrek Final Serisi 2. maçında, CSKA Moskova'ya deplasmanda 78-67 kaybetti ve seride 2-0 geriye düştü.

Fenerbahçe Beko seriyi eşitleme fırsatını değerlendiremedi
23 Nisan 2021 - 22:02
Sert başlayan mücadelenin ilk dakikalarında karşılıklı sayılar olurken, iki takımın basit hataları da oldu. Dış atışlar öne çıkarken, Fenerbahçe Beko'da Marko Guduric'in bulduğu basketler Sarı Lacivertliler'i ayakta tuttu. Guduric ilk 10 dakika içinde 12 sayı kaydederken, temsilcimiz ikinci çeyreğe 25-23 önde girdi. 

İkinci çeyreğin ilk 2 dakikasında sayı olmadı. Daha sonra Voigtmann ile Guduric'in karşılıklı 3 sayılık isabetleri geldi. Fenerbahçe Bekoi 2 sayılık skor üstünlüğünü koruyamadı. Ritmini yakalayan CSKA, 11-0'lık bir seri yakaladı ve çeyreğin bitimine 1 buçuk dakikadan az bir süre kala 46-37 öne geçti. Seriye Marko Guduric'in üçlüğü bitirdi. Fakat son 1 dakikada aranın ciddi derecede kapanmasına izin vermeyen CSKA, devre arasında soyunma odasına 50-42 üstün gitti. Ayrıca, karşılaşmanın hakemlerinin bazı pozisyonlarında verdiği kararlar bir hayli tartışmalıydı. 

Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikasında, toplamda sadece 6 sayı çıktı. Fenerbahçe Beko'nun 4 basketi de serbest atışlardan geldi. Savunmasını güçlendiren temsilcimiz, CSKA'ya 8 dakikada sadece 2 sayı izni verdi. Farkı da 1 sayıya kadar indiren Fener, Kenan Sipahi'nin kaçırdığı serbest atışlardan öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Son dakikalarda kritik sayılar bulan CSKA, son 10 dakikaya 60-55 önde girdi. Dördüncü çeyrekte heyecanın seviyesi iyice arttı. Fakat temsilcimiz 40 dakikanın sonunda, mücadeleden 78-67 mağlup ayrıldı. 

Seride 2-0 geriye düşen Fenerbahçe Beko'da maçın en skorer oyuncusu Marko Guduric, 27 sayıyla EuroLeague kariyer rekoru kırdı. CSKA Moskova'da Daniel Hackett, 14 sayı ve 9 ribaund kaydetti. Serinin 3. maçı, 28 Nisan Çarşamba günü, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak. Eğer bu maç CSKA'nın galibiyetiyle tamamlanırsa, Fenerbahçe Beko turnuvaya veda edecek. 

Fotoğraf: Fenerbahçe Beko

YORUMLAR

  • 0 Yorum